Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Barátommal most fogunk összekö...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátommal most fogunk összeköltözni tudnátok nekem tanácsokat adni?

Figyelt kérdés

Pl: nektek mi vált be? külön kasszán vagy egy kasszán vagytok? Hogyan kezelitek?

Házimunkát, hogyan osztjátok fel ha mind a ketten dolgoztok?

Hány naponta főztök?...

Stb.. Érdekel minden ami egy kezdő összeköltözőknek fontos lehet!!

24/L

2017. júl. 5. 13:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt nektek kell kitapasztalni, hogy nektek mi a jó.

Mindenki mást fog írni, másra esküszik.

Valakinek attól jó, hogy külön kasszán vannak, van akinek az, hogy minden megy a közösbe.

A háztartás megosztása meg szintén rutinszeráen alakul ki, ki mibe gyorsabb, jobb, melyiket csinálja szívesen stb.

Szóval biztos recept nincs. Lesznek is súrlódások, de az nem baj, míg meg tudjátok és akarjátok oldani a problémát, mert az fog a saját rutinotok kialakulásához vezetni.

Sok sikert!

35N

2017. júl. 5. 13:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Pont ahogy az első írja. Üljetek le átbeszélni. A "majd meglátjuk" nem válasz. Pofon jár érte, idézőjelben.

Pl hasznos a vegyes kassza. Mondjuk 120-120 ezret kerestek mindketten. Kiszámoljátok a közös költségeket, rezsit, lakhatást, legyen az pl 100-ezer. Evés ivás megbeszélitek mennyi igény van rá, vagy kitapasztaljátok, de én saccra 50-60 ezret mondanék. Aztán egy kis dobozt lehet tartani valami titkos helyen és fejenként 10-10 ezret rakhattok bele, amiből vesztek valami közös dolgot, vagy nyaralás pár év után. A fennmaradó 30-40 ezret meg mindenki magának ossza be ruhára, cipőre, bármire amire szükség van vagy kedv.

2017. júl. 5. 14:12
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Mi az, hogy hány naponta? Minden nap tennemd kell az asztalra reggelit, ebédet, vacsorát!
2017. júl. 5. 14:17
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én egy dologban vagyok biztos: ha összeköltözésre kerül a sor, már az elején le fogon szögezni a barátomnak, hogy a főzés és a házimunka megosztott dolog 50-50%-ban. Nem csak "besegítés" erejéig, hanem elosztva. Én is dolgozom ugyanúgy, nem akarnék még otthon is egyedül robotolni.

22/L

2017. júl. 5. 14:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Én abszolút külön kassza párti vagyok. Lakbér, rezsi 50-50, alap élelmiszerek szintén, az extrákat mindenki magának. Persze azon is osztozunk, de pl. a barátom nem várja el, hogy felesben vegyük meg a csípősszószt, amiből én havonta egyszer két cseppet eszem és én se tőle, hogy a tápiókapudingomat kifizesse.

A házimunka úgy oszlik el, hogy kinek mikor van ideje vagy mit szeret jobban csinálni/miben jobb. A barátom pl. nem tud vasalni, ezért én csinálom, de mosogatni csak ő szokott mert én féltem a körmöm (tudom, ez p.csásan hangzik, de így van.)

Főzés ízlés kérdése, mi szeretünk kisebb adagokat főzni, hogy változatosabban tudjunk enni, de pl. ha van egy egész sültcsirke, annak a maradékából még lehet bármi. Érted.

A legfontosabb a türelem és hogy ne vegyétek túl komolyan az egészet. Engedjetek mindent úgy történni, amilyen tempóban nektek jó.

Sok szerencsét!

2017. júl. 10. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!