Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csinálnátok a helyemben?
Anyósjelöltnek van egy üresen álló háza és felajánlotta, hogy költözzünk oda a barátommal.
Felújították(barátom és a szülei állták felesben a felújítást), nekem nem engedte az anyós, hogy én is beleszálljak mert mi van ha szétmegyünk a barátommal akkor ő nem akar osztozkodni stb.( Én ezt meg is értettem)
Kész a ház, beköltözünk mire előállt azzal, hogy én fizessek bérleti díjat. Ti mit csinálnátok ez esetben?
Ja és beleszólt olyanokba, hogy milyen színű legyen a fal, laminált padló meg ilyenek. Miközben az lett megbeszélve hogy a barátommal mi válasszuk ki mert mi fogunk ott lakni.. Nem lehet kutyánk meg ilyesmi.....
nagyon rafkós az öreglány.
szívasd meg vhogy!
Ketten, kultúráltan le kell ülni az anyósjelölttel és megbeszélni (nem kell se barátot, se apósjelöltet, se a kiskutyát bevonni!). Megérteni, hogy ő neki pontosan milyen elképzelése van a vagyonról meg a megosztásról. Mutasd meg neki, hogy nem ellene vagy, de muszáj tisztázni, mert bizony azok a mocskos anyagiak...
Szerintem a logikája a következő: nem akarta, hogy beszállj, mert ha szétmentek, nem akarja, hogy perpatvar legyen (te is írtad, hogy van benne logika, szerintem is valahol érthető ez), viszont a bérleti díjjal szeretné, hogy valahol törlessz nekik, mert ott laksz, használod az ingatlant.
Ami viszont szemétség, mert a bérleti díj ötletével ő kibújuk bármi esetleges kötelezettség alól, ha szétmennétek. Részéről egyszerűen te nem fizetnéd tovább azt ennyi (mintha albiba mennél, ahol ő a főbérlő).
A beleszól a részletwekből addig érthető, hogy mivel 50% az ő pénze, valami joga van hozzá. De ha megígérte, hogy azt rátok hagyja, akkor viszont tartsa is magát hozzá. Erre mindenképp emlékeztesd. Vagy ajánld fel, hogy bevonod a kiválasztásba, ne érezze magát komplett kirekesztve.
1. elhagynám a páromat, és keresnék olyan ffit!, aki megmondja az anyjának, mi a helyzet.
2. keresnék albérletet, ahol nyuugi van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!