Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők/lányok! Mit gondoltok, mi a legidősebb kor, amikor még belefér, hogy egy férfi/fiú még valamelyik szülővel él együtt?
Ez élethelyzettől függ.
Nőként 18-28 éves koromig külön laktam, egyik szülőm halála után költöztem haza, hogy a másik ne legyen egyedül.
Nem tudtam, hogy ciki vagyok :(
Vannak tények, amik mellett nem szabad elmenni. Itthon egyedül albérletbe menni nem egy könnyű dolog. Ehhez kell egy jó fizetés azért, ami szerintem minimum nettó 150-200 között valahol, de sokszor még ilyenkor sem éri meg elköltözni otthonról, mert eléggé lehangoló a fizetésed felét albérletre költeni, és akkor még semmit nem ettél, semmit nem vettél. Vagy valami kis lyukba fogsz menni, vagy a környék necces, ha olcsóbb albérletről beszélünk.
Én úgy gondolom, hogy ma az elköltözés feltétele egy jól működő komoly kapcsolat. Két fizetésből albérletbe menni és megélni sokkal egyszerűbb.
Szerintem nem gáz a szülőkkel lakni még 40 évesen sem. Az nagyobb gáz, ha valaki nem kezd semmit az életével. Nem akar fejlődni, továbblépni, komoly kapcsolatra szert tenni. Szóval nem az a gáz, ha a szüleiddel laksz, hanem az, hogy ha morzsolod a napokat és nem történik semmi előrehaladás az életedben.
Én 19 éves korom óta élek egyedül, több okból sem költöznék vissza a szülőkhöz (messze is lakunk), viszont szerintem bőven vannak olyan helyzetek, amikor ez teljesen racionális döntés, és nincs is vele semmi gáz. Persze ezekhez alapvető feltétel, hogy a szülő(k) természete ezt lehetővé tegye. De ekkor szerintem a következő esetekben teljesen indokolt:
-Ha kellemesen nagy (és szeparált) a szülői ház, hogy egymás zavarása nélkül is lehessen élni
-Ha ez nem is áll fenn, de pusztán ideiglenes megoldásként laknak együtt, ameddig összejön a kezdőrészlet egy saját lakásra
27f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!