Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beleszólhat anya hogy mit tegyek?
18korom után szeretné megkérni a barátom a kezemet, akkor már több mint 1éve együtt leszünk. Tudjuk hogy egymásnak élünk, és nem felelőtlen tinik vagyunk. :)
Nem vakított el a szerelem, dolgozunk, mindenünkért mi dolgozunk meg.
Beleszólhat anyám hogy mit mikor hogyan?
"Most 21 éves vagyok, természetesen még együtt vagyunk és most is bőven fiatal vagyok egy eljegyzéshez, annyi különbséggel, hogy úgy érzem most már felnőttünk a feladathoz és szívből örvendek, hogy nem siettük el."
A gyűrűt bármikor vissza lehet adni. Ez nem egy papír, mint a házasság. Mit sietnétek el, ha az ujjadon lenne egy gyűrű? :D
A gyűrűt vissza lehet adni?! Igen, a házasságot is fel lehet bontani! Ha nem gondolja komolyan az ember, akkor minek az eljegyzés?! Csak azért, mert épp hiányzik egy gyűrű az ujjáról?
Az eljegyzés egy ígéret, hogy társak lesznek egy életen át, jóban-rosszban, amely egy különleges kapcsolat kezdete a két fél között: egy elhatározás, hogy ők együtt fognak maradni, és ezt mihamarabb közölni szándékoznak a rokonsággal és bejelentik a megfelelő hatóságnál. Ez utóbbi lenne a házasság.. Kettőjük közös életének kezdete viszont az eljegyzés, a többi az már csak az ebből adódó hagyomány és kötelezettség a külvilág felé! A "Hozzám jönnél?" nem egyenlő súlycsoport azzal, hogy "Járunk?"!
Aki komolyan veszi ezt, annak meg sem fordul a fejében, hogy fel lehet bontani, és csak akkor mond igent, ha abban a percben az oltár előtt is kimondaná, ha úgy hozná a helyzet. Még így is nagyon előfordul, hogy felbomlanak az eljegyzések, mert valami közbeszól.. Akinek viszont nem ezt jelenti, annak mégis miért jó, ha el van jegyezve? Mert kellemesebb azt mondani, hogy menyasszony/vőlegény, mint barát/barátnő? Én tényleg kezdem úgy érezni, divattá vált ez az egész..:(
Kérdező ezzel nem a ti szándékaitokat kérdőjelezem meg, de annyi helyen olvasom, hogy az eljegyzést csak egy mozdulat felbontani.. ha tényleg ennyire nincs jelentősége, akkor miért jobb egyeseknek, ha eljegyzik őket, mintha "csak" kapcsolat maradna a kapcsolat?
Utolsó előtti előtti, először is gratulálok.
Én is várni szeretnék, de ha kérdezné igent mondanék :)
Szerintem az eljegyzés is komoly dolog. Nem mondanék igent, hogyha nem gondolnám komolyan azt, hogy ÖRÖKRE, azaz akár 80évig vele szeretnék lenni :)) Oké, felbontható, de akkor sem szép dolog :)
Most 21 éves vagyok, természetesen még együtt vagyunk és most is bőven fiatal vagyok egy eljegyzéshez, annyi különbséggel, hogy úgy érzem most már felnőttünk a feladathoz és szívből örvendek, hogy nem siettük el."
A gyűrűt bármikor vissza lehet adni. Ez nem egy papír, mint a házasság. Mit sietnétek el, ha az ujjadon lenne egy gyűrű? :D
Tudod miért? Mert akkor ezt nem tudtuk még. Oké, szerettük egymást, de távkapcsolat előtt álltunk (ami most is tart több mint 2 éve) két esélyes volt a dolog. Aztán meg szerintem elég "gáz" visszaadni a gyűrűt...meg az ha valakinek élete folyamán volt 2-3 eljegyzése...legyen egy és az legyen olyan, hogy jó legyen...
Aztán most legalább "felnőtt(ebb)" ként élhetem át az egészet, más értékrenddel, egy felelősségteljes, komoly kapcsolatban, ami akkor még azért nem volt jellemző.
A másik az, hogy nem leszek már ezer éve eljegyezve, mikor végre eljön az esküvő....
21-L
Azért,mert elmúltál 18,és eltartod magad ne legyél nagyképű,jobban teszed,ha bizonyos dolgokban hallgatsz anyukádra...csak többet élt és tapasztalt,mint te!!!
18 évesen én is dolgoztam és azt hittem én vagyok a "jaj de tuti",de ha 5 évvel ezelőtt hallgatok anyumra,jobban jártam volna.Minél nagyobb az arcod,annál nagyobb lesz a pofára esés...de kívánom,hogy ne így legyen! A leánykérésnek meg várd ki a végét,sok víz lefolyik addig a Dunán.
23/L
Az,hogy az vagy e vagy nem,azt nem tudom,csak azt írtam,hogy ne legyél.
(Bár a kommented alapján szép nagy arcod van)
Ha csak egyetértést vársz a kérdésedre,akkor írd ki,és ne háborogj azon,ha valakinek más a véleménye!
Lehet,hogy most nem tetszik a beleszólása,de ha baj van és esetleg nem tudsz hova menni,egyből anyuci fog az eszedbe jutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!