Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mennyibol jöttök ki egy hónapban, ez szerintetek megfelelő gazdálkodás?
Szerintem igazából 2 főre teljesen reális. Belegondolva, ha egy kicsit utána számolsz akkor:
-70-80 ezer forint simán elmegy kajára egy hónapban.
-50 ezer forint simán elmegy a számlákra
-50 ezer Egyéb kiadások amiket írtál, hogy tankolás, gyógyszer esetleg egy-egy ruha.
Ebben az albérlet még nincs benne.
Mi ketten 120 ezerből jövünk ki havonta , ( a mobilszàmla is benne van, kettőnknek 5000) ,100 ezret teszünk félre, a maradékból megy szórakozàsra, hobbira, közös programokra. Ketten együtt 290-330 ezer között keresünk, a férjem túlóràitól függ. Nekem fix munkaidőm van. Igaz mi nem veszünk havonta ruhàt mert mi a francnak...Èvek óta nem vettünk, jó àllapotú cuccaink vannak. Olajat, lisztet, cukrot pl szoktunk kapni anyósomtól, ezeket elég ritkàn veszünk.
Havi 200- at költeni szerintem elég sok,de ti tudjàtok.
Tesztek félre? Van vàratlan kiadàsra? Vésztartalék? Az nagyon fontos. Nekünk pl idén beszart a mikró a hűtő és a mosógép is, mindet cserélni kellett ( 15-20 évesek voltak). Nem kevés pénzbe került... 200 ezer ment el így. Ràadàsul a 2 legdràgàbb cucc 1 hónapon belül. Nem volt túl jó...
Nekünk ketten:
kajára 70 körül megy,
rezsi átlag 25-30 (nyáron sokkal kevesebb, télen sokkal több)
utazás, bérletek, benzin a hosszabb utakra: 30 kb.
+ a kutyánk olyan 20e átlag per hó (kaja, kártevő irtás, kötelező oltás)..
Ezen kívül kb. 40-et perhó elteszünk utazásra, ebből egyszer télen síelünk, meg egyszer nyaralunk.
40 a két lakáskassza, kb. 10-15 a szórakozás, ami marad, azt elrakjuk.
Szóval mondjuk úgy, hogy a megtakarítások nélkül úgy 160-170, kutyó nélkül 140-150 lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!