Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nekem, mint élettársnak, tényleg kevesebb jogom van párom hazában bármihez is, mint a gyermekének, akit hétvégente hoz el?

A párod háza. Ő a tulajdonos. Ha összeházasodtok, attól még az az ő háza. Vagyis házasság előtt szerzett vagyon.
Ha meghalna, akkor a házat 100%-ban a gyereke örökölné. Ha születik közös gyereketek, akkor a házat 50-50%-ban örökli a két gyerek.
Te használod a lakást, de tulajdonrészed nincs benne.

"Nem versengés, de nem szeretném, ha külömbség lenne kettőnk között."
Most a gyereke akarsz lenni vagy a felesége? Örökbefogadáshoz szerintem már öreg vagy. Ideje lenne felnőni.

Már hogy a pucába ne lenne köztetek különbség, mikor te a szerelme vagy, a gyereke meg a gyereke?? Jó esetben teljesen más jellegű a két kapcsolat, és mást is vártok el egymástól.
Kezdve ott, hogy nektek egyenrangú feleknek kell lenni egymással szemben. Beleértve, hogy ha valami nem tetszik, ugyanúgy jogotok van szakítani.
A gyereke az "övé", felelősséggel tartozik érte, ha életre hívta, tőle függ a létfenntartása, a lakhatása, a neveltetése, az étkezése, stb.
Pont ott siklott félre ez az egész, hogy te ugyanúgy függő helyzetben vagy, és versengeni kezdtél a gyerekkel apuci figyelméért.
Azt jó alaposan gondold végig, hogy akarsz-e egy ilyen kapcsolatba gyereket vállalni! Akkor is lesz különbség téve a két gyerek közt, mivel neked első és egyetlen, neki a második gyereke lesz a közös. Sose fogod elfogadni, hogy kevesebb erőforrás jut a te egyszem kincsedre, mert ott a kakukkfióka, akit ki akarsz túrni. (Tudom, képzavar.)
Szerintem ne tervezz hosszú távra.

pedig qurva nagy különbség van köztetek ti elmaradtok azt ennyi ők egy életen át és még azután is át tartó kapcsolat füzi őket össze! meg ne gondold hogy neked lyuk-ként nagyobb jogod van mint a tulajdon vérének!
nem vagytok házasok, ha csak a házban nem veszed ki a részed (rezsi, tulajdon jog) akkor kevesebb jogod van mint a gyereknek! egy felnőtt értelmes nőnek ilyen eszébe sem jut... mert tudja hogy ő csak egy gyerek és valszeg nem a legjobb élmény ha csonka családban kell felnőnie mert gondolj bele lesz ettől a faszitól gyereketek de elváltok azt a gyereked oda jön hozzátok + az anyu uj éllettársához az meg azt hiszi hogy ő többet ér mint a te gyereked... vagy forditva a gyereked megy el az apjához azt az apa uj nője ilyen hülye kérdéseket tesz fel gyakorin...

Szokasos gyakoris kerdes: semmi kifejtes, semmi konkretum.
Irj mar le nehany dolgot, amit a gyerek megtehet, te pedig nem!
Addig log a leve[ben az egesz kerdes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!