Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ilyen esetben ti hogy vennétek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen esetben ti hogy vennétek közös otthont?

Figyelt kérdés

Adott egy viszonylag fiatal pár, együtt élnek, albérlet. Mindketten rossz körülmények közül származnak, tehát nincs saját vagyona senkinek. Így könnyű a közös kassza, hiszen mindent közösen szereztek, amijük van, nincs min vitázni.

Közös jövőt terveznek, de se eljegyzés, se házasság nem volt, tehát szimpla párkapcsolat.

Az egyik fél hirtelen nagyobb összeghez jut, mondjuk örököl. De a példa kedvéért lehet szó lottóról, pókerről, szerencsejátékról is akár (csak azért, mert az örökség ugye házasságban is különvagyon). Szóval olyan pénz, ami csak úgy az ölébe hullt az illetőnek kvázi.

Jogi szempontból nyilván az ő pénze, mert ő örökölte/nyerte, ez ok. De házat akar, akarnak belőle venni, hiszen így végre előreléphetnek.

Ha ti ilyen szituban lennétek, hogy vennétek házat/lakást? Csak a saját nevetekre? Ebben az esetben a másik félnek ez rosszul eshet, hiszen nem friss kapcsolatról van szó. 50-50? Az meg "csak" párkapcsolatban kockázatos, nem? Vagy más arányban tennétek? Miért?

2019. jan. 24. 19:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
49%

Jogilag addig tiszta, amíg nem vagytok házasok, azután az már egy vagyonközösség.

Ha kijön belőle a lakás, akkor vedd meg, a saját pénzedből a saját nevedre, aztán élhettek ott boldogan.

Én kellemetlenül érezném magam egy olyan házban, ami félig az enyém úgy, hogy jóformán semmit nem tettem bele. Nem egyeznék ilyenbe bele.

2019. jan. 24. 21:34
 12/23 anonim ***** válasza:
72%
Egy jól müködö,szeretö kapcsolatban én szerintem odaadnám a felét,vagy legalábbis egy részét a másiknak. Aztán majd eldöntjük ki mit akar kezdeni vele. Hamár a szegénységben társak voltunk,akkor a gazdagságban is legyünk azok.
2019. jan. 24. 21:39
 13/23 anonim ***** válasza:
74%
Amilyen arányban adták bele a pénzt, olyan arányban legyen a tulajdonjog. Ezen nem szabad megsértődni! Ill. aki megsértődik, annál esélyes, hogy kifelé kacsingat a kapcsolatból és azt nézi, mit visz majd magával belőle!
2019. jan. 24. 22:23
 14/23 anonim ***** válasza:
87%
Én nem sértődnék meg, ha venne a saját nevére lakást, csak nem terveznék abba a lakásba családot. Nem szeretném azt hallgatni, hogy az ő házában élek, meg egy kis veszekedésnél már megkapni, hogy ha nem tetszik, akkor el lehet menni. Mi például az én házam árából vettünk házat, plusz hitel, de kettőnk nevén van.
2019. jan. 24. 22:53
 15/23 anonim ***** válasza:
63%

Nálunk fel se merül, hogy különcködjünk. Ha a közös otthonunk lesz, akkor az a kettőnké, számunkra ez evidens. Eddig bármi hullott bármelyikünk ölébe, teljesen természetes volt, hogy az kettőnké. Egy pár vagyunk, közös jövővel, francokat fogunk még egymással is önzősködni, és kotlani a saját pénzünkön, épp elég baja van az embernek, nemár hogy a páromtól kelljen féltenem a vagyonkámat. Olyan embert nem is választanék páromul, akitől bármit sajnálok.

(Egyébként is felesleges ezen majrézni, élettársak esetén is szabályozva van, hogy szakítás esetén kit mi illet, nem marad hoppon senki.)

2019. jan. 25. 10:33
 16/23 anonim ***** válasza:
67%
Nekem rosszul esne ha évek óta együtt vagyunk, komoly kapcsolatban és a párom a saját nevére íratja a lakást. Ilyen esetben nem szülnèk gyereket. Nem akarnék kiszolgáltatott helyzetbe kerülni, míg otthon vagyok a közös gyerekünkkel... Azért ezt is kell nézni, hogy én évekre ki esek a munkaerőpiacról, eleve én fogok táppènzre menni ha beteg, sosem fogok így annyi pénzt keresni. Szóval lehet az ő néven a lakás de akkor gyerekről szó sem lehet, a törlesztőbe pedig egy fillèrrel nem szállnèk be (amennyiben hitel is kell a vásárláshoz.)
2019. jan. 25. 11:40
 17/23 anonim ***** válasza:
29%

Nem vagytok se jegyesek, se házasok, nincs gyereketek, azaz senki nem nyilatkoztatta ki semmilyen formában, hogy úgy gondolja, ez a kapcsolat talán élethosszig kitart. Nem azt mondom, hogy a papír garancia, hanem azt, hogy egy fontos jelzés a szándékok komolyságáról. Ma már mindenkinek több hosszútávú kapcsolata van, és ti még fiatalok vagytok, azaz nagy eséllyel lesz még más kapcsolatotok ezután. Az örökséget a rokonok nem az aktuális pasinak/barátnőnek szánják, hanem a saját vérüknek, abból az örökösnek a saját jövőjét kell bebiztosítania. Elvégre ez a végakarata annak, akitől örökölt, amit tiszteletben kell tartani. A nyeremény számomra kissé más kategória, de talán azon sem osztoznék. Lényeg a lényeg, vennék lakást a saját nevemre, mert annak, aki nekem nem házastársam, csak az aktuális barátom/barátnőm, nem fogok milliós ajándékot adni csak úgy. Rengeteg olyan kérdés van itt, hogy valaki iphone-t vesz a barátnőjének és egy csúnya szakítás után vissza szeretné kapni. Nézd meg, az ilyen embert is hányan lehülyézik, hogy minek kellett több száz ezres ajándékot adni! Egy lakás 50%-a pedig több milliós ajándék!

És attól még, hogy a lakás a te neveden van, a másik élhet benne kvázi ingyen (csak a rezsi felét fizeti), amiből ő is profitálhat. Az albérleti díjat félreteheti magának saját lakásra, így ha nem házasodtok össze és szétmentek, ő is jobban fog állni anyagilag.

2019. jan. 25. 13:34
 18/23 anonim ***** válasza:
40%

"Nem vagytok se jegyesek, se házasok, nincs gyereketek, azaz senki nem nyilatkoztatta ki semmilyen formában, hogy úgy gondolja, ez a kapcsolat talán élethosszig kitart."

?

Atyavilág, mégis mi a túrónak kezdene párkapcsolatba két ember, ha nem azért, hogy együtt legyenek "örökké"?

2019. jan. 25. 13:47
 19/23 anonim ***** válasza:
46%
Úristen, utolsó! Egy csomóan úgy vannak benne fiatalon egy kapcsolatban, hogy most jó, de tudják, hogy azért nem az igazi, és pár év múlva ki is lépnek belőle. Ismerőseim között is van ilyen. Plusz ha valaki alapvetően házasságpárti, de évek múltán sem veszi el/megy hozzá a párjához, az szerinted nem azt jelenti, hogy bizonytalan? Pl. mert a párjának vannak olyan tulajdonságai, amiket nem biztos, hogy egy életen át tolerálni tud?
2019. jan. 25. 14:38
 20/23 anonim ***** válasza:
54%

Ennek számomra semmi értelme...

2019. jan. 25. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!