Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ennyi pénznek csak elégnek kellene lennie nem?
25+30 rezsi kb. Azon kívül kell enni, ami szerintem két emberre minimum 100-120 ezer Ft, de inkább több, ha nem filléresen főz.
Ha vidék, akkor gondolom kocsival jár, nem tömegközlekedéssel, az olyan 20ezer forint benzin legalább. Pipere dolgok még egy tízes. Maradt kb 70 ezer forintjuk az én számításaim szerint. Nálam ez simán elmenne még sportbérletre, macska etetésre meg fundamentára. Plusz én többet költök kajára mint, havi 60. Havi 130 ezer forintot nem nehéz elkölteni.
OFF: 1-es, 40-50 körül is lehet már találni viszonylag normálisakat. Igaz nem a belvárosban/egyetem közelben.
ON: Elméletileg ki tudnak jönni ennyi pénzből. Persze, ha nem nagy lábon élnek és nem szórják el olyasmire, amit igazából nem engedhetnének meg maguknak.
Van egy mondás: nincs az a kevés, ami elég ne lenne, és nincs az a sok, ami kevés ne lenne.
Én egyedül élek, és olyan 130-150-ből úriasan kijövök, ha ketten lennénk, 2x130-ból, akkor kicsit könnyebb lenne, mert ugye a rezsi kétfelé megy. Na de ehhez nagyon kell tudni spórolni. Nekem könnyen megy, mert mindig szegény voltam. Én elvagyok télen 19°C fokos szobában egy vastag pulóverben, de ha a párom neglizsében szeretne rohangálni 25°C-ban, akkor már nem 6000 Ft lenne a gáz, hanem 12000. Vagy én akár három napig is eszem, amit főztem, de ha a párom minden nap frisset akarna, és a tegnapi kaját ki kéne dobni, akkor a kosztpénz sem 30, hanem 60/fő lenne havonta. Vagy vegyük a közlekedést. Én eljárkálok egy bkv bérlettel, de ha itt állna egy autó a ház előtt, akkor annak fizetné kéne az üzemanyagon felül az adóját, a kötelezőjét, a cascóját, a karbantartását és javítását, és ezen felül persze a bérletet is meg kéne venni, legalább az egyikünknek, mert nem mindig tudnánk egyszerre menni az autóval.
Igazából ha ilyen olcsón tudtok bérelni lakást akkor elég is lehet. De miért kérdezed? Panaszkodik valaki, vagy magatokról van szó? Vagy miből gondolod, hogy valakinek nem elég a pénz?
Honnan lehetne megmondani kinél hova lesz a pénz így látatlanban? Van-e hitel, drága telefonok részletre, eljárnak ebédelni, vagy főznek, korszerűtlen drága a fűtésük, vagy normális... el lehet költeni könnyedén.
Én ebből akár 100 -at szerintem havonta félre is tudnék tenni, ha nagyon akarok, persze ha nincs szükség rá felesleges nyomorogni.
Én ennyit keresek nagyjából egyedül (kicsit kevesebbet) és van egy eltartottam (gyerek).
Nem 25+rezsit, hanem 120+rezsit fizetek a lakásért és mégis kijövünk fővárosban. Mondjuk spórolok mint az állat és nem élünk nagy lábon, de mindenünk megvan. Szóval bőven elégnek kell lennie, főleg vidéken...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!