Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Barátom nem segít a "női...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátom nem segít a "női munkában" de elvárja hogy besegítsek a "férfi munkában"?

Figyelt kérdés

Barátomnak természetes, hogy munka után főzzek, vezessem a háztartást, elé tegyem az ételt utána vigyem is el a koszos tányért,(nem szolgálja ki magát) mossak stb.

hogy napközben dolgozom 8-20, este érek haza de még segítsek neki a lakásfelújításban. (jelenleg ő nem dolgozik csak a lakással foglalkozik)

azzal az indokkal, hogy ez női munka, de ez alapján a betonozás és a kapálás pedig férfi munka mégis segítek benne hogy haladjunk.

mit tudok tenni?

mindent nem tudok megcsinálni, nem vagyok robot.

szerinte az én munkám nem munka abban nem lehet elfáradni, de valamiért mégis fáradt vagyok mire hazaérek és ugyan úgy takarítok utána.

2018. szept. 16. 09:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, vannak problémák, amiket meg lehet oldani, és vannak problémák, amiket nem, vagy csak úgy, hogy egyikőtök feladja önmagát, de az meg nem jó megoldás, és később a gyerekek szívják meg a rossz mintát.

Megpróbálhatod, hogy megváltoztatod ebben, de ebben ritkán szoktak változni az emberek. Úgyhogy vagy nyelsz továbbra is és megszokod, hogy cseléd vagy, vagy bízol a csodában, amire kicsi az esély, vagy kidobod, és keresel normálisabbat.

2018. szept. 16. 10:15
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy elvárja, nem KELL megtenned.

Párom anyja is ilyen. Pakolta utána a szétdobált ruháit, elébe tette az ételt stb.

Ha szereted, neked kell felhúzni azt a nadrágot. Én elmondtam a páromnak, hogy nem vagyok cseléd. Ha tiszta ruhát akar, tegye be a szennyeskosárba. Ami nincs benne, azt nem fogom kimosni. Kibírtam, nem szóltam a széthagyott ruhákért. Egyszer nem volt tiszta ruhája amit felvegyen, azóta szépen elpakol maga után.

Beteszi/kiveszi a mosást, ha megkérem, zoknikat göngyöl. Mindenből kiveszi a részét.

Ha én főzök, megterít, lepakol az asztalról.

Az összeköltözéskor ő is elvárta, hogy teljes mértékben kiszolgáljam (így látta otthon). Viszont én nem tettem. Ha nem tudott volna változni, nem lett volna kár érte. Így viszont én is, ő is sokkal jobban érezzük magunkat. Örül, hogy együtt tartunk rendet, együtt varázsoltunk szép otthont.

2018. szept. 16. 10:16
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Elé kéne állnod, és beszélned vele, vállalni, hogy konfrontálódsz, és nem fog neki tetszeni. Csak tudod, anyámnak sose kellett apámat megkérni arra, hogy mondjuk főzzön meg vagy mosogasson el, mert apám olyan családban nőtt fel, ahol természetes volt, hogy közös háztartásban a házimunka közös.
2018. szept. 16. 10:17
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen középkori gondolkodású, hímsoviniszta férfit nem lehet megváltoztatni. Én lelépnék, mert mi lesz itt még később, meg is fog ütni, ha nincs kész a vacsora? A családomban sajnos volt erre példa, az ilyen típusú férfiakat jobb elkerülni.
2018. szept. 16. 10:30
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Én simán csak mikor hazaérek, megfőznék, mert éhes lennék, majd leülnék enni. Ha ő csak nagyokat néz, akkor mondanám, hol találja a tányért, szedjen magának. Nem pakolnám el utána az edényeket, ha ő nem rakja be a mosogatógépbe, akkor az nem lesz elmosva. Pontosan úgy, ahogy a korábbi válaszoló a párja ruháival kapcsolatban tette.

Amíg így áll hozzá, addig a "férfi"munkában sem segítenék. Hagynám, hadd betonozzon, amíg én bort kortyolgatva könyvet olvasok. A passzív-agresszív megoldások nem mindig célravezetőek, de szerintem ebben az esetben, ha rá van kényszerítve, akkor el lehet érni valami változást. Ha annyira nem szeretnél elé állni és megbeszélni a problémát, szóban, mint más felnőtt párok szokták.

2018. szept. 16. 10:50
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetlen probléma itt az, hogy vele vagy. Minek? Élezed, hogy cselédnek használnak? Azt lehet csak kihasználni, aki hagyja magát.
2018. szept. 16. 11:13
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor vegezzed a noi munkaidat kussban, te valasztottad ezt a faszit. Felnottek ujraszocializalasat meg felejtsd el.
2018. szept. 16. 11:20
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
A problemakat kell megoldani. Ez viszont nem az. Itt alapveto elteresek vannak. Konkretan a baratod egy nagy taho.
2018. szept. 16. 11:24
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a témát veszekedés nélkül nem fogod tudni megbeszélni. Amúgy meg így nevelték, szóval esélytelen változtatni rajta, max apróbb fejlődést lehet elérni. Ha ennyire lenézi a házimunkát, akkor ne csináld meg neki, oldja meg, elvégre az nem is munka :). Most még csak a házimunka, később meg az összes gyerekkel kapcsolatos feladat is rád hárulna, mert "női munka", de ha neked ilyen lusta tahó kell, akkor ne panaszkodj.
2018. szept. 16. 11:33
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon-nagyon-nagyon megjárod ezzel a férfival. Ő nem fog megváltozni a kedvedért, te meg a végén betonozhatsz helyette is, aztán viheted neki meg a haverjainak a sört.

Aki ezzel a női-férfi munkával jön, azzal óvatosnak kell lenni, mert vaszeg csak simán naplopó.

2018. szept. 16. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!