Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Számít, hogy milyen szándékkal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Számít, hogy milyen szándékkal jegyez el?

Figyelt kérdés

A cím megtévesztő lehet, de mindjárt tisztázom.

Vegyünk két típusú embert. Az első szerelembe esik, eljegyzi a párját egy év után. Ilyenkor vagy az áll fenn, hogy jól választott és hosszú házasság következik, vagy pedig korai volt és a később felszínre kerülő problémák miatt az esküvő sem történik meg, esetleg korai válás történik.

A másik esetben a férfi hosszabb időt vesz igénybe. Kiderülnek a problémák, a másik negatív tulajdonságai, majd ezek után úgy dönt a férfi, hogy ezeket rendbe kell tenni, és jöhet az eljegyzés.

Gyakori az a szöveg, hogy az eljegyzés nem garancia semmire. Viszont van az a kifejezés is, hogy "x % garancia". Én úgy gondolom, hogy az utóbbi eljegyzés nagyobb arányban jelent garanciát hosszú kapcsolatra, mint a korábbi, hiszen erősen átgondolt lépésről van szó.

A párom a kapcsolatunk első évében el akart jegyezni engem. Megbeszéltük, hogy először költözzünk össze, és milyen jó ötlet volt, mert évek után felszínre kerültek a problémák. Most teljes gőzzel azon vagyunk, hogy ezek helyre legyenek téve, és lehetőség legyen őszinte eljegyzésre. És bevallom, úgy érzem, hogyha ezek után el akarna jegyezni, akkor komolyabban venném a kapcsolatot is, és nagyobb biztonságban érezném magam, mert tudom, hogy neki ez egy nehezen, de megalapozottan meghozott döntés.

2023. szept. 25. 12:25
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Azért kérdez, hogy diagnózist állítson fel, de ha az egyik rossz létezik más pszichológus is. Bár szerintem ha így állsz hozzá nem csoda hogy nem jutottál arra a szintre, hogy támpontokat ad. Mindenesetre a munka legnagyobb részét te neked kell véghez vinni. Te neked kell jobb irányba fordulni. Ő nem teheti meg helyetted. Ha erős akaratú vagy, akkor működnie kellene. Ott a példaképed, ott a sógorod. Miért nem fordulsz hozzájuk (is)? A sógor valószínűleg el tudna látni tanácsokkal. Sajnálatni, szégyellni magadat nem kell. Nem az az egész célja, hanem a fejlődés pozitívabb úton. Tudom, hogy sok ember küzd mindenféle zavarokkal, de azt is hogy, aki lusta, gyáva és gyenge az nem viszi semmire...
2023. szept. 25. 14:08
 22/27 anonim ***** válasza:
Egyáltalán mi miatt nem hiszed el hogy szeret? Mert még mindig nem írtad le. A hazugság miatt, mi az oka?
2023. szept. 25. 14:11
 23/27 A kérdező kommentje:
22, megírtam
2023. szept. 25. 14:30
 24/27 anonim ***** válasza:

"Alapvetően gyermekkori traumák miatt nehezen hiszem el, hogy bárki szerethet eléggé, ebből adódóan a legtöbb eseményt a szeretet hiányának fogom fel."

Én is megírtam meg más is, hogy pszichológus segítségére szorulsz. Ha nem segít az, hogy bizonyítsa hogy szeret, akkor más választásod nem igen van.

2023. szept. 25. 14:46
 25/27 anonim ***** válasza:

Az, hogy frissebb kapcsolatban történik eljegyzés/házasságkötés, nem jelenti azt, hogy nincs átgondolva, és azt sem, hogy a később esetlegesen felmerülő problémákat nem tudják normálisan megbeszélni. Írom ezt úgy, hogy nálunk pont így van. Fél év után eljegyzés, 1 évre rá esküvő, eltelt azóta 12 év és semmi gondunk nincs, ami felmerült azt megbeszéltük.😊Normális emberek közti kapcsolatban ez így működik.

Kommunikációra való hajlandóság. Ez az adott 2 ember hozzáállásán múlik, nem azon hogy mikor kérték meg a nő kezét, vagy mennyi ideje vannak együtt stb.

2023. szept. 25. 18:06
 26/27 A kérdező kommentje:
Ahogy írod, normális emberek között. Sajnos én is messze vagyok még a hibátlantól
2023. szept. 25. 20:31
 27/27 anonim ***** válasza:
49%

"Alapvetően gyermekkori traumák miatt nehezen hiszem el, hogy bárki szerethet eléggé, ebből adódóan a legtöbb eseményt a szeretet hiányának fogom fel, és pedig problémát szül."

Ugyanebben vagyok kérdező! :D Mi 2 éve vagyunk együtt és már nagyon szeretném, ha eljegyezne és rá nem sokra el is venne, biztonságérzetet adna. Amúgy ezt ő is tudja és azt mondta, hogy ő meg úgy van a dologgal, hogy nem kell sietnie, ígyis úgyis örökre együtt leszünk.

Persze az jobb ha valamennyi együttélés után történik meg a lánykérés, sokkal őszintébb, mint akkor, amikor csak pár hónapja vagytok együtt és minden randira a legjobb formátokat hozzátok. Tartósabb is az a házasság, ahol nem ugranak bele egyből, mert ez tényleg csak a szerencsén múlik, hogy jól választottál-e. Persze ha évek után házasodtok csak össze lehet akkor is megváltozik a párod és akkor szintén rossz döntés volt :D De talán kevesebb eséllyel. Én csak olyan korai eljegyzést láttam, ahol lefoglalózták a csajt, hogy annak ne legyen kedve félrelépni.

2023. szept. 27. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!