Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők/lányok! Mit gondoltok, mi a legidősebb kor, amikor még belefér, hogy egy férfi/fiú még valamelyik szülővel él együtt?
Szerintem nincs ilyen. Élhet egy pasi 30 évesen is a szüleivel, ha nem szeret egyedül lenni, vagy már idősek és gondoskodni kell róluk stb stb. Egyedül azt a szituációt ítélem el, amikor valaki úgy él a szüleivel, hogy "mamahotel szindrómája" van, és ezért marad. Tehát nem ad a költségekbe, avagy ad, de egyébként anyuci mos, főz, takarít rá. Nem gondoskodik saját magáról. Az ilyeneket szánalmasnak tartom. 28-30-as korosztály a baráti körünk, de senki nem él egyedül. Vagy a párjukkal költöztek el, vagy a párjukkal szülőknél vannak, vagy van párkapcsolat, de nem élnek együtt, hanem mindkét fél otthon.
Nekem egyetlen olyan közelebbi barátom van, aki amúgy 33 éves, és csak azért él külön saját lakásban, mert örökölte. Albérletet nem tudna egyedül fizetni még ő sem, pedig egyáltalán nincs rossz munkája. 30 volt mikor megkapta a 2 szobás lakást.
A rokonaim közt is van olyan 30 felett aki a házastársával, gyerekével + nagymamájával él együtt egy 1 +2 félszobás lakásban. Egy ideig éltek albérletben is, de nem tudták fizetni. Náluk amúgy a kényelem is játszik, mert a nagymama főz, mos, takarít rájuk. A régi albérletükben jártam párszor, konkrétan ragadt a padló...
Amilyen árak vannak albérletnél 100-120 ezer és hasonlók, nettó 200 ezres fizetés alatt nem hiszem, hogy meg lehet élni normálisan, nem nélkülőzve egyedül.
Mi 15 éve élünk együtt nagymamámmal, apukám 40 éves volt, amikor visszaköltöztek. Egy helyen lakunk, de teljesen külön lakásrészben.
Azóta, hogy ideköltöztünk, nagymamám megöregedett. Most már, hogy kilencven és felett van, nem is maradhatna egyedül, de állítom, hogy nem lenne ilyen aktív, ha nem lett volna egy ilyen család körülötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!