Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Párkapcsolatban vagy együttélé...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párkapcsolatban vagy együttélésnél miért zavaró ha a másik zsebében turkál a párja?

Figyelt kérdés

Elvégre közös élet, közös cél.. Figyelni kell a pénzügyekre..

Sok hozzászolast olvastam itt ahol írták hogy zavarna ha a párja a zsebében turkálna és együtt éltek már..

2018. júl. 21. 13:35
 1/7 anonim ***** válasza:
30%

Együtt élnek, mint lakótársak, kisebb a rezsi. De se közös cél, se elköteleződés. Marad az enyém-tied.

Illetve fontosabb a pénz, mint az érzelmek. Egyesek jobban féltik a pénztárcájuk, mint a szívüket.

2018. júl. 21. 13:38
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Sajat celok is kellenek, nem csak kozosek. Ha nem tudok sajat magam is maradni a kapcsolatban, akkor rosszul erzem magamat. Ehhez az is hozzatartozik, hogy elkolthessem a penzemet a sajat otleteimre, amellett, hogy figyelek arra, hogy a kozos dolgainkra is jusson, de ez utobbi is az en dolgom, nem a masike.
2018. júl. 21. 13:45
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
Nekem kicsit fura a megfogalmazás más dolog valakinek a zsebében turkálni, és más dolog, hogy mondjuk "rálátunk" egymás pénzügyeire és és komolyabb helyzetekben közösen hozzunk döntést. Utóbbival Szerintem semmi baj.
2018. júl. 21. 13:49
 4/7 próbálokkedveslenni ***** válasza:
61%

Mivel nem akarok gyereket és házasságot sem soha, ezért elég egyszerű a helyzet.

Van az én pénzem és van az ő pénze.

Vannak az állandó közös kiadások.

Ezeket 50-50%-ban fizetjük, mint rezsi, kaja, használódó dolgok (wc papír, tisztítószerek, stb).

Vannak a nagy kiadások, amik a közös jót szolgálják. (pl az elromlott mosogatógép/hűtő cseréje.)

Mivel enyém a lakás, ezért 80-20%ban én fizetem.

Vannak a nagy kiadások, amik a saját dolgunkat szolgálják. (pl új laptop, tv, telefon...etc)

Ezeket mindenki fizeti magának.

Vannak a különálló fizetési kötelezettségeink (pl telefon számla, kocsi hitel).

Mindenki magának fizeti.

Van a lakáshitelem, amit én fizetek teljes mértékben.

Van a lakás korszerűsítéséhez tartozó kiadások (pl új ablak, festés...etc).

Ezeket is én fizetem. A párom magától semmit sem csinálhat ezekkel kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy magától nem hívhat ki festőt hozzánk, nem rendelhet meg új ablakokat.

A közösbe beadott pénzünkön túl nincs beleszólásunk a másik pénzébe. Persze mivel jó a kapcsolat, ezért ha valamelyikünknek szüksége lenne rá, akkor a másik besegítene, de alapjáraton nincs erre szükség.

A lakáshitel/korszerűsítési dolgok azért vannak így, mert ha szétválunk, akkor a későbbiekben nem képezhet jogot semmilyen formában a lakásomra. Amennyiben ő is fizetné a hitelt és mondjuk 1-2 milliót rákölt a korszerűsítésre, akkor kvázi %-os arányban tulajdonrészt kap a lakásomból, amit kizárt dolog, hogy megengedjek.

A párom lakásához pedig nekem nincs semmi közöm. Az abból befolyó bérleti díj teljes mértékben az övé.

2018. júl. 21. 14:03
 5/7 anonim ***** válasza:
31%

Nalunk ez ugy megy h a ferjem fizet mindent kiveve a teloszamlakat es a netflixet. Ez utobb it en allom, es minden honapban rateszek 200 ezret a kartyara (amibol vegulis sztem kajat veszunk, hitelkartya torelsztes ilyesmik) de az o fizujabol mennek a szamlak. Miutan 2 kilot attolokis a szamlajara minden honapban a tobbi penz az enyem, amibol fedezem a ruhaimat, spa, parfumok es minden amite szuksegem van.

Nyaralas-teljes mertekben o allja. O sosem kerne h utaljak penzt, de enelkul rosszul ereznem magam es mivel nem oszt nem szoroz, tehat nem valami tetemesbhavi kiadas igy nem zavar a dolog.

Etterem, mozi altalaban o fizeti, de volt mar h meghivtam amit csak ritkan hagy. Neha mondjuk meglatok valami klassz inget, vagy megtetszik egy parfum akkor veszek neki-ez nalam alap. O is vesz nekem ruhakat amikor utazik, szal ez normalis.

A haz kozos, es alapvetoen nalunk total kozos kassza van. Minden kartya nalam van (kiveve az ovet) mert en koltok tobbet-o ritkabban de nagy ertekben. Ez mindenkinek megfelel, sosem feleztunk semmit pl;nbenzinpenz vagy amit az emberek csinalnak manapsag, fele fizetesek-30 on feluliek vagyunk, velhetoleg szakadnank a rohogestol, hogyha ez az “add oda a pizza felet” vagy “a fele benzinpenzt”-ilyen egy kapcsolatomban sem volt, mindketten nagyvonaluak vagyunk.

2018. júl. 21. 15:05
 6/7 anonim ***** válasza:
46%

4es szerencsés és igaza is van saját szempontjából,de nem lennék a párja.

Mivel én nem állok ilyen jól anyagilag ezért nem tehetem meg hogy nagyon szegény lányt vegyek el. Bár ha szétmegyünk..akkor szoszi lesz a babban.

Nem jól írtam hogy szegény,hanem inkább olyan lányt aki nem tud bizonyos anyagi javakat előteremteni. Több haverom is ìgy járt,összeállt lusta"munka allergiás"(neki semelyik munkahely se tetszik ,de 25 éves koráig semmi olyan végzettsége nincs amiben szìvesen dolgozna).Még iskolába akar járni...szóval kibekkelné szülésig a munkát. Lagzi ne legyen mert pénzkidobás inkább nem keresi meg a rávalót aztán szűl egy gyereket babázik mint egy kislány a pasi tartsa el mert ők álom kis család. Aztán szűl még egyet..vagy félre dug egy lóvés pasival.

2018. júl. 21. 15:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Mindenki úgy kezeli a pénzt ahogy akarja. Vannak akik szó szerint fillérb...szók, és mindent felezgetnek, tartozàst szàmolnak fel egymàsnak egy nyamvadt pizzàért, lelketlenül kivàgnàk az àllítólagos pàrjukat az utcàra éhendögleni ha pl elveszítené a munkàjàt...ilyenek. Aztàn van a normàlisabb különkassza, amikor nincs az a beteges pénzmània a felekben, csak nekik így a megfelelőbb, meg a közös kassza. Mi közös kasszàn vagyunk, mindketten így szerettük volna, a kiadàsokat, szórakozàsravalót is megdumàljuk, semmi problémàt nem okozott soha. egyikünk sem az a pénzszórós fajta, hogy költekezik ha kell ha nem. Mi úgy vagyunk ezzel, hogy közös élet, közös kassza, nem lakótàrsak vagyunk, hanem egy pàr, így a pénzügyeink is közösek.

Mindenki úgy csinàlja ahogy akarja, és ahogy neki jó.

2018. júl. 23. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!