Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan oldjátok meg a fizetésb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan oldjátok meg a fizetésbeli külömbségeket?

Figyelt kérdés

A párom sokkal többet keres nálam . Már felhozta , hogy költöznek hozzá. Ő albérletben él. Bár szeretnék elköltözni otthonról de még gyűjtögetnék. Félek, hogy a tétovaságom miatt elveszíthetem.

Én 180 ezer forintot keresek, és 1 éve dolgozok . Biztos , hogy a következő pár évben nem nő a fizetésem. Az ő fizetése pedig 250 ezer forint. Tuti , hogy alig tudnák férerakni a fizetésemből. Csak nem tudom mennyire várható el a másik féltől az , hogy még egy kicsit otthon laknék és csak részben szállnék be a költségekbe, még legalább fél évig. Van bennem kettőség mivel már szeretnék vele lenni igazán, tényleg jó lenne, csak racionálisan gondolkodva nem engedhetem meg magamnak.

2017. szept. 26. 21:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A válaszok attól függnek, hogy hány évesek vagytok?
2017. szept. 26. 21:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Kb pont így kerestünk a párommal, ahogy leírtad. Kb. Nekünk nem okozott gondot, amikor összeköltöztünk, minden közös lett, senkit se érdekelt, ki mennyi pénzt kap, és azóta se. Annyi változott, hogy terhesség miatt az egyik fizetés kiesett azóta. Ez se okoz semmilyen problémát.
2017. szept. 26. 22:01
 3/10 A kérdező kommentje:
24 én ő 26
2017. szept. 26. 22:18
 4/10 A kérdező kommentje:

Biztos külön kasszan leszünk még. Nem is vagyunk még olyan régen eggyütt. Eleve pár hónap mulvára tervezi az összeköltözést.

Csak mivel ő már albérletben él logikus , hogy egy idő után oda költözöm. Így is elég sokat vagyok nála .

2017. szept. 26. 22:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az a 70 ezer nem sok. Azt hittem, szazezrekrol beszelsz.
2017. szept. 26. 23:04
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem olyan nagy különbség én sem értem. És 180 ezerből ha félig állod az albérleti költségeket azért tudsz félrerakni szerintem.
2017. szept. 26. 23:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem is azonos fizetési kategória.

Én kerestem 4x annyit, mint az exem. Na ott volt belőle probléma...

2017. szept. 26. 23:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

180 és 250? Egyáltalán nem nagy különbség.

Nálunk ~130 és ~400. Úgy oldjuk meg, hogy mindketten dobunk be a közösbe (albi, rezsi, szokásos költségek meg némi plusz akármilyen kiadásokra), de mivel én sokkal többet keresek, sokkal többet dobok bele (~30/70% arányban kb.). Ami ezen kívól marad, az saját pénz, bármire. Rugalmasan kezeljük az egészet és igyekszünk, hogy elkerüljük az egyoldalúságot.

2017. szept. 27. 09:29
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A fizetéskülönbség nálunk úgy van, hogy ő 4x annyit keres mint én, de nem érzékelteti, soha nem is tette.

Albérlet, hitel nincs, rezsi van, (kertes ház, nem kevés), mindennap főzök, plusz természetesen a kocsi amire megy pénz, tankolni kell.Ingyen járhatna dolgozni busszal, de neki kényelmesebb a kocsi, de nem fizetik a benzint.Sajnos emellett dohányzunk, eljárunk ide-oda, néha több napra.Azt mondta anno, amit én keresek, azt csinálok vele amit akarok.Nos...inkább fogom magam, és "csak úgy" én megyek bevásárolni, vagy szimplán egy tetszőleges csekkel a postára.

Nincs vita az anyagiakból.

2017. szept. 27. 11:11
 10/10 anonim ***** válasza:

A férjeméknél nem rég változtak a munkahelyi körülmények. A központ , főnökök ugyanazok, de más helyre van beosztva (külső helyszín), ezáltal munkaideje más lett, többnyire kevesebb, néha ugyanannyi, a fizetése viszont több. Jelenleg én 130 ezret keresek, ő 170-190 körül, túlórától függően.

Anno ő javasolta először a közös kasszát, rögtön összeköltözéskor. Mivel ő keres többet, és ő ajánlotta fel, belementem. Ha külön akarta volna kezelni, elfogadtam volna, bár alapvetően ha én közös életet tervezek valakivel, akkor közösnek szeretném a pénzügyeinket is, és ezt akkor is így gondolnám, ha én keresnék többet. Mindegy is. Közös a kassza.

Összedobjuk az összes pénzt, kifizetjük a kötelezőket rezsi, bevásárlás, mobilszámlák stb (hitel,albérlet nincs). A maradék egy részét eltesszük megtakarításnak, ez jó ideje 130 ezer ft volt. Most, hogy több pénz van az ő oldaláról, átszámoljuk megint, és lehet felnyomjuk havi 150-re. Ehhez a megtakarításhoz lehetőség szerint nem nyúlunk. A maradék pénz másik részét megosztjuk és ebből költünk saját dolgokra, közös programokra- szórakozásra. Illetve ha kevesebbe kerül a havi rezsi, mint az a 40 ezer ami erre maximum kell (télen fűtésszezonban), akkor az ebből származó maradékokat is hozzácsapjuk a költőpénzhez.

Sosem volt probléma a közös kasszából, mindig mindent meg tudunk beszélni. Egyikünk se szórja a pénzt felelőtlenül balfalságokra meg ilyenek... Szóval egyeznek a nézeteink, hogy félretenni kell, és nem kell a 685. ruhát is megvenni, ha amúgy nincs rá szükség.

2017. szept. 28. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!