Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Feledékeny páromnál hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feledékeny páromnál hogy érhetném el, hogy ne felejtse el a házimunkát?

Figyelt kérdés

Nem csak "nemszeretem" dolgokat felejt el, hanem akármit, szórakozással kapcsolatos dolgokat is, szóval nem kibújni akar a teendők alól, hanem tényleg "lyukas az agya".

Mondtam már neki, hogy írja fel a teendőit, de elfelejti felírni, vagy pedig (egy darabig beírtam én a falinaptárba neki) elfelejti megnézni.

Mit tudok csinálni, hogy emlékezzen a dolgaira? Volt más ilyen cipőben, ha igen, mi segített?

2019. márc. 6. 12:43
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

A munkáját teljesen jól ellátja. Mivel alkalmazott, számára adott, hogy most x dolgot kell csinálnia, és kész, nem kell megjegyeznie semmit. A technikai dolgokat meg megjegyzi, olyan gond nincs otthon se, hogy például nekiáll főzni, de a felét elfelejti megcsinálni, szóval ha már nekiáll valaminek, akkor nincs probléma. Csak nekiállni felejt el.

Régen én is ilyen voltam, hogy őszinte legyek, de még kamaszkoromban... simán elfelejtettem elindítani a mosógépet amikor hazaértem, elfelejtettem kivenni a csirkét a fagyóból, elfelejtettem hogy aznapra beígértem a porszívózást, matekból azért lettem csak hármas év végén rendszeresen, mert a négyes-ötös dolgozatjegyek mellé jött egy rahedli egyes az elfelejtett házi feladatért vagy felszerelésért. De közben elfelejtettem azt is, hogy x napra mozit beszéltünk meg a barátnőmmel, vagy elfelejtettem hogy a vonaton felraktam a csomagtartóba a holmim és ne hagyjam ott, elfelejtettem hogy van otthon narancs és rám romlott mert nem ettem meg, hasonlók. :))) Szóval körülbelül ugyanez, létezik, és nem direkt csináltam.

Aztán kinőttem, nem is tudom pontosan, mi segített, egyszerűen csak elmúlt, és már jó pár éve teljesen jól megjegyzem és fejben tartom a teendőimet.

Úgy értem, nem szoktunk például minden egyes nap 5 órakor porszívózni, meg minden egyes nap 6 órakor mosni. (Mint ahogy dolgozni viszont elindul 6:30-kor minden nap, tehát az rutin.) Nem nagyon van olyan házimunkánk, amit minden egyes nap el kell végezni, így értem, hogy az nem napi rutin. Mosogatnivaló az napi 2 db vajas/sajtos kés, amit vacsora után elöblít valaki körülbelül 20 másodperc alatt. :)

2019. márc. 7. 14:10
 12/12 anonim ***** válasza:
Mobil telefonba állíts be emlékeztetőt. Azt nem kell látni, mert rezeg. Kb. ki kell találni, hogy mikor fogsz ráérni. Egyet kell csak megtanulni, hogy ha kinyomod és nem csinálod meg, akkor állíts be egy új időpontot.
2019. márc. 7. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!