Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha együtt laktok, de mások az alvási szokásaitok, hogy oldjátok meg? Külön szobában alvás?
Nálm időszakok vannak. Van amikor nagyon érzékeny vagyok a zajra és csak síri csendben megy az alvás.
Amúgy általánosan bekapcsolunk egy filmet vagy egy zene albumot (számítógépen, nincs tv) és átöleljük egymást.
Ha épp nehezen alvó időszakomban vagyok akkor vagy megvárja amíg elalszom (ő amúgyis bagoly), vagy fülhallgatóval filmezik. De ha nagyon fárasztó napja volt, kb 5 perc alatt elalszik, akkor kikapcsolom a filmet és alszom én is.
Horkolás ellen nekem is csak a böködés vált be eddig. Óvatosan meglökdösöm, ő ettől fel sem ébred, de abbahagyja kicsit a hortyogást. De ha annyira horkolna, hogy egész éjszakákat virrasztanék, nyilván elküldeném orvoshoz, komolyabb szervi baj is állhat a háttérben.
Azt hiszem, az alkalmazkodás a kulcs.
Ha ilyen szélsőséges lenne a helyzet: a tévésnek fejhallgató (majd lenémítani, ha már nem nézi), az alvósnak szemtakaró.
Nálunk nem ilyen durva a helyzet, szóval mondjuk éjszaka nem kapcsol vissza a párom semmit. Nálunk megoldás volt tv helyett az, hogy telefonon fülessel néz youtube videókat, annak kisebb a fénye, engem nem zavar, ha elfordulok a másik oldalamra. Plusz ha belealszik, akkor sincs nagy gond, mert a füles nem fojtja meg, a telefon meg elsötétül egy idő után magától. :)
A horkolást meg igyekszünk tolerálni (baromi allergiás típus vagyok, úgyhogy nálunk speciel én vagyok a szörcsögősebb, ő csak akkor, ha fáradt :D). Ha nagyon idegesítő valamelyikünk, akkor oldalba bökés, simi, vagy néven szólítás, hogy megmocorogjon az illető, utána csöndesedik.
Eleve pici a lakásunk, szóval a külön alvás nem jöhetne szóba, de ha lenne is hely, az összebújást nem adnánk fel semmiért.
A tévé nem gond - noha nincs is nem is lesz a hálóban -, de az, hogy a párom konkrétan:
- lelök a 200 széles ágyról
- hozzám bújik ÉS lelök az ágyról
- a fülembe szuszog
- vagy úgy magához ölel álmában, hogy levegőt nem kapok
Na, ezek miatt gondolkozom, hogy külön kéne aludni, mert sokszor fél éjszaka fenn vagyok miatta :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!