Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaza van a barátomnak abban, hogy mivel én kevesebbet keresek nekem itthon "többet kell vállalnom", hogy egyenlőek legyünk?
Szerintem ezt nem gondolta olyan véresen komolyan. Gondolom benne még élnek a régi férfi -női szerepek, valószínű így nőtt fel.
Ha nem akar segíteni, akkor szépen kérd meg, hogy erőltesse meg magát. Nem utasítva...csak szépen.
Esetleg, ha nem bírod a munkát és a házimunkát egyszerre, akkor mondj fel és keress egy normál 8 órást, vagy valami részmunkaidős állást,így több időd marad a háztartásra és ő meg dolgozzon a több pénzért.
Nem kell mindenáron egyformának lenni, szerintem nem baj, ha egy kapcsolaton belül megvannak a férfi-női szerepek.
40N.
Nagyon igazsagtalan ezt penzben merni!
En is a többszöröset keresem baratnömnel, heti par ora munkaval.
Ö viszont idöben es energiaban sokkal többet dolgozik. Raadasul gyerekekkel, ami fizikailag es mentalisan egyarant kimeritö.
Igy csak igazsagosnak tartom, hogy ennek megfelelöen osztjuk el a hetköznapi teendöket is.
En a helyedben azt javasolnam a baratodnak, ha ki akarja magat ebböl "vasarolni", akkor gondoskodjon besegitö szemelyzetröl.
Mondd meg, hogy a házimunka mellett nincs energiád napi 12 órát dolgozni. Úgyhogy felmondasz. Majd keresel valami 4 órás munkát. Ő meg úgy is elég jól keres, addig is elvagy otthon. Mosol, főzöl, takarítasz, ahogy ő ezt elvárja.
Ez persze akkor igazán ütős, ha ki tudsz venni pár nap szabit, és ő nem tud róla.
Pár nap után ki fog borulni. Mert eltartani se akar, dolgozz te is ugyanúgy, főállásban, viszont házimunkát is végezz, mert ő nem akar.
Arról nem te tehetsz, hogy kevesebbet keresel adott munkakörben, ne büntessen érte még ő is.
Azért, mert pl. egy ápolónő vagy egy tanár kevesebbet keres, mint egy mérnök, még nem dolgozik kevesebbet, csak nem értékelik.
nincs igaza, ez szerintem sem elfogadható viselkedés. nekem az jön le a barátodról, hogy eléggé a fejébe szállt a fizetése emelkedése, el sem tudom képzelni, később mikben nyilvánulhatna meg ez a nagyképű és rád nézve megalázó hozzáállás (megalázó, mert pénzben méri ezt). a munka nehézsége relatív, ne ő szabja meg, hogy te mennyire fáradsz el egy munkanap után. mi lesz akkor, ha kisbabát vállaltok? csak te fogod nevelni, tisztába tenni és akkor sem lesz képes ellátni az alap ház körüli teendőket?
beszéld meg vele, hogy ez neked túl sok, mivel te is dolgozol teljes munkaidőben, így a háztartás vezetése nem úgy működik, hogy aki többet keres, az henyél. ketten laktok ott, ketten csináltok mosatlant, szennyest stb., neki is ki kellene vennie a részét ezekből.
12-esnek nem tűnik fel, hogy itt a nő is dolgozik
ilyen idiótával nem szabad kezdeni
Úgy dobnám ki, hogy a lába nem érné a földet. A pénz mennyiségének (és hogy ki keresi meg) nem szabadna hatással lennie az otthoni teendőkre, maximum annak, hogy milyen a munkaidőtök, mennyire fárasztó munkát végez az egyik mennyire a másik, ki dolgozik többet. Nálunk ez szempont, a fizetésünk viszont nem. Azért vállalok be én nőként valamivel többet (de nem mindent), mert lazább a munkahelyem, nem fárasztó és rövidebb a munkaidőm is. A férjemnek ezzel szemben hosszabb munkaórái vannak, fizikai munkát végez, és túlóráznia is kell. Ja, és többet keres nálam. Folyamatosan emelkedett a fizetése amióta együtt vagyunk, (egy picit nekem is, de nem érte be az övét) SOHA nem ejtene ki a száján olyat, hogy én csináljak itthon mindent, mert ő keres többet. Ha havi x milliót keresne, akkor sem.
Magasról leszarnám, ha sokat keresne hirtelen, de egy ordas nagy tapló lenne belőle. Nem viselek el ilyen embert magam mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!