Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogyan tesztek félre havonta?
A férjemmel közös kasszàn vagyunk, nem felezgetünk, és nem tologatjuk ide- oda a pénzt. Az ő fizetése jön előbb kézpénzben, az kb 30-50 ezerrel több mint az enyém, ezt költjük a közös megélhetésünkre ( rezsi, egyéb költségeink, mobilszàmlàink, szórakozàs, kaja).
Az én fizum 1 héttel később jön és utaljàk. Az egész marad a szàmlàmon, az gyűlik mióta összeköltöztünk, az a közös megtakarítàsunk. Ha nagyobb vàratlan kiadàs van abból fedezzük. Pl idén fél éven belül kellett új mikró, hűtő és mosógép is, szinte egyszerre mentek tönkre, nagyon régiek voltak.
Nekünk így a legegyszerűbb kezelni a pénzt ezért így egyeztünk meg.
Külön bankszámláink vannak, amikhez külön megtakarítási számlák csatlakoznak és nyitottunk egy közöset is. A megtakarítási számláknak nincs vezetési díja, így nekünk bevált. Lehet túlbonyolítjuk, tekintve, hogy a bankos ember eléggé megvolt lőve, amikor felvázoltam neki, hogy mit akarunk. :) Ennek ellenére nekünk ez így kiválóan működik.
Szóval alapvetően külön kasszán élünk, de nyilván közösből gazdálkodunk.
Tisztában vagyunk egymás fizetésével, én vagyok a "pénzügyminiszter" a családban. :D Hó elején még fizu előtt leszoktunk ülni és megszoktuk beszélni, avagy fel szoktam vázolni, hogy következő hónapban várhatóan mire kell fixen költeni és mennyit. Törlesztő, rezsi, lakástakarékok, stb. (Ezek javarészt az én számlámon vannak csoportos beszedésként rögzítve, hó vége felé a párom kb. a felét átutalja. )
Tudjuk kb. mennyi pénz kell megélhetésre, tudjuk, hogy lesz e az adott hónapban utazás pl., stb. Kalkulálunk és együtt számolunk, majd a végén kijön egy összeg, amit a közös megtakarításainkba fektetünk, illetve egy összeg, amit az egyéni megtakarítási céljainkra fordítunk. Értelemszerűen utóbbi kisebb, de mi elengedhetetlennek tartjuk, hogy mindkettőnknek legyen egy kis tartaléka, amivel belátása szerint tud gazdálkodni.
Ha megkapjuk a fizut, akkor ezeket az összeget gyakorlatilag azonnal átutaljuk a megtakarítási számlákra és úgy csinálunk, mintha nem is lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!