Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Közös kassza vagy külön-külön?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös kassza vagy külön-külön?

Figyelt kérdés
Nálatok, hogy működik? Mi 3éve vagyunk együtt külön kasszán, egyszer már felhoztam, hogy legyen közös, de páromnak nem tetszett az ötlet
2019. márc. 14. 13:24
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk egyértelmű volt, hogy az elejétől közös kasszán vagyunk. 15 éve működik.

Befizetjük a számlákat, aztán rakunk félre is minden hónapban X összeget, a maradékot meg vagy elszórakozzuk vagy megbeszéljük, hogy milyen nagyobb dolgot vegyünk belőle.

Nyilván ha valaki akar magának venni 1 gatyát vagy bármit, akkor a másikunkat marhára nem érdekli, de pl.egy tévét vagy ami nagyobb tétel, már megbeszélünk.

2019. márc. 14. 13:32
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
1essel egyetértek, így a normális, de csak akkor, ha a hétköznapi, dolgos, nem mindig plázás, de szerelmes típusú nő megfelel az ízlésednek és meg is tudod becsülni.
2019. márc. 14. 13:51
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi már házasok vagyunk, így evidens számunkra a közös kassza, jogilag úgyis közös. Eleinte külön volt. Tökéletesen működik, egyszer nem volt vita a pénz miatt, de ez azért van, mert azonos a felfogásunk a pénzzel kapcsolatban, a pénzügyi céljain is megegyeznek. Ahol eltérés van, csak vitaforrás lesz.
2019. márc. 14. 14:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Vicces lenne beosztani, hogy én veszem a pelenkát meg a babaruhákat, a kaját meg a wc papírt, a férjem meg a számlákat fizeti és a benzint. Mi gyakorlatilag az első randink után már közösnek tekintettünk mindent, 10 éve vagyunk házasok, van 2 kislányunk és azóta is működik. 😊
2019. márc. 14. 14:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem működne a külön kassza így közös.

Nomeg nem vagyok szarrago :)

2019. márc. 14. 17:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi 9 éve vagyunk együtt, 8 éve együtt is élünk. Összeköltözés óta közös kassza van. A férjem ajánlotta fel először, pedig többet keres.

Mi úgy alakítottuk ki az életünket, hogy az ő fizetését költjük el (kézbe kapja), rezsire, kajára, szórakozásra, ruházkodásra, mobilszámláinkra stb stb

Az én fizumat utalják, gyűlik mióta együtt élünk, és AZ a közös megtakarításunk. Max extra nagy kiadások miatt csípünk le belőle. Például tavaly kellett új hűtő, mosógép, laptop, mobil, mikró, mert sorba mindenünk tönkre ment (elég régiek voltak, nem volt értelme javíttatni). Mindet abból vettük. Egyébként csak megtakarításként funkcionál.

Mindketten költünk magunkra, de nem szórjuk ész nélkül a pénzt. Ha én pl könyveket akarok rendelni, szólok hogy amúgy fogok, ha a férjem akar a hobbijára költeni nagyobb összeget, akkor meg azt teszi. Ennyi. Soha semmi gond nem volt. 33/N, 30/F

2019. márc. 15. 18:57
 7/10 anonim ***** válasza:
43%
Volt nálam tehetősebb pasim, volt sokkal szegényebb is, mindig külön kasszán voltunk. Lehet balhé lenne belőle, ha fél millát költenék egy kabátra, de ha a saját pénzemet költöm, akkor semmi köze hozzá.
2019. márc. 15. 19:25
 8/10 anonim ***** válasza:
36%

Külön-külön jobb szerintem, persze beszéljük meg ki mibe száll be, de kb ennyi.

Szerintem jobb ha nem látjuk ki mit költ magára, mert elég nagy vitaforrás, amit inkább kerülnék.

2019. márc. 17. 00:50
 9/10 anonim ***** válasza:

10 éve közös kassza, tökéletesen működik. A párom bankszámláját meg is szüntettük mert felesleges 2 számlát fenntartani. Én keresek többet, de ebből sem volt soha probléma.

31/N

2019. márc. 18. 11:53
 10/10 anonim ***** válasza:
16%
Külön kassza, évek óta működik, fel sem merült, hogy változtatni kellene rajta.
2019. márc. 18. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!