Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltöznél egy lusta és nem segítőkész emberrel?
23 éves lány vagyok, másfél éve van párkapcsolatom.
A barátom 26 éves. Dolgozik rendesen, könnyű fizikai és szellemi munkát végez vegyesen hétfőtől péntekig.
Mikor haza ér, kb 2kor, nem igazán segít otthon semmit. Néha levágja a füvet, esetleg kiteriget. A másfél év alatt még hozzánk járt nem mutatott segítőkészséget, pedig nincs más férfi a háznál nálunk . Nem látja meg azokat a munkákat, amiket egy férfinak meg kéne csinálnia. Ha csinált is valamit pl. favágás nagy nehezen, nem szívesen és csapodár módon. Nekem ez rosszul esik, megcsinalom én ezeket a dolgokat, de félek ha osszekoltoznenk is rám maradna minden. Mivel még nem lakunk együtt nem akarom elvarni, kötelezni a segítségre. Mondtam már neki, hogy ez zavar, de azt mondta ha együtt laknánk más lenne. Én azt gondolom, hogy ez nem így van, ha itt van napokig nálunk megkéne látnia a munkát. Mi a véleményetek erről?
Hogy lehet a favágást "csapodár módon" csinálni? :D
Meg mi az, hogy "Nem látja meg a munkát"?
EZ azt jelenti, hogy míg te kint vagy és fát vágsz ő bent van?
Vagy miből kéne neki alapból tudnia, hogy fát kellene vágnia? Mondjuk mondtad már neki, hogy fát kéne vágni?
Személy szerint én rühellem ezt a kifejezést is, hogy "nem látja meg a munkát".
Ez ugyanaz, maikor van egy segghülye főnököd, nem mond neked semmit, de tényleg semmilyen iránymutatást, de a végén persze pampog, hogy nem látod meg a munkát.
Egy jó HR cikkben erről azt olvastam, hogy ha az alkalmazottad "nem látja meg a munkát", akkor a hiba benned van, és a rendszeredben..
Első körben kommuniációt javaslok, üres és vak találgatások miatt. Másrészt más családnál/háznál és sem állnék magamtól neki dolgoknak, anyósom pl mosogatni is másképp szokott, mint én, valószínűleg inkább azt gondolná, hogy minek csinálom meg, mert most meg máshogy van pakolva stb.
N
Ezt a "nem látja meg a munkát" dolgot butaságnak tartom. Kinyitottad a pici szád, és megkérted, hogy szívem, segítenél fát vágni?
Nálatok vendégségben van, nyilván nem fog magától nekiállni semminek. Meg amúgy is, vannak ilyen emberek, hogy meg kell kérni.
A segítőkészség hiánya az lenne, ha megkéred és ő akkor is szarik rá.
Magamból kiindulva, én mondjuk nő vagyok, de ha lent vagyunk anyóséknál, magamtól nyilván nem nyúlkálok más háztartásába. Ha megkérnek, hogy teregess/panírozz/moss fel, akkor szó nélkül megcsinálom, de speciel vendégként udvariatlanságnak tartom ott lihegni, hogy de micsinájakkmáaggyámunkát!!! Ugyanígy fordítva is zavaró, ha nálunk vannak vendégek.
#5 A párom informatikus és minden férfimunkát megcsinál a házban.
Kérdező, jól értem, hogy bár nem laktok együtt, te elvárnád tőle, hogy a ti házatokban megcsinálja a férfimunkát? Csak mert akkor nem csoda hogy nem fűlik rá a foga.
De mi alapján állítod? :D
Már rég elmúlt az az idő, mikor az "informatikus" alapjáraton az alultáplált, betegeskedő, immunrendszer és erőnlét nélküli szobatudósokat jelentette... :D
Konkrétan kevés olyan informatikus ismerősöm van, aki NE szeretne a szabadban lenni, hobbiként túrázni, sportolni, házimunka gyanánt pedig kertészkedni, stb.
Mondjuk fát nem sokan hasogatnak, mert már senki nem fűt fával az ismerőseim közül, nem éri meg, ez igaz.
De a "nem látja meg a munkát" - dolgot hagyjuk már, a legszánalmasabb, amit a másik fejéhez vághatsz.
A célozgatás felsőfoka, nulla kommunikációs képességgel.
Nyisd ki a szád és mondd meg!, mit csináljon, ennyi! Magától mit pattogjon MÁS házában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!