Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, akik együtt élnek a pasijukkal/férjükkel! Nálatok hogy van beosztva (vagy elosztva) a házimunka?
Mivel én sebészeten dolgozom, 12 órába, és van hogy éjjel, amikor dolgozom vagy másnap alszom, ő csinál mindent. Amikor itthon vagyok, akkor én. Bár, robotporszívót is vettem, hogy ennyivel is kevesebb legyen, és többet lehessünk együtt. Mindenkinek szívből ajánlom :D
Ha 2 napot vagyok itthon egyhuzamban, akkor meg sütikészítő nap van, és azzal várom haza
Megbeszélés alapjàn : én főzök, àltalàban minden nap, de ha akad maradék akkor 1 nap kimarad. Cserébe a férjem intézi az összes bevàsàrlàst , kicsit, közepeset, nagyot, ő megy postàra, drogériàba, gyógyszertàrba amikor kell. Èn rühellek vàsàrolni, ügyet intézni, ő meg főzni nem szeret- meg kevésbé tud. Pont megfelel ez így mindkettőnknek. Plusz mivel 2 óràval hamarabb érek haza, egyértelmű, hogy kajàval vàrom.
A többi dolog közös. Pontosabban heti vàltàsban csinàljuk. Hétfőn és csütörtökön takarítàs ( felsöprés- felmosàs az egész hàzban), heti egyszer a fürdőszoba takarítàs(wc,kàd, csempe)
Mosogatunk amikor kell, nem hagyunk szennyes edényt így gyorsan megvan. A mosógépet én indItom, de egyik héten én teregetek, màsik héten a férjem. A szemetet én szedem össze, zacskózom, ő kiviszi a nagy kukàba amit hetente visznek el . Füvet én nyírok nyàron, havat is lapàtolok télen, a férjem fàt vàg, behozza, begyújt, ő csinàlja a ritkàbb munkàkat pl kicseréli az égőket, könyvespolcot szerel a falra ha szükséges.A kutyànak én adok enni+ vitamint.
Egyébként rendet tartunk magunk körül, és hétköznap nap közben úgysem vagyunk itthon, nem termelünk annyi koszt, így többet takarítani úgy gondoljuk felesleges/időpocsékolàs. Egyikünk se fanatikus, de retekben sem élünk.:)
Szerintem a robotporszívó rosszabb, mint a sima, figyelni rá, minek megy neki, mit hagy ki, felkapni a bútorokat az útjából, ha azt akarom, hogy rendesen takarítson, ne csak egy körben a szoba közepén...
Mi azt kaptunk ajándékba családtól, amíg nem volt rendes porszívónk (hasonlóan utálták, azért adták nekünk :D), de mióta van rendes, be se kapcsolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!