Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogyan látjátok a közös kassza dolgot? Szerintem csak egy plusz konfliktus forrás.
Adott egy pár akik együtt élnek, saját lakás, a rezsi stb megy felesben. De ugyanígy látom házasságban is. (de ott minden közös, tudom bla-bla-bla.) A fizut nem dobják össze, mindkét fél keres amennyit keres. Ha gond van vagy bármi akkor természetesen a másik kisegíti a másik felet. Étterem néha az egyik fizet néha a másik, kaja: ha van ideje mindkettőnek akkor akár együtt bevásárolni vagy mindketten beugrunk egy Tescoba vagy akárhova és megvesszük magunknak amit épp kívánunk. Mert ebben nem egyezünk mindig, ő csirkés, én halas. Szerintem természetes hogy nem kívánhatjuk minden egyes nap ugyanazt mindketten. Szívesen elkészítem neki a kaját, nem erről van szó. Akkor a hobbik, ruha, egyebek. Ha összedobnánk az összes bevételt akkor ha pl. ő kevesebbet keres abban a hónapban és én már a 10. cipőmet veszem 2 héten elül akkor lehet nem tetszene neki, vagy szólna. Vagy ha én keresek kevesebbet és szintúgy ő venné a 10.et akkor lehet szólnék. Nem arról van szó hogy nincs pénz, de nem akarunk a megtakarításokhoz nyúlni. Ha abban a hónapban nem annyira jó a bevételem akkor nem szórom és kész. Ilyesmik. Nem egyszerűbb így. Ami közös azt közösen, ami saját azt állja mindenki maga.
25N, 28F
mi is így csináljuk, a lakást felesben vettük, a rezsit felesben fizetjük, a bevásárlás-étterem-egyéb programok kb felesben vannak fizetve, de mindenkinek a saját keresete az övé, nincs közös bankszámla, nincs közösködés, mindenki abból gazdálkodik, ami van neki, nem beszéljük ki, hogy fillérre pontosan mennyit kerestünk, mert teljes mindegy, mindenki annyit költ magára és a másikra amennyit jónak lát
gyereket mi se tervezünk
26L 40F
Ha az övéhez hasonló keresettel költesz ilyen sokat, akkor nagyon elgondolkoznék a közös jövőn. Sokkal kevesebb a megtakarításod a közös dolgokra. Pl ha házat akarna venni, nem tudnád hirtelen kifizetni a felét. Vagy autót. Vagy világkörüli utat. Hátráltatod a közös dolgaitokat.
Ha ő azért költ kevesebbet, mert kevesebb pénze van, majd költ többet az összerakott pénzetekből és nem fog neki rosszul esni, hogy te napi 100at adsz ki, ő meg csak 50et.
Még egy dolog. Ha te vagy ő valaha munkanélküli lesz, vagy akármi, akkor nagyon fel fog borulni az egyensúly, és sokkal kevésbé ciki közös kártyát használni, mint kunyerálni tőle tamponra vagy egy ruhára.
Ha nem komoly a kapcsolat, mehet tovább ez külön, mert pillanatnyilag megfelel. Azok váltanak közösre, akik előre gondolkoznak.
Nekünk nem jelent "plusz" konfliktus forrást, igaz az általában sincs az életünkben.
Furcsa nekem, hogy a pénzed fontosabb, mint a "párod".
Hát nem tudom, nálunk 7 év alatt még nem volt ebből konfliktus... Mindketten tudjuk, meddig lehet nyújtózkodni, mik a kötelezők, amiket be kell fizetni (ebben benne van az is, ami megtakarításba megy), azon felül mennyi marad, és ehhez mérten költünk. Nem számolunk el fillérre, soha nem kérdeztem még meg, hogy "na drágám, ma mire költöttél", ahogy ő sem tőlem. Nem jelentek be egy 5000 forintos szempillatöltést, ő sem jelenti be, hogy vett magának egy új fejhallgatót 8000-ért. Legfeljebb úgy, hogy "képzeld, találtam végre olyan fejhallgatót, amilyet akartam, megvettem", vagy úgy, hogy "kedden 3-ra megyek szempillázni, intézd légyszi úgy, hogy tudj vigyázni a gyerekre". A több tízezres kiadásokat nyilván megbeszéljük, de azt egyedül is átgondolom annyira, hogy pár órát várhat adott esetben.
Ehhez nyilván az kell, hogy bízz a másik ítélőképességében annyira, hogy el tudja ő dönteni, mi fér bele és mi nem. Mi ezt a bizalmat megszavaztuk egymásnak anno, jól tettük, sosem volt ebből probléma. Voltunk nagyon csórók az elején, amikor alig húztuk ki hónap végéig, most már elég kényelmesen, jól élünk, de a közös kassza miatt sosem veszekedtünk. És azzal sem foglalkoztunk soha, ki keres többet, volt olyan, hogy ő, momentán én, de sosem érdekelte egyikünket sem, nem volt olyan, hogy akkor ő most ne költsön már ennyit stb. Mindig azt néztük, hogy összesen mennyi van, és ehhez mérten költekeztünk.
29N
Mi rögtön közös kasszán lettünk, amint összeköltöztünk. Sose volt gond belőle. Mikor spórolni kellett, mindketten spóroltunk, bár amúgy is együtt szoktunk vásárolni. Nagyobb kiadásokat megbeszéljük, eddig bevált.
Dehát mindenkinek máshogy jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!