Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kicsit zavaros ez az "eljegyzés" dolog?
Amikor a fiú megkéri a barátnője kezét, előtte elmegy és titokban vesz a lánynak eljegyzési gyűrűt. És utána? A fiúnak hogyan lesz eljegyzési gyűrűje? Közösen elmennek megvenni? És azt ki fizeti? Vagy megveszi magának akkor, amikor a lánynak is? Ezt nem tudom :S
Köszi, 24/l
Úgy van, hogy köves kísérő gyűrűvel kéri meg a fiú a lány kezét, amit titokban vesz. Utána kitűzik az eljegyzés időpontját. És együtt megveszik a karika gyűrűket, melyet a fiú fizet, ha tud, ha nem akkor együtt. Az eljegyzéskor húzzák fel egymás kezére a karikagyűrűket, ilyenkor még mind 2-en a balon hordják a gyűrűt. Néha a lány úgy, hogy a balkéz gyűrűsujjon van a karika meg a köves gyűrű is. (nekem ez nem tetszik, de láttam). És az esküvőkor meg áthúzzák a karikát a balkézről a jobbra, házasként már a jobbon viselik mindketten. A lány a kövest meg akkor már a balon.
Nálunk úgy volt, hogy párom nem tudta a gyűrűméretem, meg nem is volt annyi pénze, ezért nem volt köves, hanem minden gyűrű nélkül kérte meg a kezem. Igent mondtam. Majd az eljegyzés előtt együtt vettünk karika gyűrűt, és mind2-en bevittük azokat az aranyakat, amiket már nem hordunk, így én is adtam bele "vagyont", és mind ketten a balon hordtuk esküvőig, majd a mindketten a jobbon utána. Sajna köveset azóta sem vett nekem, bár most tényleg vannak fontosabb kiadásaink ennél, hisz lakásvásárlás, berendezés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!