Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek veszélnem kéne a barátnőm apjával/anyjával mielőtt eljegyzem?
Engem elkért apukámtól a vőlegényem, ezt nagyon értékelem. Mindenki másnak már közösen mondtuk el.
Az elkérés hagyomány, illetve egy tiszteletteljes gesztus. De nem kötelező.
"Engem elkért apukámtól a vőlegényem.."
Ez tényleg egy régi hagyomány. Biztos jó dolog a XXI. században, hogy az apjától kell a csajt elkérni? Nem kellene azt gondolnunk, hogy egy fiatal nő önálló döntésre képes? Miért kell azt eljátszani, mintha még mindig a szülő döntené el, hogy kinek adja oda a lányát?
A feleségem szülei eléggé konzervatívok és hagyománytisztelők, Pesten laknak de igazából néha úgy viselkednek mintha falun élnének.
Ennek ellenére én nagyon kínosnak és hülyeségnek éreztem hogy az apjától kérjem el a kezét, így a 21. században. Illem ide v oda, de a nő már nem egy tulajdon, amivel a szülei rendelkeznek (legalábbis 18 év felett), és ezt az egész procedúrát én borzasztóan anakronitszikusnak éreztem és nagyon kínosnak, valószínűleg csak feszengtem volna, és én amellett vagyok, h sose csinálj semmit amihez nincs kedved vagy nem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!