Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltöznél egy lusta és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltöznél egy lusta és nem segítőkész emberrel?

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok, másfél éve van párkapcsolatom.

A barátom 26 éves. Dolgozik rendesen, könnyű fizikai és szellemi munkát végez vegyesen hétfőtől péntekig.

Mikor haza ér, kb 2kor, nem igazán segít otthon semmit. Néha levágja a füvet, esetleg kiteriget. A másfél év alatt még hozzánk járt nem mutatott segítőkészséget, pedig nincs más férfi a háznál nálunk . Nem látja meg azokat a munkákat, amiket egy férfinak meg kéne csinálnia. Ha csinált is valamit pl. favágás nagy nehezen, nem szívesen és csapodár módon. Nekem ez rosszul esik, megcsinalom én ezeket a dolgokat, de félek ha osszekoltoznenk is rám maradna minden. Mivel még nem lakunk együtt nem akarom elvarni, kötelezni a segítségre. Mondtam már neki, hogy ez zavar, de azt mondta ha együtt laknánk más lenne. Én azt gondolom, hogy ez nem így van, ha itt van napokig nálunk megkéne látnia a munkát. Mi a véleményetek erről?

2017. szept. 27. 16:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Hogy lehet a favágást "csapodár módon" csinálni? :D

Meg mi az, hogy "Nem látja meg a munkát"?

EZ azt jelenti, hogy míg te kint vagy és fát vágsz ő bent van?

Vagy miből kéne neki alapból tudnia, hogy fát kellene vágnia? Mondjuk mondtad már neki, hogy fát kéne vágni?

Személy szerint én rühellem ezt a kifejezést is, hogy "nem látja meg a munkát".

Ez ugyanaz, maikor van egy segghülye főnököd, nem mond neked semmit, de tényleg semmilyen iránymutatást, de a végén persze pampog, hogy nem látod meg a munkát.

Egy jó HR cikkben erről azt olvastam, hogy ha az alkalmazottad "nem látja meg a munkát", akkor a hiba benned van, és a rendszeredben..

Első körben kommuniációt javaslok, üres és vak találgatások miatt. Másrészt más családnál/háznál és sem állnék magamtól neki dolgoknak, anyósom pl mosogatni is másképp szokott, mint én, valószínűleg inkább azt gondolná, hogy minek csinálom meg, mert most meg máshogy van pakolva stb.

N

2017. szept. 27. 19:20
 12/19 anonim ***** válasza:
59%
11# Ezt én is utálom. Az ilyen álláshirdetéseket szoktam ezután a mondat után skippelni azonnal :D
2017. szept. 27. 20:38
 13/19 anonim ***** válasza:
#6 Nem állítottam, hogy rendetlenek. Viszont, állítom nem sok informatikus fogott életében fejszét, ebből fakad a kérdező "csapodár" kifejezése.
2017. szept. 27. 22:34
 14/19 anonim ***** válasza:
Nyilván nem. Nem, ha együtt laknátok akkor sem lenne más. Az ilyenek nem változnak. Én nem lennék senki cselédje, hogy helyette is megcsináljam az itthoni teendőket.
2017. szept. 28. 00:07
 15/19 anonim ***** válasza:

Ezt a "nem látja meg a munkát" dolgot butaságnak tartom. Kinyitottad a pici szád, és megkérted, hogy szívem, segítenél fát vágni?

Nálatok vendégségben van, nyilván nem fog magától nekiállni semminek. Meg amúgy is, vannak ilyen emberek, hogy meg kell kérni.

A segítőkészség hiánya az lenne, ha megkéred és ő akkor is szarik rá.

Magamból kiindulva, én mondjuk nő vagyok, de ha lent vagyunk anyóséknál, magamtól nyilván nem nyúlkálok más háztartásába. Ha megkérnek, hogy teregess/panírozz/moss fel, akkor szó nélkül megcsinálom, de speciel vendégként udvariatlanságnak tartom ott lihegni, hogy de micsinájakkmáaggyámunkát!!! Ugyanígy fordítva is zavaró, ha nálunk vannak vendégek.

2017. szept. 28. 09:08
 16/19 anonim ***** válasza:

#5 A párom informatikus és minden férfimunkát megcsinál a házban.

Kérdező, jól értem, hogy bár nem laktok együtt, te elvárnád tőle, hogy a ti házatokban megcsinálja a férfimunkát? Csak mert akkor nem csoda hogy nem fűlik rá a foga.

2017. szept. 28. 09:56
 17/19 anonim ***** válasza:

De mi alapján állítod? :D

Már rég elmúlt az az idő, mikor az "informatikus" alapjáraton az alultáplált, betegeskedő, immunrendszer és erőnlét nélküli szobatudósokat jelentette... :D

Konkrétan kevés olyan informatikus ismerősöm van, aki NE szeretne a szabadban lenni, hobbiként túrázni, sportolni, házimunka gyanánt pedig kertészkedni, stb.

Mondjuk fát nem sokan hasogatnak, mert már senki nem fűt fával az ismerőseim közül, nem éri meg, ez igaz.

2017. szept. 28. 11:46
 18/19 anonim ***** válasza:

Nem.

Minek?

2017. szept. 28. 19:28
 19/19 anonim ***** válasza:

De a "nem látja meg a munkát" - dolgot hagyjuk már, a legszánalmasabb, amit a másik fejéhez vághatsz.

A célozgatás felsőfoka, nulla kommunikációs képességgel.

Nyisd ki a szád és mondd meg!, mit csináljon, ennyi! Magától mit pattogjon MÁS házában?

2017. szept. 28. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!