Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mikor ideális szerintetek?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor ideális szerintetek? (Saját példát is írhattok )

Figyelt kérdés

Most voltunk egy éve együtt a párommal, ebből már 8 hónapja együtt is elunk.

Mindketten dolgozunk és tanulunk, kemény munkával, közösen építjük a jövőnket.

Nagyon jó a kapcsolatunk, rengeteget beszélgetünk, a kommunikáció is jól működik és mivel nagyon hasonló személyiségek vagyunk, kevés a nézeteltérés is. Összesen talán kettő volt eddig, de ezeket is nyugodt, tiszteletteljes hangnemben meg tudtuk beszélni.

Természetesen az ismerkedés kor volt szó a gyerekvállalásról és a házasságról is, ugyanúgy gondolkodunk ezzel a témával kapcsolatban is.

A felvezetés után a kérdésem arra vonatkozna, hogy szerintetek mi az ideális idő, amikor “időben” lenne az eljegyzés, tehát nem az, hogy túl korán, de nem is 10 év után, amolyan “most már nyughass, van gyurud” módon ? :D

Nyilván nem akarom ki erőszakolni, senki ne gondoljon ilyesmire, csak annyi ilyet látok itt, hogy tíz éve együtt vannak és meg nem kérte meg…és mivel nekem fontos és állítása szerint neki is, nem tudom, mi lenne az a határ, amíg “érdemes” várni (értsetek jól).

Köszönöm !

23 nő vagyok, párom 24 férfi

2022. jún. 14. 08:50
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat. Én is ilyen 2-4 év együtt éles után tartom reálisnak, gyereket is szeretnénk majd, de ez meg nem biztos, de ha vállalunk, akkor is inkább már 30 éves korunk körül ☺️
2022. jún. 14. 10:33
 12/31 anonim ***** válasza:
50%

2-4 év együttélés után huszonévesen szerintem is teljesen ok az eljegyzés, 30 körül a gyerek szintén.

Engem 1,5 év után - ebből 1 év együttélés volt - jegyzett el a most már férjem, de mi már 40+-osak voltunk, gyerekekkel.

2022. jún. 14. 10:46
 13/31 anonim ***** válasza:
57%

Korfüggő. Ha 23 éves korodban jöttetek össze, akkor szerintem kb. 3-4 év. Ha a negyedik évfordulótok környékén is "majd" meg "ha a körülmények adottak lesznek" kifogásokkal állna elő, akkor ne áltasd magad, sose fog megkérni, maximum ha kihisztized/kizsarolod a gyűrűt. Az meg nyilván neked sem lenne jó. De reméljük, nem így lesz ;)

A házasságellenes incelek beszólásaival meg ne foglalkozz, minden eljegyzéses/esküvős kérdés alatt felbukkannak, mert fáj nekik más boldogsága, és azt hiszik, ha valahogy sikerül elrontaniuk a kedved, jobb lesz nekik. Pedig nem.

2022. jún. 14. 11:19
 14/31 anonim ***** válasza:
68%

Kedves kérdező, itt két fontos kérdés van, amit nem pár éven belül, hanem MOST AZONNAL tisztázni kell a kapcsolatotokban (szerintem a legjobb fél éven belül tisztázni, ha már 1 éve együtt vagytok, össze vagytok költözve, akkor nem szabad tovább halasztani):

1. Mit akarsz te a kapcsolattól, mi a kapcsolati célod?

2. Mit akar a párod a kapcsolatotoktól mi az ő kapcsolati célja?

Cél alatt a következő igen fontos dolgokat értem:

a. házasság vagy élettársi kapcsolat?

b. hány gyerek és mikor?

c. hol akartok élni? Település, ingatlan típusa (lakás, ház, jurta, stb...)

d. pénzügyi céljaitok? Megtakarítás, lakásvásárlás, világkörüli út, nyugdíj, gyerekek támogatása, stb.

Ha ezeket a fenti célokat nem tisztázod, akkor könnyen előfordulhat, hogy 5-6-7-8 év múlva kiderül, hogy teljesen más elképzeléseitek vannak alapvető dolgokról, és elpazaroltál az életedből ennyi időt, azzal, hogy olyan partner mellett ragadtál le, aki nem támogatott az életcéljaid megvalósításában.

Ha ezeket a célokat tisztázzátok, és kiderül, hogy több ponton lényegesen eltérnek az elgondolásaitok, akkor - tudom, hogy durván hangzik - de inkább hagyd ott a srácot, hadd menjen a saját útján és te is a sajátodén.

Itt a gyk-n is és IRL is rengeteg embert lehet látni, hallani arról, hogy pl. 7-8 évig reménykedett abban, hogy a férje meggondolja magát, és mégis akar gyereket. Utána, 40-hez közel döbbent rá, hogy az egyik legfontosbb életcélja már soha nem fog megvalósulni a párja miatt, míg, ha lett volan bátorsága lépni, könnyen lehet, hogy máshogy alakul az élete.

2022. jún. 14. 11:45
 15/31 A kérdező kommentje:
Ezeket mind megbeszéltük, erre is próbáltam utalni a kérdésben. Pontos dátumokat nem beszeltunk, csak annyit, hogy a gyerek harminc körül, a házasság valamivel előtte, de ettől nem vagyok előrébb :D
2022. jún. 14. 12:07
 16/31 anonim ***** válasza:
54%

Olyan 2, de talán inkább 3 évet mondanék. Személyes példám alapán 2-2,5 év után szoktak jönni a konfliktusok, szakítások. Akkor száll fel a rózsaszín köd és jönnek a nagyobb próbatételek. Persze, ezt sem lehet nagyon általánosítani. A lényeg, hogy válság idején ismered meg igazán a másikat. Nem feltétlen a ti kapcsolatotok válsága, hanem lehet külső ok is.

Viszont ha együttéltek, akkor érdemes mielőbb tisztázni a jövőbeli terveket. Mert általában az szokott lenni, hogy a férfi megkap gyűrű nélkül mindent, te kvázi feleségszerepben vagy mellette és ugyan így miért venne el? A szegény nő meg várja a gyűrűt, mert már X év együtt vannak, de a férfinak esze ágában sincs lépni, mert neki nagyon kényelmes így. Van egy szinte felesége, aki mégsem az, és könnyebb lelépni mellőle, ha úgy alakul.

2022. jún. 14. 13:17
 17/31 A kérdező kommentje:
Nálunk erről szó sincs. Éltünk meg sajnos már sokmindent együtt, családtag elvesztése, költözés, közös háziállatok is vannak, stabil a kapcsolatunk. Mindenben egyeznek a jövőbeli tervek, egyedül azt nem beszéltük meg meg, hogy milyen ütemben szeretnénk haladni, ezért tettem fel a kérdést. :)
2022. jún. 14. 13:32
 18/31 anonim ***** válasza:
77%

Én annyira nem hiszek abban, hogy dátumhoz kell kötni. De nyilván mondjuk ha két 18 évesről van szó, azért szerintem nem árt 4-5-6 évet, de akár 8-at is várni, mert ebben a korban annyi inger, változás, stb. éri az embert, jön a továbbtanulás/munka/különköltözés/minden más, hogy lehet, akik eleinte tökre összeillettek, két teljesen más irányba fejlődnek, egyik meggondolja magát a gyerekvállalással kapcsolatban, stb. Idősebb korban, főleg ha ketyeg az a bizonyos óra, adott a kiforrott személyiség, stabil egzisztencia, és a felek pontosan tudják, mit akarnak, (esetleg korábban ismerték is egymást) akkor akár fél-1 év után is működhet.

Ettől függetlenül viszont szerintem az számít a legigazán, hogy legalább egy válságot megéljenek a felek, hogy megtapasztalják, hogyan tudnak együttműködni és lássák egymás rossz oldalát. Amikor tisztában vagy a másik hibáival, de egészen biztos vagy abban, hogy te úgy el tudod fogadni, ahogy van. Akkor is, ha abban egy cseppet sem változik. Szóval nem reménykedsz abban, hogy változik, meg nem ígéretekre támaszkodsz, hanem tényleg minden ismert defektjét el tudnád fogadni egy életen át a legrosszabb időszakban. És ez sokszor nem is annyira időtől függ, mert fél év alatt is kaphatjuk a nyakunkba a kakát, de simán meg lehet élni éveket komolyabb problémák nélkül.

2022. jún. 14. 14:10
 19/31 A kérdező kommentje:

Pont erre gondoltam, ilyenen már bőven túl vagyunk, sőt így, hogy mindketten dolgozunk és tanulunk, elég rendszeres amikor “kiégünk”, úgyhogy ezeket is együtt vészeljük át.

Nálam szulo halála, nála szulo betegsége, szóval elég sok midnent kaptunk már a nyakunkba, és egy perce nem ingott meg egyikünk sem, hogy ezt nem együtt veszeljuk át.

2022. jún. 14. 14:28
 20/31 anonim ***** válasza:
39%

Nekem 4-5 év együttélés minimum.

De nem tudom ez miért releváns, minden ember és minden kapcsolat más, ha te ennél hamarabb vagy később szeretnéd akkor ne csináld másképp csak azért mert a neten azt írták idegenek...

2022. jún. 14. 14:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!