Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzés összköltözés nélkül? Van értelme?
Erről az jutott eszembe, hogy az egyik barátnőmnek jövő nyáron lesz az esküvője, de csak hétvégén találkozik a párjával.
Engem megszólt, hogy 2 évvel fiatalabb a párom (bár mi már 1,5 éve együtt élünk).
Viszont úgy gondolja, hogy jó dolog összeköltözés nélkül, távkapcsolat mellett összeházasodni. Mert, hogy az a hétvégéken is kiderülne, ami az együttélés alatt. Mondtam neki, hogy azért szerintem ez nem így van.. sok minden igazán ekkor derül fény.
Volt is egy eset amikor összevesztek, valami hétköznapi dolgon, de egy hétig nem tudta feldolgozni, mert indulatosan beszélt vele a vőlegénye. Pedig, szerintem, ha együtt fognak élni és rossz napjuk lesz, ez még lehet elő fog fordulni.
Nah mindegy..csak én pártolom az összeköltözést. Szerintem jó dolog és megértem az aggodalmad. Nem tudom, hogy megkérdezted -e a párod miért mondja ezt? Én biztos szeretném, ha ezt indokolná..
3 év után amúgy sem elhamarkodott összeköltözni
Számomra az eljegyzés nem csak formalitás,hanem egy ígéret,hogy azzal az emberrel szeretném összekötni az életem egy életre.Ha valakivel nem élek együtt,nem tudom,hogy milyen az együtt lakás,a gondok együtt megoldása,a napi rutin stb, akkor mire mondok igent egy lánykérésnél,mikor még sejtésem sincs arról,hogy milyen vele élni? Lehet,hogy olyan dilijei vannak,amiket csak akkor látok,ha vele lakom és hosszú távon megőrjítenek.Heti 2-3 találkozásra és néha egymásnál alvásra nem alapozhatom a jövőt.
A barátnődet nem értem.Három év után még mindig nem érzi a késztetést,hogy közös otthonotok legyen? A gyűrűt lehet mutogatni és el lehet mondani,hogy vőlegénye van,de az együttélés kötelezettségekkel is jár,kompromisszumokkal.Lehet,hogy ő ezt nem akarja felvállalni,a dolognak csak a jó oldalát kéri,amivel lehet dicsekedni.
Az viszont érdekelne,hogy ilyen hozzáállással mégis hogy képzeli a közös jövőtöket?
Egy kapcsolatban az első jele a komolyabb elköteleződésnek az összeköltözés. Enélkül felesleges levegőben lógó ígéreteket tenni (mint pl. eljegyzés), mert nem ismeritek eléggé egymást. Teljesen más az ember, ha csak találkozgattok, mert olyankor az ember szőnyeg alá söpri a problémáit, ha pedig nagyon rossz kedve van, egyszerűen nem találkozik veled. De a hétköznapok során ismered meg a partneredet, mikor nincs hova bújni a másik elől.. akkor láthatod, milyen életre számíthatsz mellette, milyen életre mondasz igent, mikor elfogadod a gyűrűt.
Igen, régebben valóban nem volt divat a házasság előtti összeköltözés. A válás is kevesebb volt.. De a boldog házasságok száma is. Ciki volt elválni, és a nők sem tartották többre magukat, mint az asszony, aki szolgálja urát. Aki ebben a szellemben nevelkedett, bevállalhatja a zsákbamacskát.. A mai valóság azonban az, hogy a nők megváltoztak, ugyanakkora szerep jut nekik a családban, ha valami nem tetszik nekik, mernek lázadni. Sokan túlságosan is gyorsan feladják.. Nem véletlen, hogy a házasságok fele nem éli meg a néhány éves kort. Persze ha ezek az emberek esküvő előtt több időt szánnak egymás megismerésére, nagyrészt már a nagy nap előtt visszaléptek volna. Kevés az olyan személy, aki minden előjel nélkül változna összeférhetetlen alakká..
Nekem úgy tűnik, a barátod nem akar elköteleződni, félti a függetlenségét, de téged szeretne magához láncolni. Hiszen ha már eldöntötte volna, hogy veled éli az életét, nem hárítaná annyira az összeköltözést. Te viszont ne nézz senki másra, legyél csak az övé, hogy a választás csakis rajta álljon..
akkor a házasság után összeköltözve nem mennétek egymás agyára? én ezt nem értem. a puding próbája az evés, és lakva ismerszik az ember, ez nagy igazság. minden hosszabb kapcsolatom akkor ment tönkre amikor összeköltöztünk, pár hónap után komolyan fontolgattam hogy megforgatom egyik-másikban a konyhakést.
szerencsére a mostanival nincsen semmi gríz, bizakodom :)
nem, nincs értelme.
a jegyesség pont arra szolgál, hogy az eddiginél jobban megismerjétek egymást. az együttélés pont erre jó. minden apró dolog felszínre jön, és kiderül, hogy ezt mennyire vagytok hajlandóak tolerálni a másiknak.
egyébként a párod a házasságkötés után sem szeretne veled együtt élni? mert az úgy érdekes lesz...
mi nagyon hamar összeköltöztünk, rengeteg harcot megvívtunk, megtanultam szeretni a hibáival együtt a páromat.
Itt a kérdés az,hogy a párod,aki ilyen normákhoz köti magát mennyire vallásos??
Valamilyen gyülekezet tagja,vagy tagjai vagytok?
Ha igy van nálatok ez a norma és nincs ezzel semmi gond.
engem úgy jegyeztek el, hogy mi sem élünk együtt
habár a párom szeretné, ha hozzá költöznék
szerintem felesleges
egyenlőre közös ingatlanra gyűjtünk, abba költözünk össze
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!