Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nézik le sokat az ezüst gyűrűsöket? Mint lánykérésnél, mint jeggyűrűnél.
Nem kötekedésből írtam ki ezt a kérdést, előre megjegyzem! A férjemmel mi is az ezüstgyűrűsök táborában vagyunk, mint anyagi, mint tetszési ok miatt. Az aranyat nem szeretjük, a fehérarany pedig horribilis árakon mozog.
Mégis, főképp anyós küzdött azért, hogy arany gyűrűnk legyen, mert az ezüst komolytalan.
hát azért, m ezüst karikagyűrűje vna pl. o.társamnak is, és nincs eljegyezve...
ált. "fogszabályzós tinilyányokat" jegyez el 15 éves igaz szerelmük ezüst karikagyűrűvel :D...lévén nincs még keresete, csak kétezret összekotort anyucitól....ezért gondolják ezt komolytalannak.
ma egyébként divat, "hóbort" a 15-9 éves korosztálynál, h fél-1 év járogatást annyira komolyan vesznek ilyen kis "justin Bieber"-ek, h rohannak gyűrűt venni...és ezzel megalázzák kifigurázzák a házasság intézményét, ami nem kellene, h játék legyen.
nagyon szánalmasak, és az a vicces, mikor 2-3 év nyűglődés után bemondja az unalmast a kapcsolat, és a 18 éves "menyasszony" a "vőlegény" fejével vágja az ezüstöt...
vegyetek fehéraranyat, az nem gagyi, és nem "tiniszerelem".
Szerintem nem ezen múlik.
De ez egy régi berögződés, hogy az arany az értékesebb, az kell ajándékba stb.
Szia
Nekem klasszikus aranygyűrűm van, minden minta nélkül. Pont olyan mint dédimé, nagyimé vagy anyukámé. Nekem fontos volt, hogy ne legyen rajta minta. Belsejébe van belevésve az esküvőm dátuma, ennyi.
Nálunk a papunk nagyon jól fogalmazta meg: Aranyból van, hisz nemes érzelmeket képvisel, így nemes fémből készül, nem pedig rézcsőből vagy alumínium csőből, a karika meg a véget nem érő szeretet jelképe.
Ehhez nekem nem kellettek cirádák, vésetek, minták rá.
Utólag sokan meg is jegyezték, hogy rég láttak ilyen egyszerű, de szép jegygyűrűt.
Barátnőmék 2 hónapig bújták a katalógusokat a különböző mintákért, végül 3 féle színből készült háromszögvésettel. 3 hónap után váltak.
Tovább készültek az esküvőre, mint tartott a házasság.
Összeségében szerintem nem a külcsín, hanem a belső érzés ami titeket ahhoz a gyűrűhöz kapcsol, csak az számít.
Hiszen nekem az aranygyűrű minta nélkül jelenti a házasság szentségét, nektek lehet, hogy az ezüst jelent valami olyat, ha ránézel a házasságod jut eszedbe.
30/N, 8 éve házas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!