Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Te melyik variációt választanád?
A.
Beköltözni a párod családi házába, ahol ott lakik az anyukája. Hitelmentes, jó állapotú ház. Pár millióból ki lehetne bővíteni, javítgatásokat csinálni. Az anyja saját pénzből csinálna magának egy kis külön lakot a házhoz kapcsolva (szoba-konyha), így öregségére ott lakna (60-65 éves most, özvegy).
A párodnak van még 2 tesója. Gyakran látogatják a családi házban az anyjukat. Ha ti is ott fogtok lakni a pároddal, leendő gyerekeiddel, ugyanúgy jönnek szinte minden hétvégén, egész vasárnapokra, az a ház maradna a központ. De te inkább a nyugisabb típus vagy, beérnéd havi 1-2 alkalommal is, ha jönnének. Azt meg nem tudod, vajon működne-e, ha ti járnátok anyósoddal, gyerekekkel a tesókhoz, és nem ők jönnének. Egyébként szeretnek téged nagyon, anyós nem bolygatna téged, sokat segítene a főzésben-gyerekek körül, a tesóknak nincs már itt házrészük.
B.
Másik házat venni abban a községben, mivel a párod nem akar másik faluba költözni. 5-6 millió körül vannak a lepukkant házak is. Ehhez kéne még kb 5 millió javításra, de még így sem lenne nagy was ist das. A családi házban 10 millióból palotát építenél már. Itt pedig még a hitelt is nyögöd. Előny és hátrány egyben: egyedül vagy, a te házad, a te várad, nagyjából azt látod, és akkor, akit akarsz... Egy kicsivel biztos ritkábbak lennének a látogatások. De a hátránya: mivel "idegen" faluban vagy, nincsenek szoros baráti kapcsolataid, egyedül lennél a házban teljesen, gyerekkel otthon, esetleg úgy, hogy egész nap csak este tudsz a férjedhez szólni (meg persze az utcán, boltban, stb trécselni egy kicsit - de az nem ugyanaz). Egyedül vagy, ha rosszul vagy (pánikbetegség), egyedül, ha vihar, áramszünet, beteg gyerek, stb...
Vélemények?
Köszönöm a hasznos és intelligens válaszokat!
Viszont még egy pozitív, hogy az "A" lehet ideiglenes is, mert hitel nélkül újítgatnák - ha újítgatnánk az első 1-2 évben, az lehetne egyfajta "próbaidő".
Nektek milyen nehézségek voltak az együttélésnél?
Nálunk annak idején volt tervben az A.
Végül elvetettük, és saját hiteles ház lett.
Viszont az A is működhet, próbáljátok ki, de semmit ne költsetek(!),a házra, próbáljátok ki tudtok e így élni,aztán ha 2 év múlva is jó a viszony akkor esetleg lehet pénzt bele ölni, miután a nevetekre van írva természetesen....
Mindenképp olyan lehetőséget választanánk ahol nyugodtan lehetünk, nincs rokonok zargatása, nem átjáróház lenne az otthonunk. Én az ilyesmit nem tudom elviselni. Havi 1-2 alkalom is sok nekem.
Másképp, de mi is így élünk. Az én családommal egy házban, de belül teljesen elszeparált,leválasztott lakrészben, nincs közös belső tér, nem lehet átjárni egymáshoz, csak a kerten keresztül, és van külön bejáratunk természetesen.
Plusz az én családom nem kontárkodik bele az életünkbe. Mindenki él a maga kis házrészében. Ők is, és mi is a férjemmel. Nem kell segítség a főzéshez, egyedül is megy. A viharral sincs bajom. Gyereket nem tervezünk, de ha lenne, akkor is jobb szeretném egyedül megoldani, illetve a férjemmel. Attól még, hogy közel vannak, még nekik is megvan a maguk élete.
Szeretnénk majd külön költözni, gyűjtünk is rá, viszont hitelbe nem akartuk verni magunkat, hogy aztán kilakoltassanak, ha nem tudunk fizetni. Volt ez a lehetőség, a ház nagy, lett magánszféránk, így éltünk vele, inkább itt élünk és gyűjtögetünk nyugodtan. Ehhez persze olyan család is kell akik nem járnak a nyakunkra.
Nem vagyok társasági ember, a saját családomat sem viselem el pár óránál tovább. Jobb szeretem a nyugalmat, amikor nem nyaggat senki. Anyósom is évente egyszer jön, mi is évente egyszer megyünk hozzá együtt és ennyi. Nekem ez bőven elég. A férjem havonta 1-2 alkalommal beugrik hozzá egy egy órára egyedül, munka után, de ez az ő dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!