Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogy mondjam el a baratomnak....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy mondjam el a baratomnak. Hogy nagyon orulnek az eljegzésnek?

Figyelt kérdés
lassan 3 eve vagyunk eggyutt...nagyonj szeretjuk egymast....neha szobakerul pld.hogy hogy alaitan at a lakast ha gyerekeink lennenek,de az eljegyzes es az eskuvo meg nem kerult szoba....en mar kesz lennek ra..a felesege szeretnek lenni,mert csak vele tudom elkepzelni a jovome
2011. márc. 13. 23:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
De itt most nem az a kérdés, hogy ennyi idő után illene-e eljegyeznie, hanem, hogy erre nem a nőnek kell rávezetni a pasit! Ez pont az a dolog, ami kizárólag az egyik félnek (a pasinak) kell eldönteni és meglépni!
2011. márc. 15. 10:02
 12/26 anonim ***** válasza:
Az igaz, hogy a nőnek nem illik rávezetni a pasit. Ennek ellenére el tudok képzelni olyan élethelyzetet, pl. 30 fölött, amikor már sok nőnek szüksége van arra, hogy "garantált" legyen a kapcsolat jövője, hogy megmondja a pasijának, hogy neki mélyebb kölcsönös elköteleződésre van szüksége, amit szeretne hivatalosan és társadalmilag is kifejezni, és ha ez nem történik meg, akkor nem érzi magát biztonságban, mert olyan, mintha nem vennék komolyan. [Most arról ne nyissunk vitát, hogy valójában mennyire garancia ez, milyen sok a válás, kinek számít a papír, kinek nem; tény, hogy vannak emberek, akiknek az eljegyzés és a házasság bizonyíték arra nézve, hogy a kapcsolatukban az elköteleződés mértéke növekszik.] A kérdezőnek kell megítélnie a helyzetét, hogy ő ráér vagy már szeretne eljegyzést és házasságot. [Ja, mert az előbbinek csak az utóbbi tükrében van értelme, bár manapság divat a gyors eljegyzés, majd több év utáni házasság - így igazából nem sokban más az eljegyzés utáni időszak az egyszerű együttjárásnál.]
2011. márc. 15. 16:38
 13/26 anonim ***** válasza:
Szerintem viszont manapság a házasság két ember közös döntése, a férfi sem akar pofára esni, ha megkéri a jelölt kezét az meg nemet mond, de a nő sem akar ki tudja mennyi évet arra várni, hogy a pasi rászánja magát. Közbe meg lehet a pasinak fogalma nincs róla, h. a nő házasodni szeretne, mert manapság már divat csak úgy együtt élni. Amit tehetsz: leültök megbeszélitek, de nem úgy, h. vegyél már el, hanem megkérdezzed, neki mik a tervei, mikor szeretne családot, gyereket, hogy képzeli el a jövőt. Erre te is elmondod, hogy te már kész lennél rá, hogy elköteleződjetek egymás mellett. Ezek után, meg majd lép, amikor ő akar.
2011. márc. 15. 17:13
 14/26 anonim ***** válasza:

Szerintem azt azért lehet tudni, érezni a másikon, főleg 3 év után, hogy hozzám jönne-e, ha megkérném. Valamilyen formában gondolom úgy is felmerült már a közös jövő gondolata.

Nyilván ha összeköltöznek, mondjuk közös házat, jövőt terveznek, akkor nem nagyon van rá esély,hogy a hölgy nemet mond a lánykérésre!

2011. márc. 16. 08:16
 15/26 anonim ***** válasza:
ÉN hidd el megértelek. Mi két éve vagyunk együtt a párommal, már nem vagyunk éppen tinik sem...én is mindig várom hogy megkéri a kezem, de hiába, pedig nagyon nagyon boldog kapcsolatban élünk. Ő már volt házas és szerintem ez is oka a dolognak, szóval nálunk ez egy speciális körülmény. De azért minden nap eszembe jut hogy meddig várjak még....ő el sem tudja képzelni milyen boldogságot okozna ha megtenné. De én sem fogok soha rákérdezni, várok...mást nem tudok tenni.
2011. márc. 16. 11:28
 16/26 anonim ***** válasza:

Bírom a "várok" mentalitást. Mi a szöszért venne el, ha mindent megkap anélkül is, és biztonságban érzi magát?

Régen a ffiak házasodtak, mert akkor szerethettek (lelkileg, testileg) egy nőt, az gondoskodott róluk, szült neki gyereket. Ezért házasodtak. Ha mindezt megkapja házasság nélkül, akkor minek házasodjon?

2011. márc. 16. 11:47
 17/26 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó válaszoló igazad van, de az annyira gáz ha nő létedre neked kell ezt felhoznod...

A pasik kivétel nélkül önzők. Ennyi.

2011. márc. 16. 11:50
 18/26 anonim ***** válasza:

nem csak a pasi hibája :)

nem kell neki mindent elsőre odaadni. az én párom tudta, hogy házasságot akarok, és hogy csak akkor szülök. boldogan vett el, jobban szervezte az esküvőt, mint én. most meg számolja a napokat, hogy mikor kerülünk anyagilag úgy, hogy már próbálkozhatunk.

2011. márc. 16. 11:54
 19/26 anonim ***** válasza:
Hát azért elég sok nő társamat vették el annak ellenére, hogy meg kapott a férfi már mindent, ill. annak ellenére,hogy ezt ki kényszerítette volna a nő!
2011. márc. 16. 12:04
 20/26 anonim ***** válasza:

Igen, vannak ilyenek is. Csökkenő számban. Ma már mindegy nekik a papír, hiszen semmi sincs a papírhoz kötve! És még ki is mondják és az arcunkba vágják :)

Úgyhogy magunknak köszönhetjük :) ma már a 3. randin szex van (minek kéne akkor udvarolni, bókolni, ajándékot hozni?), pár hónap után összeköltöznek és gyakorlatilag házasságban élnek. Igy persze tényleg mindegy a papír!

2011. márc. 16. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!