Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban fukar vagyok, hogy ha "csak" 25000 forint értékben vettem ajándékot a páromnak, úgy hogy közben nettó 500. 000 Ft. A keresetem?
Ja hogy elvárja, hogy a fizetéseddel arányos értékben vegyél neki ajándékot?
Megmutatnám neki az ajtót, hogy ott menjen ki a cuccaival együtt.
Én nem vettem semmit.
Mondjuk 500e Ft kárt okozott a kocsiban tehát végülis fizettem én karácsonykor :)
De amùgy, bár mi is szépen keresünk, nem szokásunk ajándékozni. A gyerek kap, neki megőrizzük a varázst, meg ha apòsékhoz megyünk, akkor ők is valami apròságot, de mi egymásnak nem szoktunk. Na jò, tavaly a férjem kapott egy szép pénztárcát, mert az övé pont karácsony előtt ment szét, és tudtam, hogy szeretne egy másikat, ìgy megleptem vele, idén pedig nekem szakadt szét a táskám, és mivel pont Black Friday-kor voltam olyan helyen ahol tudtam venni egy szépet és jò minőségűt kicsit nagyobb összegért, ezért nekem idén ez volt a karácsonyi ajándékom.
Pedig mindig feltesszük egymásnak a kérdést, hogy minek örülne a másik, de valahogy mindig oda jutunk, hogy amùgy megvan minden, teljesen feleslegesen meg nem fogunk ajándékozni, akkor inkább nyaralásra vagy bármilyen programra költjük azt a pénzt, ami aztán közös élmény lesz.
Én ezt nem tartom fukarságanak. Sztem az ajándékoknak arról kellene szólnia, hogy mennyire ismerjük a másikat és neki szóló ajándékot találjunk, nem arról, hogy most az konkrétan hány ft volt. A szeretetet ne pénzben mérjük már...
Csak sok emberbe ezt belenevelik, hogy jaj, "illlliiiiik" a közeli szeretteknek drága ajándékot venni. Egyszer egy ismerősömmel össze is vesztem emiatt, mert elkezdett kutyázni, amiért nem vettem a szüleimnek 20-30ezres tabletet egyetemi ösztöndíj mellett, amikor ő igen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!