Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös lakcím-jól gondolom vagy sem?
Szoasztok!
Együtt élünk a párommal,az ő lakásában 2éve (jòl működünk,minden szuper,az eljegyzés is megvolt),beszélgettünk a minap és szòba jött,hogy én nem vagyok ide bejelentve és ő,lezárta a beszélgetésünket azzal,hogy házasságig nem is leszek....szerintetek ez ìgy normális felfogás vagy én latom ezt egy lelkizős szemüvegen keresztül?
Mert szerintem ha együtt élünk akkor evidens,hogy a cìmünk is egy...(nem életem problémája de azért most elgondolkodtatott)
Köszi a vàlaszokat,zöld kéz jár!
Akkor valahol ezek szerint tényleg működik a szabad orvosválasztás.. mifelénk páros lábbal rúgnak ki, ha nem a körzetihez megy valaki :/
Ja, lehet a bérlet csak nekem nagyon lényeges szempont diákként, nem mindegy, hogy havi több tízezer ft a közlekedés nekem, vagy 1700..
Az oké, hogy a postás odaadja a leveled, de miért vinné oda? Minden hivatalos levelet a lakhelyre küldenek..
Ez inkabb videken vagy nagy tavolsagok eseten lehet maceras, ha nem oda vagy bejelentve ahol laksz. Nekem pl az allando lakcimem a keruleten belul van, csak harom metromegalloval arrebb. A parome meg par kerulettel arrebb. SZTK-ba nem jarunk altalaban, nekem van normalis haziorvosom, a parom magandokinal intezi epp a dolgait. A postat mar leirtak, hogy tok mindegy. A BKK berlet szinten ugyanannyi a varos egesz teruleten :)
Ha a parom elemallna, hogy neki kenyelmesebb lenne szinten keruleti lakcim, akkor persze nem zavarna, ha ide lenne bejelentve. De nekem pl tok folosleges meg oszinten szolva nem is vagyok hive ennek a “tudjon rolunk a rendszer mindig mindent azonnal” dolognak. Nekem tokeletesen megfelel, ha ugy vagyok a rendszerben halalomig, hogy anyameknal lakom.
Hát ja, Pesten biztos nem sokat számít, nekem 4-5 óra "haza"menni a szüleimhez, nem mehetek mindig oda dokihoz, vagy akár csak egy nyamvadt receptért.. :D
A vonatbérletem így havi 26ezer forinttal kevesebb, és egyebek.
Nem tudom, szerintem a rendszer nagy ívben tojik rá, hogy én hova vagyok bejelentve :D
Nekem 200 km-re van az állandó lakcímem, így a körzeti háziorvos szóba sem állt velem, amíg nem jelentkeztem át ide tartózkodási helyként. Nem tudtam felíratni egy receptet, nem tudtam elmenni egy vérvételre, mert "így is rengetegen vannak, csak a helyileg idetartozókat tudjuk fogadni". Oké...
A hivatalos leveleket imádom. Pl. rendőrség, vagy NAV. Abszolút nem érdekli őket a tartózkodási hely, mindig az állandó lakcímre küldik a leveleket és mindig saját kézbe adhatót. Falu helyen nálunk 8-15 óra között van nyitva a posta, csak is hétköznap. Normál, 200 km-re dolgozó emberként szabit kell kivennem azért, hogy átvegyek a levelet... (pontosabban nem, mert rendes a postás és elhozza szombaton pénteki papírokkal, de ez akkor is szívás). Szóval ilyen szempontból totál mindegy, hogy hova vagyok bejelentve. Nekem az egyetlen lényeges dolog az orvos volt, amikor mindenképpen ide akartam papíron is kerülni. Egyébként köteles vagy bejelentkezni és 3 napon belül ki is, ha elköltözöl. Még egy kollégiumnál is...
Megjegyzem én ezt azért nem tartanám "váló oknak".
Na úgy látszik, a szabadság kivétele egy levél miatt végre nem csak mifelénk probléma... Borzalmas :/
Főleg ha 200 km a táv, akkor nincs olyan, hogy "főnök, kirohanok a postára, 20 perc és itt vagyok"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!