Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös lakcím-jól gondolom vagy sem?
Szoasztok!
Együtt élünk a párommal,az ő lakásában 2éve (jòl működünk,minden szuper,az eljegyzés is megvolt),beszélgettünk a minap és szòba jött,hogy én nem vagyok ide bejelentve és ő,lezárta a beszélgetésünket azzal,hogy házasságig nem is leszek....szerintetek ez ìgy normális felfogás vagy én latom ezt egy lelkizős szemüvegen keresztül?
Mert szerintem ha együtt élünk akkor evidens,hogy a cìmünk is egy...(nem életem problémája de azért most elgondolkodtatott)
Köszi a vàlaszokat,zöld kéz jár!
Szerintem jól gondolod. Én nemrég költöztem a páromhoz, és azonnal bejelentett ide, amint alkalmunk adódott rá.
Nem értem, miért baj neki, ha oda vagy bejelentve. Ha két éve együtt éltek, mi változna a házassággal?
Szüleimhez konkrétan azért van bejelentve anyu egyik kolleganője, hogy a mi fogorvosunkhoz mehessen.... Mi is egyből mentünk bejelenteni a lakcímem, mikor a páromhoz költöztem, evidens volt.
Hogy gondolja, minden kis baromságért "haza" fogsz rohanni? Vagy mi?
Én ilyen után a kapcsolatunkat zárnám le, nem a beszélgetést....
Szerintem ez felesleges feszkó. Mi lassan egy éve élünk együtt, de most merült csak fel egyáltalán a bejelentkezés kérdése, most is csak azért, mert melóhelyen támogatásra lehet számítani.
Ismerősi körben is simán volt olyan, hogy csaj költözött a pasi lakásába, és esküvőig nem volt bejelentve. Csak ott a csaj nem hisztizett, hanem poén volt utólag, hogy na most már az ő lakása is.
Amúgy szerintem simán félreértés, nem mindegy hogy tartózkodási vagy állandó lakcím. Gondolom, párod állandóra gondolt, te meg csak tartózkodásira. Utóbbival nincs gond.
(Én mondjuk az állandót nem is akarnám megváltoztatni, amíg nem muszáj.)
És akkor orvoshoz minden egyes alkalommal járkálsz "haza"? Kedvezményes bérlet felejtős? Postáért is mászkálsz "haza"? Vagy mi?
- Szabad orvosválasztás van, szóltunk, hogy itt lakunk, beférünk-e, befértünk.
- Bérlet árban nincs különbség. Egyéb kedvezmény nincs, sőt, páromnak speciel az a jó, hogy az állandó lakcíme otthoni 200+ km, mert így jár a támogatás, ha meglátogatjuk a szülőket. (Most merült fel, hogy helyi bérletet fizetne a melóhely, emiatt került szóba a bejelentés, de ezt írtam.)
- Postásnak semmi köze hozzá, hogy hova vagy bejelentve és hova nem. Normál levelet megkapod, ha kint a neved, ajánlott levelet szintén ugyanúgy kiadják. Egyetlen nehézség, hogy egymás leveleit nem vehetjük át, ha ajánlottról beszélünk, mindenki csak a sajátját. De te, mint címzett, ott laksz, ahol szeretnél, lakcímkártya nem feltétel a levél kiadásához.
(Amelyik postás mást mond az kezdő vagy kekec, meg lehet nézni a szabályzatban. Postáscsaládból származom, plusz anno direkt rákérdeztünk az ajánlott levelekre, 100% infó. :-))
Egyéb kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!