Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit szólnátok ha összeköltözes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szólnátok ha összeköltözes után kiderülne hogy a barátnőtök szeret nyers tojást enni?

Figyelt kérdés
2019. febr. 4. 23:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
29%

A nyers tojás belső része steril. Ha nem így lenne, alkalmatlan volna az embrió kifejlődésére. :)

Szóval ahol egy kis csibe egy sejtecskéből képes egészségesen kifejlődni, egy erősen savas sok mindent megemésztő gyomor is elbánik.. Sokkal gusztustalanabb és bacisabb dolgokat megeszünk életünk során és még a legtöbben itt vagyunk. Egyszer elmennél egy élelmiszeripari céghez (mondjuk tejüzem vagy hús-felvágott üzem) dolgozni, szerintem nem kérdeznél ilyeneket. :)))

2019. febr. 5. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim ***** válasza:
41%

Még annyit, hogy az énekesek nyers tojással kúrálják rekedtség esetén hangszálaikat. Nyilván nem "bacifertőzések" miatt teszik, hanem mert a nyers tojásban minden benne van, ami annak a fejlődő kis szervezetnek szükséges lett volna, ha a tojás kikelt volna és nem az asztalodon köt ki. Pl. egy sor gyógyító hatású enzim, fehérje, mint tápanyag, illetve sok sok nem is tudjuk még micsoda, ami hasznos. Ha megfőzöd, akkor a fehérjék kicsapódnak, az enzimek elbomlanak, stb. Maradnak persze azért így is értékes ásványi anyagok benne, de ez bizony nyersen az igazi.


Az egyetlen, ahonnan fertőzést szedhetsz össze, ha a tyúk pl. madárinfluenza vírussal fertőzött volt (ez esetben a NÉBIH riasztást adna ki, hogy MOST lehetőleg ne egyenek nyersen tojást), vagy a tyúk ürüléke beszennyezi a tojást és azt nem mossák meg, valamint óvatanul bontják fel és a széklet bekerül a nyers és eredetileg steril tojáslébe.


Gusztusosság: relatív dolog. Az élet ha így nézed, eredendően gusztustalan, mert a sejtekben és a sejtek közti térben zajlik, ahol az anyagcsere folyamatok egy része is történik. Ellenben barátnődnek, mint ahogy neked is ez a belvilág ugyanolyan elválaszthatatlan részetek. Ha ettől kiakadsz - képzeld el, mikor beteg és elesett leszel, bepiszkolsz, összehányod magad és elvárnád, hogy legyen egy társad, aki segít majd rajtad, esetleg heteken, hónapokon, éveken keresztül. Miközben Ő is jogosan elvárhatná ugyanezt tőled fordított esetben. Hisz része lettetek egymás életének...

Mi lesz, ha mint minden nőnek életében párszor mondjuk kap egy hüvelyi fertőzést? Éjjel egy visszatarthatatlan hasmenés rohamot álmában? Ezek bárkivel, így veled is előfordulhatnak bármikor. Akkor Ő is kérdezgesse a fórumon, hogy mit szólnánk ehhez, vagy inkább természetesnek, emberinek venné?

Szóval mi is az a gusztustalan? Ami engem illet, nem értem a kérdésed... :)

2019. febr. 5. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést túldramatizáltátok 😂😂😂
2019. febr. 5. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
24%
Szerintetek a szalmonellafertőzés hogy alakul ki, ha teljesen steril? :D Mégis a tyúk seggéből jön ki. Én undorítónak tartanám a nyers tojás fogyasztását.
2019. febr. 5. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
41%
Hátha nyeli a nyelestojást is.:D
2019. febr. 5. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim válasza:
59%

>Szerintetek a szalmonellafertőzés hogy alakul ki, ha >teljesen steril? :D Mégis a tyúk seggéből jön ki.


Először is nem a tyúk s.-ből, hanem annak tojócsövén át a tojónyílásából. Nagyon nem mindegy. Kb. annyira nem, mintha egy nőnél cserélnéd fel a két közel eső likat.


A szalmonella fertőzés úgy alakul ki, hogy szalmonella-fertőzött állat székletével érintkezhet a tojás külső héja. (A belső oldal ettől még steril) Ez helytelen kezelésnél, tömeges tojásfeldolgozás esetén (pl. fagylalt készítés régen, amíg friss tojásból csinálták azt is egyáltalán, nem porból) a szennyezett tojáshéjról a bacik a széklettel bekerültek az ételbe, majd ott volt idejük veszélyes mértékben elszaporodni.

Lángossütőknél is ezért fordult elő. A nyers tésztába került baktérium ott hamar elszaporodik, mire kisütésre kerül az élelmiszer. A hőkezelés során a baktérium elpusztul ugyan, de a már megtermelt toxin egy része nem bomlik le. Ez okozza a rosszullétet.


Ezért mossuk meg alaposan a tojást feltörés előtt, vagy törjük fel óvatosan, hogy ne szennyeződjön a beltartalom.


Amúgy a szalmonella baci inkább vízi szárnyasok esetén jelent a gyakorlatban reális veszélyt, hiszen a víz a fürdőzés közben elviszi a baktériumokat a végbélnyílás környékéről pl. a közeli tojónyíláshoz, valamint egyik állatról a másikra is. Ezért nem volt szabad vízi tartásos kacsa vagy liba tojásból nyers ételt (egyes fagylaltok, majonéz, lágy tojás, tükörtojás, cukrozott/kakaózott nyers tojás, stb, ) készíteni.

Egy libatojás pl. 2..5-ször akkora, mint egy jércetojás és sokkal finomabb is. Aki egyszer kóstolta, az pontosan tudja, miről beszélek. Össze sem lehet ízben hasonlítani a tyúktojást a zöld mezőn tartott liba tojásával. Naná, hogy gazdaságosabb és sokkal finomabb volna abból készíteni valamit.

Tyúktojás esetén annyira ritka a szalmonella fertőzés, hogy ennyi erővel az utcán is a fejedre eshet egy tégla.

Gond akkor lehet, ha a tyúkokat együtt tartják a _fertőzött_ vízi szárnyasokkal. Régen falun talán megeshetett ilyesmi, de ma már a falun is inkább a tescobol vásárolnak sajnos, nemhogy vízi szárnyasokat tartsanak. Szóval a szalmonellát speciel nyugodtan kihúzhatod a listáról. Amúgy nagyüzemi tartású tyúk esetén én inkább egyes vírusoktól félnék, amik valóban bekerülhetnek a tojás belsejébe is. Ezek sütés során gyorsan elpusztulnak és toxinokat sem termelnek. Nyers tojás esetén azonban ritkán okozhatnak fertőzéseket, de legtöbbjük fajspecifikus, azaz emberre (emlősökre) ártalmatlan.


Amit még érdemes tudni, hogy mint emlősök esetén a magzati burok, tyúkok esetén is van egy szűrőrendszer, ami a magzat/embrió/tojás sárgája/fehérje védelméről gondoskodik. Így még fertőzött gazdatest esetén is kicsi a tojás belső fertőződésének valószínűsége. Ez nem véletlen, hiszen az utód pusztulásához vezetne. Vagy mert közvetlenül veszélyes rá nézve, vagy mert a szaporodáshoz szükséges tápanyag egy részét elhasználja előle.


Szóval nem kell ennyire betojni. Amúgy aki a nyers tojástól tart, az hogy áll pl. a tejjel, tejföllel, vajjal, tejszínnel, mézzel, tatár bifsztekkel, füstölt árukkal, stb.? Vagy az már csomagolva van, így veszélytelen? Ételeink jó része bizony ilyen, attól hogy mikroszkóp alatt nem szokás nézegetni.

2019. febr. 6. 05:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

Attól még ugyanúgy leszarja a tyúk, nem fogja megkérdezni, hogy rászarhat-e a reggelidre. :D

Ha feltörik a tojást óhatatlanul is érintkezik a külső réteggel... Így utána már nem túl steril.

Engem mondjuk nem érint ez a szokás, mert képtelen lennék nyersen ilyen állagú és ízű dolgot megenni.

Amúgy tescos tojástól is kaptak már szalmonellát, meg pár éve elég nagy tojásszállítmányt kellett megsemmisíteni miatta, pedig nem hiszem, hogy mindenhol ferőzött vizi szárnyasokkal tarották volna a tyúkokat...

A tejnek amit a boltban veszel semmi köze az igazihoz, azt a gennyes, szaros, hugyos, véres cucc meg kéne amúgy is a fenének (szarvasmarha telepen elég jártas vagyok). Tatár bifsztek meg a füstölt dolgokat sem foglalkoztatnak különösebben, nem eszem ilyesmit.

2019. febr. 6. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 jani273 ***** válasza:
aszondanam hogy ..hmmm. nem nagy ugy
2019. febr. 6. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 anonim válasza:
100%

A nyers tojást is fel szokták dolgozni fogyasztás előtt.

Ha valaki próbált kanállal/villával megenni ilyet, akkor tudja, hogy a rendkívül hosszú fehérjelánc miatt lecsusszan a kanálról. Ezért felverik a tojást, mint a rántottához szokás. Ekkor cukorral piskótához hasonló íze lesz. (A piskóta is ez lényegében, csak átsütve. )


Fertőzésveszély: Ahogy mondtam, illetve más is emlegette, meg lehet mosni azt a tojást, ami sokat segít a külső bacikon. Azonkívül FRISSEN eszik. Ha egykét baci bele is kerülne, nincs ideje elszaporodni benne, így kritikus mennyiséggé válnia. A nyál, gyomorsav és az immunrendszer meg elintézi a többit. Ez a szép a szervezetünkben, a legtöbb funkció automata. Én pl nyersen nem szeretem enni, de a lágytojást, tükörtojást imádom lágy kenyérrel enni. Sose mostam meg sütés előtt, mégis 50 évem alatt sosa semmi bajom nem lett tőle. Még csak meg sem hajtott, pedig az enyhe bacifertőzésnél ez természetes lett volna.

Ugyan akkor 3..7 évente kapok influenzát, mert az immunrendszert remekül erősíti.


Azért akik ennyire aggódnak a bacik miatt nem ártana, ha elővennének egy mikroszkópot és néha megnézegetnék, mi van a kezükön kézmosás előtt és után, evőeszközeiken (használat előtt), tányérjaikon, számítógépük egerén, billentyűin. Ezt össze is vethetnék a tyúktojással - és garantálom, igencsak meglepődnének...

2019. febr. 7. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hátha mást is lenyel. És nem a borravalóra gondolok.
2019. febr. 8. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!