Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feledékeny páromnál hogy érhetném el, hogy ne felejtse el a házimunkát?
Nem csak "nemszeretem" dolgokat felejt el, hanem akármit, szórakozással kapcsolatos dolgokat is, szóval nem kibújni akar a teendők alól, hanem tényleg "lyukas az agya".
Mondtam már neki, hogy írja fel a teendőit, de elfelejti felírni, vagy pedig (egy darabig beírtam én a falinaptárba neki) elfelejti megnézni.
Mit tudok csinálni, hogy emlékezzen a dolgaira? Volt más ilyen cipőben, ha igen, mi segített?
A munkáját teljesen jól ellátja. Mivel alkalmazott, számára adott, hogy most x dolgot kell csinálnia, és kész, nem kell megjegyeznie semmit. A technikai dolgokat meg megjegyzi, olyan gond nincs otthon se, hogy például nekiáll főzni, de a felét elfelejti megcsinálni, szóval ha már nekiáll valaminek, akkor nincs probléma. Csak nekiállni felejt el.
Régen én is ilyen voltam, hogy őszinte legyek, de még kamaszkoromban... simán elfelejtettem elindítani a mosógépet amikor hazaértem, elfelejtettem kivenni a csirkét a fagyóból, elfelejtettem hogy aznapra beígértem a porszívózást, matekból azért lettem csak hármas év végén rendszeresen, mert a négyes-ötös dolgozatjegyek mellé jött egy rahedli egyes az elfelejtett házi feladatért vagy felszerelésért. De közben elfelejtettem azt is, hogy x napra mozit beszéltünk meg a barátnőmmel, vagy elfelejtettem hogy a vonaton felraktam a csomagtartóba a holmim és ne hagyjam ott, elfelejtettem hogy van otthon narancs és rám romlott mert nem ettem meg, hasonlók. :))) Szóval körülbelül ugyanez, létezik, és nem direkt csináltam.
Aztán kinőttem, nem is tudom pontosan, mi segített, egyszerűen csak elmúlt, és már jó pár éve teljesen jól megjegyzem és fejben tartom a teendőimet.
Úgy értem, nem szoktunk például minden egyes nap 5 órakor porszívózni, meg minden egyes nap 6 órakor mosni. (Mint ahogy dolgozni viszont elindul 6:30-kor minden nap, tehát az rutin.) Nem nagyon van olyan házimunkánk, amit minden egyes nap el kell végezni, így értem, hogy az nem napi rutin. Mosogatnivaló az napi 2 db vajas/sajtos kés, amit vacsora után elöblít valaki körülbelül 20 másodperc alatt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!