Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezek különböző fázisok?
5 napja szüneteltetünk a barátommal
2-3 napon keresztül sírtam
Most az 5.- napon meg dühös vagyok és török zuzok
Naponta beszélhetünk és találkozunk már órára
Sokat kell változnom a beteges féltékenység miatt vagyunk szunetbe elviselhetetlen voltam amit be látok próbálok változni most azon vagyok de nagyon nehéz felek hogy nem fog menni
Valami tanács? Hogy változak
Nem, ez ugyanannak a működészavarnak a tünetei: egós tudatállapot.
Hogy ismerd fel magadban az egót és annak működését?
Amíg nem ismered fel, hogy valami probléma van az élettel a földön, és normálisnak találod, addig sehogy. Ez az első lépés.
2
Hogy tegyek rendet a fejembe olyan nehéz változni tudom hogy ezért vagyunk szunetbe hogy helyre tegyem magam de nem megy....
Egy hét szokot lenni és megint bele kötők de én nem akarok ilyen lenni mindig ezt láttam 19 éven keresztül szüleimnél de én egy rendes párkapcsolatban szeretnek élni nem egy ilyenbe ahol el taszító azt akit a világon a legjobban szeretek
Még az előzőhöz: egy pszichológus is segíthet, érdemes ezt mindenképpen megoldanod és kezeled magadban.
Egyébként a szakítás feldolgozása is egy gyászmunka és vannak ilyen szakaszai hogy düh meg hasonlók.
Almási Kitti videóit megtalálod outbon azt hiszem pont a féltékenység témakörében is, én is ajánlom.
"mindig ezt láttam 19 éven keresztül szüleimnél "
- Ezen így nehéz lesz változtatnod, ha ez egy természetesnek vett, átvett minta.. de nem lehetetlen. Az a jó, hogy ilyen mintákat másoktól is átvehetünk, és ha felismered a problémát, akkor nem emberfeletti átültetni a saját életedbe.
Kezd apróban, és haladj sorban.
Például ilyen átvett minta lehet, amikor a saját családodban soha nem vacsoráztok együtt egy asztalnál a családdal, míg amikor átmész egy barátodhoz, látod, hogy ott együtt esznek a szülők a gyerekekkel, és te ezt a mintát veszed át és építed be a saját családodba is. Ez mind tanulható dolog.
Talán az is segíthet, ha előveszed a fejedben a környezetedből azokat a kapcsolatokat, akikre felnézel és erősnek gondolod. Futtasd végig a fejedben, ők hogyan viselkednek, reagálnak bizonyos helyzetekre, és próbáld azt átvenni a sajátodba. A működőképes mintákból tanulj.
De ez csak az egyik része.
Nagy önuralom kell, hogy fejben ott legyél, amikor előjönne belőled a romboló éned.. Dolgozz ki valami tervet/megoldást hogyan fogsz viselkedni legközelebb.
Valóban számít az a probléma, egyáltalán valóban probléma, vagy csak te vagy hisztis?
Ha te vagy hisztis, tudatosítsd magadban, hogy a másik önálló lény és nem zárhatod be, és ne vetítsd rá a legrosszabbat. Magyarul hagyd élni magad mellet.
Keress a témában könyveket, nézz előadásokat. A rossz szülői minta nem kifogás, én se lennék sehol, saját magad vagy a legjobban hatással az életedre, nem mások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!