Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Eljegyzesi ebed! Ki legyen ott!?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eljegyzesi ebed! Ki legyen ott!?

Figyelt kérdés

A parom Karacsony ellot terdelt le elem, es mind a ketten izgultunk mintha elet –halal kerdes ben dontottunk volna! En igent mondtam….es azota, kicsit tobb kerdes adodott, volt amit ugyesen megoldottunk, de legfobbkep O volt a nagyon talpraessett, es megnyuktatott! Karacsonykor voltak a szulei nalunk es at adott egy szep koves gyurut, a karika gyuruket majd kesobb! Az a nagy gondom jelenleg hogy az ELJEGYZEST Augusztusban szeretnenk, es nem tudom kit kell meghivni!? Hogy is kell ezt csinalni?! A parom nagyon nyugott, mert azt mondja hogy addig meg van ido! De en szeretek mindenre idoben felkeszulni, es nem utolso percent rohangalni minden utan! HA VALAKI tudna nekem segiteni! Azt sem tudom hogy fogjak hozza! Mindenkinek lesz 2 par komaja vagyis oszesen 8 ember, aki a lakziban nagykoma, meg kiskoma! A lakzi majd cask jovore lesz! Akkor Oket (mind a 8-at meg kell hivni)?! A szerelmemnek van egy testvere, nekem is, szoval, ok is(persze, parban)! Es persze a szulok! Ez kb(8+4+4) es mi ketten 18 ember! Nem sok ez egy kicsit!?J Ja, es az egy masik kerdojel szamomra hogy hova terbe ez a par jo ember! (ha nagyon stressesnek tunnek akkor nyugottal lojetek le!)

Elore is koszike a valaszokat!

2011. febr. 1. 20:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%

Felénk az eljegyzést a lányos háznál tartják,és csak a vőlegény szüleit hívják meg,általában egy ebédre.

Nem feltétlenül kell, a többi rokont,násznagyokat is meghívni.

2011. febr. 1. 20:45
 2/13 anonim ***** válasza:
47%
Az eljegyzésre csak a szülőket, max a tesókat a párjukkal. A komák majd az esküvőre csak. Egy otthoni, vagy éttermi ebéd és kész. Nem kell naki nagy feneket keriteni.
2011. febr. 1. 20:52
 3/13 anonim ***** válasza:
79%

nálunk az eljegyzés annyi amikor megkérte a kezed(karácsonykor)

semmi cécó

nem elég lagzikor a felhajtás?

2011. febr. 1. 20:55
 4/13 anonim ***** válasza:
Megkérte a kezed és csak augusztusban az eljegyzés???? Úristen, addig még bármi lehet, most kell megragadni az alkalmat. Én kétszer is voltam gyűrűs menyasszony évekig, egyikből sem lett semmi.A férjemnél már nem kockáztattam. Megismertem novemberben. Karácsonytól összecuccoltunk. Februárban eldöntöttük, márciusban eljegyeztünk és júniusban esküvő volt! Azóta született egy kisfiunk és boldogan élünk! Eljegyzésen csak a szülők voltak.
2011. febr. 1. 21:01
 5/13 A kérdező kommentje:
lehet hogy eleg a lagzikor a felhajtas, csak a karika gyuruket nem huztuk fel, igy hat en annak mondanam eljegyzesnek, mert neki is lesz mar gyuruje, nem csak nekem! Igy hat a karika gyuruk az igazi eljegyzes! vagy nem!?
2011. febr. 1. 21:03
 6/13 anonim ***** válasza:
Igen,az az igaz eljegyzés,amikor mindketten felhúzzátok a karikagyűrűket. Addig nem vagy igazi menyasszony.
2011. febr. 1. 22:00
 7/13 anonim ***** válasza:

Eljegyzés: mikor megkéri a kezed, igent mondasz. Ekkor eljegyzett. Ezt aztán lehet "megismételni", hivatalossá tenni, azaz mikor megvan az ő gyűrűje is, a karikagyűrű, akkor elvben megkéri a kezedet a szüleidtől. Ez a hivatalos eljegyzés. Ekkor épp ezért csak a te családod és az ő családja van ott. Komák ide minek mennének???

Azt én se értettem, miért kell a családi összejövetellel 3/4 évet várni, de ezt ti tudjátok...

2011. febr. 1. 22:00
 8/13 anonim ***** válasza:

Bocs, de te külföldön vagy most,

avagy külföldi vagy?

2011. febr. 2. 02:32
 9/13 anonim ***** válasza:

Az eljegyzés a házassági szándék bejelentése, amikor karikagyűrűt húztok egymás ujjára. Szűk családi körben illik tartani (szülők, testvérek, maximum nagyszülők, ha élnek). Barátokat, havertokat, ismerősöket, nagynéniket,nagybácsikat, unokatestvéreket... stb. nem illik meghívni.

Nem értem, mi a probléma, nekem szept. közepén kérték meg a kezem, az eljegyzés októberben volt, és senki nem parázott rá a dologra. Kicsit úgy tűnik, hogy téged nem is az érdekel, hogy összekötöd az életedet valakivel, hanem az, hogy hányan jönnek el az eljegyzésedre és milyen színű szalvéta passzol a vörösbor mellé.

2011. febr. 2. 10:13
 10/13 anonim ***** válasza:

Mit kell ezen annyit szervezni? Meghívottak (rajtatok kívül): szülők (4 fő) + testvérek (4 fő) + nagyszülők, ha élnek még. Ezt a komás dolgot nem igazán értem, ők a barátok, vagy a keresztgyereketek szülei (mifelénk a gyerek keresztszülei a komák, komaasszonyok), lényeg, h most nem kell őket meghívni, elég a lagziba, vagy ha ragaszkodtok hozzájuk, akkor lehet tartani még aznap este egy kisebb bulit velük.

Szóval, ez annyi mint min. 10 fő, max 18 fő (a 18 akkor jön ki, ha mindkettőtöknek az összes nagyszülője él, ez sajnos ritka :( ) Körülnéztek szépen a környéken, kerestek vmi szimpatikus éttermet, egy-két hónappal előtte odaszóltok, h mikor jönnétek (javaslom a vasárnapot, mert szombatonként nyáron sok az esküvő), lefoglaljátok x főre. Előtte 1-2 héttel megrendelitek a kaját (leves, vegyestálak), egy cukrászdában pedig a tortát, ha szeretnétek. Azért ez nem egy 150 fős lakodalom, ami annyi sok szervezést igényelne... leegyszerűsítve csak egy családi ebéd...

Most pedig ne haragudj, de szeretném kijavítani kissé az írásod, nagyon bántja a szemem...csak a kiugrókat:

lakzi - lagzi

nyugott - nyugodt

nyugottan - nyugodtan

ellot - előtt

talpraesset - talpraesett

megnyuktatott - megnyugtatott

Még egyszer bocsi, de ha így tudod majd, h kell írni, miért is írnád le később helytelenül?

2011. febr. 2. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!