Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit tegyek, hogy a kapcsolatun...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, hogy a kapcsolatunk ne romoljon meg?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel két éve együtt élünk és az első babát várjuk. Eddig minden jól ment, de most kialakult egy helyzet, amiben ő képtelen figyelembe venni a részleteket. Ha csak azt mesélném el, amit ő látni hajlandó, mind nekem esnétek.

Így nézne ki az ő részéről: szerinte nekem fontosabb a húgom iskolázása, mint a saját gyerekünk, szerinte az édesanyám megbukott, mint szülő és szerinte ő akarja a húgomat a nyakunkba varrni.

Ez helyett a valóság így néz ki: az édesanyám annak idején háztarstásbeli lett, mert az apámmal öt gyereket vállaltak. Apa jól keresett és éltünk békében. Engem is végig támogattak az egyetemen, soha nem kellett dolgoznom iskola mellett. Azóta viszont változott a helyzet. Apa beteg lett, ezért anya visszament dolgozni. Természetesen nem keres valami fényesen. A húgom most menne egyetemre és anyáék nem tudják támogatni. Én már régóta dolgozom és a diplomám miatt, amit a szüleimnek köszönhetek, jól keresek. Ezért úgy döntöttem, támogatni fogom a húgomat, hogy neki se kelljen tanulás mellett dolgoznia. És támogatni fogom a legkisebb testvérünket is, ha szükség lesz rá. (Ő még csak 12)

A barátnőm kiakadt, hogy a többlet keresetet miért nem a saját gyerekünkre költjük, vagy miért nem neki teszünk félre? Én ettől sem zárkózom el, de ő nem érti ezt meg, mert szerinte ha nem kaphat a gyerekünk mindent, az már egyenlő a semmivel. Mellesleg ő sem keres rosszul és most mártírkodik, hogy ő odaadja az utolsó szalmaszálat is, míg én a húgommal foglalkozom. Amúgy az anyámmal sem jönnek ki jól és tartok tőle, hogy valahol ez áll az egész dolog hátterében, mert meggyőződése, hogy az anyám kért meg a húgom támogatására.

2018. febr. 9. 15:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne dolgozhatna suli mellett a húgod? Ettől még támogathatod őt egy kicsit, de semmi baja nem lesz, ha dolgozik IS mellette.

Tanuljon, segíts neki egy kicsit, ha teheted, de nem kell úg y kikimélni..

Amúgy jófej vagy, csak lehet ezt fokozatosabban is csinálni.

2018. febr. 9. 15:40
 2/15 anonim ***** válasza:

Teljesen normális egy jó testvéri viszonyban a másik támogatása. Ez nem egyenlő azzal, hogy a ti gyereketek nem kap majd még mindent. Annyit kell megadni neki is, amennyit csak tudtok. Ő pici korban nem fogja érzékelni azt, hogy ti rá vagy a húgodra költötök, 1 éves koráig 5-6 játékkal bőven elvan a pelenka, cumisüveg mellett, és persze rengeteg szeretettel. Mire a húgod befejezi az egyetemet, nagyjából addigra lesz a gyereketek abban a korban, amikor őt is be kell iskolázni, tehát nem gondolom azt, hogy elszenvedni majd ezt az anyagi támogatás részét a dolgoknak.

A barátnőd lehetne egy kicsit megértőbb. Neki van testvére?

Mindenképp meg kéne vele értetned, hogy te nem a babátoktól veszed el a pénzt, hanem a húgod jövőjét egyengeted. Ettől neki ugyanúgy megadsz mindent. Ez így normális. :)

2018. febr. 9. 15:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez egy nagyon jó kérdés... most nem azért, de voltunk hasonló helyzetben, csak ott a feleségem azt mondta, hogy csalódott volna bennem, ha nem támogatnám a családomat, amikor szükség van rám, és megtehetem... oké, kicsit komolyabb gond volt, de a lényeg ugyanez.

Komolyan el kellene beszélgetni a pároddal, megértetni vele, hogy az, hogy ti most külön családot alapítotok, nem azt jelenti, hogy a “régi családod” megszűnik létezni...

Vagy mondjuk vázold neki a helyzetet, hogy pl. fiatok születik, akinek felnőtt korában egyikőtök lerobban... tudna segíteni, de nem “szabad” neki, mert a barátnője hisztizik... hogy esne az a párodnak? Egyszer ő is anyós lesz, nem ártana belegondolnia...

2018. febr. 9. 15:53
 4/15 anonim ***** válasza:

Nehéz helyzet az biztos.

Ha fizeted az oktatást, és a megélhetését, akkor alsó hangon is olyan 50-100 ezer forintot költesz a húgodra havonta. Ha a fizetésed megengedi, hogy ezt a pénzt simán tudjátok nélkülözni, akkor szerintem nem gond. Ha max 300 ezer forintot keresel, akkor azért elég necces, és valóban nehéz lehet priorizálni.

Csináljátok egy költségvetési tervet, ha a barátnőd abból látja, hogy a babára is ugyanúgy gondolsz, akkor talán megbékél.

2018. febr. 9. 15:59
 5/15 A kérdező kommentje:

Nem milliós nagyságrendekkel támogatnám, csak a kollégiumi díjjal és az önfenntartás költségével egy hónapra. Önnfenntartás alatt nem a bulikat értem, hanem a hazautat hétvégére, a tanszereket (jegyzetwk, laboráns eszközök, amiket nem áll az egyetem) és némi konyhapénzt. Természetesen a szüleimtől is kap majd valamennyit, nem rám hárul minden. Amit a szükségesen felül akar, azt természetesen nem fogom fizetni.

Tudom, hogy sokan dolgoznak tanulás mellett és van aki nehéz szak mellett is bírja, de nem ők a többség, valljuk be. És lehet, hogy a húgomnak is menne, de én nem szeretném, hogy röpke 12 szemeszter alatt egy megkeseredett fiatal legyen, akinek se szabadideje, se barátai.

2018. febr. 9. 15:59
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem a te dolgod támogatni a húgodat. Miért ne mehetne el dolgozni?

Ha tényleg annyira fontos, akkor maximum időnként bevásárolnék neki pl.élelmiszert, havi bérletet. De zsebpénzt tuti nem adnék neki. Azt oldja meg.

És igaza van a barátnődnek:a felesleget tegyétek csak szépen félre a saját gyereketeknek, hogy ő majd nehogy ilyen hasonló helyzetbe kerüljön ha esetleg veletek történne valami, ami miatt többé nem tudjátok majd támogatni. Vagy már el van különítve neki az egyetemi tandíja is előre? Mert az más helyzet.

2018. febr. 9. 16:27
 7/15 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben neked van igazad, a pároddal el kell beszélgetni. Igen, lesz egy gyermeketek, de attól még a húgod is a családod része marad. És gondolom nem arról van szó, hogy a gyereknek majd nélkülöznie kell, és nem jut neki pelenkára........
2018. febr. 9. 16:47
 8/15 A kérdező kommentje:

Egy kis félreértés támadt: a tandíjat nem én fizetem, hanem az állam, ha minden rendben megy, de jó eséllyel felveszik a húgomat. Ha valamiért mégsem, akkor nem megy idén egyetemre. (Erős gimiben jeles, és jó érettségire számítunk)

Az előző kommentemben felsorolt tételeket kb havi 50 000-re saccoltuk az első tanévre, melyből min. 10 000-et az anyám áll, vagy többet, ha lehetősége adódik. A többi tanévben lehet kevesebb a költség, mivel sok jegyzet és eszköz jó több féléven át, illetve elképzelhető, hogy a húgom eléri az ösztöndíj szintet.

2018. febr. 9. 17:04
 9/15 anonim ***** válasza:

Próbáld elmondani a párodnak, hogy egy pici baba semmit se vesz észre abból ha mondjuk nem a 40ezres pihenőszéket veszitek meg hanem a 20 ezreset.Hogy nem dől össze a világ ha kicsit olcsóbb ruhákat vesztek a babának az elején(úgyis kinövi őket pikk -pakk).Nem azt mondom, hogy lelencgyereknek öltöztessétek.

Értem a párod, hogy a gyermeketeknek a legjobbat akarja, de ha a családoddal jó volt a kapcsolatod és ha megteheted igazad van, hogy szeretnéd a tesód támogatni.Ha ez alapvetően nem viseli meg az életszínvonalatok akkor a párod el kell viselje.Gondoljon bele ha az ő testvéréről lenne szó ő nem próbálna e segíteni rajta.

2018. febr. 9. 17:48
 10/15 anonim ***** válasza:

Mindkettőtöknek igaza van.

Jó, hogy támogatod a testvéred - de nem a leendő baba kárára. Már terhes a barátnőd, tehát nem távoli dologról beszélünk. A babakelengye - ha nincs rokon, akitől használtan megkaptok sokmindent - nem két fillér, nagyon nem. Emiatt én is kiakadnék a barátnőd helyében.

Persze szép és jó, hogy támogatod a családodat is, és tedd is, ez természetes! De üljetek le, számoljátok ki, mennyi a havi bevétel, mennyit kell a babára költeni és félretenni, és ami ezen felül marad, abból támogasd a családodat. Így mindenki elégedett lesz.

Egyébként, amiket leírtál ("hanem a hazautat hétvégére, a tanszereket és némi konyhapénzt") jóval több, mint amit lentebb emlegetsz. Fél évre (évre? tanévet írtál, de egyetemen ugye félévek vannak...) 50ezer, ez baromi kevés pénz, bulik nélkül is.

2018. febr. 10. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!