Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Budapesten mégis mikor és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Budapesten mégis mikor és hogyan oldható meg egy összeköltözés? Kicsit aggódom.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves vagyok, párommal immár 2 éve vagyunk együtt. Sok ismerősöm akad, akik ekkorra már összeköltöztek, közös albérletben laknak. Az a helyzet, hogy nálunk én vidéki vagyok, fent tanulok Pesten, így albérletben élek. Már mikor kerestem a hirdetéseket, el voltam borzadva, hogy milyen árak vannak, összetettem a két kezem mikor kifogtam egy viszonylag baráti áron lévő szobát, ami jó állapotú. A barátom azonban pesti - sokáig távkapcsolatban éltünk - és néha felmerült már az összeköltözés kérdése, azonban ő is tanul még egyetemen. A szülei semmiképp nem mennének bele, mivel helyiek (egyrészt), illetve házasság előtt tabu náluk ez a téma.

Nekem meg olyan érdekes, hogy nagyon sokáig éltünk távol egymástól, mindent megadtunk volna hogy végre igazán együtt lehessünk és hiába lakunk egy városban majdnem egy órányi köztünk a távolság, szóval ugyanúgy csak hétvégente tudjuk látni egymást...

Most mind a ketten dolgozunk is suli mellett, sőt, neki még több szabadideje is van, mint nekem. Szerintem(!) ebben a korban már nem lehetne akadály az, hogy valaki túl fiatal az összeköltözésre. Számomra sokkal motiválóbb és boldogabb lenne minden, ha vele élhetnék együtt. Ugyanakkor anyagilag ezt mégis hogy lehet kivitelezni? Nyilván ha nem lenne pesti neki is fizetnének bele a szülei, de így persze nem hajlandóak. Igen tudom, hogy ebben van igazság, de kicsit zsákutcában érzem magam, mert viszont vágyom arra, hogy együtt lakhassunk, kissé irigyelve nézem azokat a barátaimat, akik ezt megtudják oldani..

ui. egyébként szüleim számára nem lenne akadály, ők fel is hozták albérlet keresésekor, hogy kisebb lakást fizethetnénk együtt.

2019. febr. 11. 12:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

ÉN csatlakotom a 9 eshez két vallásos pasim volt egyik szarrá csalt mert nem voltam hajlandó a gusztusztalan perverzióit kielégiteni,a másik meg bántalmazott ennyit a hivőkről.. És sok vallásost házast tudok ahol ciki válni de szeretőt tartani nem nagy ügy,na ki az ösztönlény?

Én is férjnél vagyok,de nem vallásoshoz mentem,a legnagyobb képmutatók ők..

40N

2019. febr. 11. 13:35
 12/20 anonim ***** válasza:

" Szerintem(!) ebben a korban már nem lehetne akadály az, hogy valaki túl fiatal az összeköltözésre. "

De lehet akadály, ha még tanul és nincs rá elég jövedelme. Minek fizessenek a szülők a helyben lakó gyereknek albérletet, amíg nappalin tanul? Hogy felnőtteset játszhass?

Várjátok meg, míg lediplomáztok. Vagy legalább a barátod. A tanulmányi eredményeket sem érdemes kocskára tenni munka miatt.

2019. febr. 11. 14:09
 13/20 anonim ***** válasza:

A tanulmányi eredményeket sem érdemes kocskára tenni munka miatt.

Aha,de anyuék 18 után max szivességből segitenek,v még rezsit is kérnek,tök cuki h ne dolgozzon a fiatal de a mai magyar pénzéhes anyák melett ez nem müködik.

2019. febr. 11. 14:12
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
A vallásosak a legrosszabbak. A tiltás kihozza belőlük a hazug állatot. Tisztelet a kivételnek.
2019. febr. 11. 14:38
 15/20 anonim ***** válasza:
Párodnak nem kell a szüleid engedélye. Pláne, ha dolgozik is. Abból talán hátha nagyon minimálissal legalább be tudna szállni a te albérletedbe; ami eddig a te részedről volt fizetve egyedül; tehát ketten meg főleg menne; bár pl nemtom, hogy mennyi víz kell pl egy embernek a teljes heti/havi zuhanyzásához, és abból a fullra a saját felét menynire tudná állni a párod. Egyébként megcsinálhatnátok, hogy akár időnként 1-1 hónapokra átköltözik hozzád, addig meg spórol; vagy legalább péntek+szombaton nálad alszik. Nem kell hozzá szülői engedély, már nagyok vagytok. És nem baj, ha az ő szülei ellenzik, mert ez az ő élete, nem az övék. Mindenkinek lehet véleménye; de a párod nem köteles behódolni a szülei akaratának, meg úgy gondolkodni, ahogyan ők. Nincs ilyen, hogy a szülők mit várnak el. Amúgy pl nemtom , mennyire gyerek még lélekben a párod, hogy menynire lóg még anyuci szoknyáján, hogy "el van-e már vágva a köldökzsinór nála", mert lehetséges még az is, hogy akár túl anyás. Én ezt nem tudom, ezt max te tudod megítélni.
2019. febr. 11. 18:30
 16/20 anonim ***** válasza:
*Szal a párod csak élje a saját életét, a saját nézetei szerint, ami őneki belülről jön; nem kell mindenben a szüleik javaslatát, parancsait követnie. Egyébként nemtom pl tényleg a kisebb lakásról esetleg mi a párodnak a véleménye; hogy azt esetleg tudnátok állni, finanszírozni ketten. Meg egyébként vannak olyan pici bérlakások; amik egyébként tényleg csak ilyen kis "lyukak"; de ott mondjuk éppen elfér benne az ember; de szóval valamit meg valamiért; nem tudom, nálatok mik a prioritások:) Ha túl szűk a hely, az már nem jó, de legalább talán ketten vagytok , és valamennyire meghitt; de ha a te mostani lakásod is megfelelhető lenne (de jó ez a szó, most fejlesztettem ki:D), na , szóval szerintem megoldható; hogyha nagyon akarjátok:)
2019. febr. 11. 18:34
 17/20 anonim ***** válasza:
52%

Bocs, de én sem fizetnék albérletet a gyerekemnek ugyanabban a városban, ahol élünk, hogy felnőttest játszhasson a barátjával/barátnőjével. Szépen lediplomázik, teljes állásban dolgozni kezd és elköltözik.

Igaz én nem is kérep pénzt az otthon lakó gyerektől. Akkor sem, ha már egyetemista. A pénzéből finanszírozza a nyaralását, síelést, hobbit, de nehogy már rezsipénzt kérjek tőle.

2019. febr. 13. 06:34
 18/20 A kérdező kommentje:

Hu hát köszönöm a válaszokat elég vegyes a felhozatal..

Erről a vallás dologról csak annyit, mert látom igen rárepültek páran: barátom nagyon hasonló gondokozású, mint én és ez számít igazán. Nem ateista, ugyanakkor nem is szeretne túlzásokba esni. Csupán neveltetésben tértünk el, bár abban se drasztikusan, de ugyanolyan a világról alkotott képünk. Hűtlenséget tekintve pedig.. Véleményem szerint mindenhol találni jót is, rosszat is, nincs köze a vallásossághoz.

Végül úgy döntöttünk, hogy 1-2 éven belül összeköltözünk(: Tehát igen, van türelmem és nem, tőlem sem várnák el a szüleim hogy teljesen én fizessem nekik az albérletem, de, kedves előző, tudod egyszer el kell jöjjön az ideje annak, hogy felnőttként, önállóságban próbálja ki magát egy fiatal. Nagyon sokat számít szerintem ma a talpraesettség.

És mivel én eleve vidéki vagyok, nekem ezt szüleim úgy fogják fel, hogy muszáj. Így ha páromnak még nem is szeretnék külön fizetni szülei - számomra teljesen érthető - ketten egy részt már mi is tudunk finanszírozni munkából, pláne hogy addig is folyamatosan félreteszünk(:

2019. febr. 13. 08:57
 19/20 anonim ***** válasza:

"egyszer el kell jöjjön az ideje annak, hogy felnőttként, önállóságban próbálja ki magát egy fiatal. Nagyon sokat számít szerintem ma a talpraesettség."

Ez rendben is van. Csak ez úgy működik, hogy dolgozol és eltartod magad, akár suli mellett is. Nem úgy, hogy elvárjátok a szülőktől, hogy fedezzék a "felnőtt létet".

És az nem talpraesettség, hogy másoktól várjátok el a dolgokat felnőttként.

2019. febr. 13. 11:08
 20/20 A kérdező kommentje:

..Ne haragudj, de nem várunk el senkitől semmit. Épp ez itt a lényeg.

Az imént írtam, hogy teljesen megértem, ha a szülei nem akarnak fizetni. Logikus. Azt pedig az én részemről egyelőre nem is hagynák, hogy csak egyedül fizessem amíg tanulok, bátyámnál is így volt és én ezért hálás vagyok. Ha helyi lennék, nekem sem így lenne valószínű. Nyilván segítenek nekem, mert a szüleim, de koránt sem tesznek minden a "popóm alá"..:D

Mint mondtam, nálam egyetértenek a döntéssel, szerencsére komolyan veszik a kapcsolatunkat és megbíznak bennünk. Ugyanakkor nem várjuk el a szüleitől a segítséget. Erre értettem az önállóságot.

Mert abban igazad is van, hogy helyben élő szülő nem szeretne erre kiadni, jogos.

2019. febr. 13. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!