Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A pasimnak igent mondtam a lánykérésre és ez nem tetszett neki! Normális? Bővebben lent...
A barátom fél év után feltette a nagy kérdést egy gyönyörű gyűrűvel.
Természetesen igent mondtam, hiszen nagyon szeretem.
Erre ő az "Igen!" után fancsali fejet vágott és egy mozdulattal bezárta a gyűrűs dobozt a gyűrűvel együtt (nem húzta fel a kezemre).
Nem igazán értettem mi a probléma, hirtelen olyan volt a reakciója, mintha egy "Nem!"-et kapott volna. Sértődötten a kanapéra vetette magát. Kérdeztem mi a probléma, mire azt mondta, hogy nevetséges, hogy fél év után igent mondtam neki, ez számára azt jelenti, hogy kb. bárkihez hozzámennék, ez az "Igen!" szerinte nem neki szólt. Tessék?!?!?!?! Azt mondta, ha nemet mondtam volna, akkor azonnal szívesen elvenne, mert az arra engedne következtetni, hogy "gondolkodom", de jelen esetben úgy néz ki, nem használom az agyam!!! Mondtam neki, hogy ha nemet mondok, mert épp úgy gondolkodtam volna, ahogy az neki tetszik, akkor hiába akart volna elvenni, nem tudott volna, hiszen nemet mondtam!!! Ez tök paradox...és még én nem gondolkodom?! Nem hiszem el, ami történt.
Hogyan tovább????
"mert épelméjű nő nem lenne képes arra, hogy egy előző napi "Igen" után kidobja a vőlegényét, úgyhogy azt is bizonyítottam ezzel, hogy valóban nm neki mondtam Igent, hanem bárkinek igent mondtam volna, tehát igaza volt.
Én mondjuk erre szerintem megírnám, hogy 70-es IQ és 70-es EQ felett mindenki értené, hogy ilyen előzmények után miért szakítottam azok után, hogy a lánykérésre még igent mondtam.
"Így aztán örül, hogy megszabadul tőlem..."
Erre meg annyit válaszolnék, hogy szuper, ez jó hír, mert ezzel én is így vagyok.
"Hidd el, hogy nem volt jele. Maximum így visszagondolva talán annyi, hogy vitázni nem lehet vele semmin, mert mindig neki van igaza és szinte kifordul önmagából, ha valaki több, mint 4 mondaton át ellentmond neki. Tehát, ha valaki másképp gondolkodik, mint ő, az egy idióta."
Ez azért meglep, hogy ezt te ennyire elfogadhatónak érezted, nem pedig egy durván nagy 'red flag'-nek és a további ismerkedést kizáró oknak, - ami nekem lenne, meg szerintem sok más nőnek is.
De ha efelett szemet tudtál hunyni, akkor szerintem tedd össze a két kezedet és adj hálát a sornak, hogy erre még rá tudott tenni három lapáttal, amivel még időben észhez térített.
#40! Csodálkoztam is, hogy eddig nem érkezett olyan válasz, hogy én vagyok a h*lye. De megérkezett... Mindenkinek van egy olyan viselkedése, vagy oldala, ami nem feltétlenül tetszetős, nincs tökéletes ember. Nem gondolnám (még mindig nem), hogy valakivel azért szakítani kéne, mert nem ért egyet pár ember véleményével/cselekedetével. Mi a fél év alatt 1x vesztünk össze... Az, hogy más véleményével mit kezdett, engem nem igazán érdekelt, mert engem "mindössze" szeretett és nekem ez számított (ami az első fél évben véleményem szerint természetes). Velem nem nagyon vitázott. Ritka volt.
Szerintem az is elmebeteg dolog (lenne), ha valakit pár nézeteltérés miatt kidobunk...
#44! Nem azt írtam, hogy te vagy a hülye. A pasi az, az nem kérdés. De te is, ha neked a kommentedben írt jellemrajz "csak egy kis apróság", vagy nagyon fiatal. Egyáltalán nem mellékes, hogy bánik másokkal, mert veled is úgy fog, ha felszáll a rózsaszín köd, vagy végetér a beetetési szakasz. Ugye, nem gondoltad, hogy ti mindig minden gondolatban egyeztek és egyezni fogtok?
"Ugye, nem gondoltad, hogy ti mindig minden gondolatban egyeztek és egyezni fogtok?"
Nem gondoltam ilyenekre, alapvetően jól bánt velem, én ennyit "láttam". Jó volt a kapcsolatunk.
Nem keresem senki szemében a szálkát a szerelmes időszakban. Azt hiszem ez (sajnos) természetes...
"Nem keresem senki szemében a szálkát a szerelmes időszakban."
Tényleg nem bántásból mondom, hanem jó szándékbólés együttérzésből, de nekem úgy tűnik az alapján, amit arról írtál, hogy "mindig neki van igaza és szinte kifordul önmagából, ha valaki több, mint 4 mondaton át ellentmond neki", te nem a szálkát nem kerested a szemében, hanem sajnos a gerendát nem vetted észre.
Nyilván majd levonod idővel saját magadnak a tanulságokat a történtekből, de szerintem érdemes a másik viselkedését már nem a rózsaszín köd, hanem a köd kialakulása előtti, ismerkedős, randizgatós időszakban is nyitott szemmel, tudatosan megfigyelni, "mérni".
Kellő élettapasztalattal már tudnád, hogy aki mással nem tudja kulturált hangnemben kezelni a véleménykülönbséget vagy akár konfliktust, nem tűr ellenvéleményt, az majd veled sem fogja, ha felszállt a rózsaszín köd. Aki másokkal egós, lenéző, lekezelő, tiszteletlen, vagy netalán verbálisan agresszív, stb, az veled is ilyen lesz, ha már nem lesz energiája, kedve, vagy éppen kellő motivációja fenntartani a benned róla kialakult képet, miután eloszlott az az a bizonyos rózsaszín köd.
Jaj nem kellene nekiesni és kioktatni. Nem emlékszem hogy írta volna hogy hány éves de megértem, én is kicsit rossz emnerismerő voltam fiatal koromban. Sőt nem is kicsit. Nem a 45 éves tapasztalatommal születtem. Ha tudtam volna akkor amit most tudok teljesen más kapcsolataim lettek volna.
Plusz szerelmes is volt a kérdező ami elvakította. Legközelebb talán óvatosabb lesz. Ez az élet, folyamatosan tanulunk valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!