Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » 6 éve vagyunk együtt a kedvese...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

6 éve vagyunk együtt a kedvesemmel lassan el kéne vennem feleségül.20-as éveink közepét lassan elhagyjuk szülőknél élünk nincs gazdag anyuci apuci se öröklés nem is azt várjuk hogy valakinél kihaljon a család és akkor miénk a ház?

Figyelt kérdés
Na most kettőnk keresete 245 000ft ebből hogy lehetne elindítani az életünket? Panelba nem szeretnénk menni, sex tv, munka másra nem jó a panel. 0-ról kellene elindulnunk 25 évre felvenni lakáshitelt sem biztos hogy nyerő felvenni?!

2017. jan. 12. 22:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

#20!

Attól, mert volt 1-2 "hülye", aki a jobb élet reményében hitelt vett fel, még nem mindegyik húzott fel "kastélyt". Azok az emberek valószínűleg belekényszerültek ebbe. Rohadt könnyen okoskodsz, reméljük, a te életed könnyebb lesz... (és mielőtt írnád, hogy "valaki magára ismert, meg magára vette".. nem, nem vettem fel devizát, de így hogy nem ismered más életét, rohadt lélegzetvételnyi közöd sincs a dolgokhoz.

Kérdező! Először nem akartam kommentálni de aztán mégis megteszem, bár én erről még sok mindent nem tudok, holott mi is hozzátok hasonló helyzetben vagyunk (200 a közös nettó minimum).

Bátyám is most kezdi el a lakástakarékot rakni (nem a Fundamentát, de ahhoz hasonló). Eszerint 4 évig 20.000-et fizet, az állam 6000 Ft-ot ad mellé minden hónapban. 4 év múlva pedig lesz 1 millája. És még emellé tud felvenni hitelt, olcsóbban, mintha ima hitelt igényelne.

A kertet szapulókra pedig ne hallgass. Nem kell mind a 2312 nm2-ből veteményest csinálni. Kijelöltök egy kis részt a legfontosabbaknak (hagyma,bab,krumpli), a többit fásítjátok, vagy ott a sziklakert... számtalan lehetőség, csak fantázia (és pénz) kell.

Na és akik a falusiakat szidják a kényelmes kis panelból... ha a paraszt nem termelne falun, éhen pusztulnátok!!

2017. jan. 13. 22:09
 22/27 anonim ***** válasza:

Nos, mi kertes házban élünk, hatalmassal udvarral, veteményes nem érdekel minket, max. paradicsom.Van kettő kerti halas tó, rengeteg fenyő, különleges fák és bokrok.És bizony nő a fű is.Mégsem megy rá az udvarra a szabadidőnk.

Nyáron fantasztikus kint lenni még este is a teraszon, remek volt grillezni barátokkal, mellesleg a gyerek is jobban érzi magát kertes házban.Nyugodt faluban lakunk, nincs betörés, vagy balhék.Kocsi van, eljutunk bárhová bevásárolni.

Aki a panelra esküszik, az nem tudja milyen jó érzés egész nyáron a zöldben lenni, függőágyban heverészni, bográcsozni, grillezni.

Igen, van vele munka, de megéri.

Fával nem kínlódunk, gázkazán van.

Kérdező, jobban megéri egy kertes házba belevágni, mint hogy alattad-feletted-melletted szomszédok vernyákoljanak.

És nem feltétlen 20 milliónál kezdődnek a házak, bár tény, aki bele van habarodva abba a büdös fővárosba, neki drágább.

Máshol is van munkalehetőség, és itt is el lehet járni vacsorázni, színházba stb.

A gyerekek is jobban érzik magukat egy hatalmas udvaron ahol nyugodtan lehet napozni, fürdeni.

Azt is megértem, ha még fiatalok vagytok, nehéz.Nehezebb mint pl. 20 évvel ezelőtt volt.De megéri belevágni.Legalábbis jobban mint a szennyezett levegőjű, zajos Budapesten.

2017. jan. 14. 13:53
 23/27 anonim ***** válasza:

Na, irigykedik a lumpenproli a kertesházban élőkre. :-) Hát neked nem is való a nyugodt kertvárosi élet, de jobb is, főbe lőném magam, ha a szomszédom lennél.

(Nem tudom hanyas kommentelő, de szerintem mindenkinek egyértelmű)

2017. jan. 14. 23:49
 24/27 A kérdező kommentje:
A 245 ezer a netto nem brutto fizetésünk! Köszönőm szépen a normális válaszokat! A panelfannak csak annyit! Régebben mikkor itthon lakott még a bátyám és nem volt családja itt a kertes házba olyan bulikat csaptunk, hogy nem igaz. Elmentem meglátogatni őket nagyjából tv-nézés volt a program... Szerintem nincs miről beszélni.
2017. jan. 15. 21:19
 25/27 A kérdező kommentje:
mert ők panelba laknak
2017. jan. 15. 21:20
 26/27 anonim ***** válasza:
Csak azt értsd meg, hogy addig kell nyújtózkodnod amíg a takaród ér. Ennyi pénzből nem is álmodj családi házról. Előtte teremtsd meg az anyagiakat a családi házra, addig meg menj el panelba. Mindenki kicsiben kezdi.
2017. jan. 16. 07:16
 27/27 anonim ***** válasza:
69%

A "panelos" hozzászóló vagyok.

Igazából itt 2 dolgot nem értenek meg sokan:

- attól hogy panelban laksz, nem vagy BEZÁRVA oda. Elég szomorú, hogy sokan így gondolkoznak, bár ez a saját lustaságuk/tehetetlenségük jele. Attól hogy panelban laksz, még tölthetsz minden hétvégét a szabadban. Nyáron elmehetsz strandra, vagy a Balatonra, vagy akár hegyet mászni is. Vagy aki kertes házban lakik, az nem jár nyaralni? (Mondjuk nem csoda, hisz elmegy a pénz a házra...)

- a másik amit sokan nem értenek, hogy néhányan, az átlagtól eltérően, DOLGOZNAK is, márpedig ez minimum napi 9-10 órát jelent. Ha kertes házad van, akkor hozzájön +1-1 óra utazás. Ha gyereked van, még 2-3 óra amíg elmész érte az iskolába, megírod vele a házit, megeteted, megfürdeted stb.

Így elment min. 16 óra a napból, maradt 8, amit elvileg alvással kéne tölteni, és akkor még nem ettél, nem intézted el az ügyeket, nem sportoltál stb. Hát akinek emellett van ideje a kertben fetrengeni, kalapomat megemelem.

Persze mint írtam a kertes ház nagyon jó GYESen lévő anyukáknak, nyugdíjasoknak, vagy éppen olyannak, aki nem dolgozik. Gondolom aki itt mellette van, az ezen kategóriákból van, ezért nem képes belehelyezni magát a normális átlagos magyar dolgozó ember szerepébe. Ettől még nem kell szapulni azt aki kiáll a panel lakásokért.

Az meg h áthallatszik minden, nettó baromság. Ezt azok mondják akik sose laktak panelban. PErsze áthallatszik ha a szomszéd fúrja a falat, mint ahogy a kertesben is átthallatszik, ha az idióta szomszéd minden vasárnap reggel 6kor füvet nyír.

Az h kertes házad van és akkor azt hiszed h húde egészséges vagy, mert szabad levegőn vagy, az egy baromság. PEsten sehol nincs kertes ház ahol ne kéne minimum 1 órát a dugóban ülni, vagy BKV-zni. Mondanom se kell, dugóban, kipufogógázban ülni órákig olyan mintha elszívnál 2-3 szál cigit. Az utazás egyébként is fárasztó, stresszes, lelki gondokat okoz. Az hogy egyesek kocsival járjanak közértbe, az nekem nonszensz. Egyrészt se a környezetükre nincsenek tekintettel, másrészt a saját életüket nehezítik meg.

Arról már nem is beszélve, hogy ha nincs kocsid és az agglomerációban laksz, akkor meg vagy lőve, mert a MÁV megbízhatatlan, ráadásul este 11 után nem tudsz hazamenni, amivel gyakorlatilag kizárod magad (és a leendő gyereked) bármilyen társasági életből. Az meg hogy egyesek felvesznek hitelt egy házra, aztán rájönnek hogy kéne terepjáró is, mert télen nem megy a Suzuki a jeges lejtőn.. hát igen, ők akik sose gondolkodnak előre.

Egyébként ha pénzügyileg megengedhető, a legértelmesebb megoldás egy panel és egy pici nyaraló. A nyaralóban rohangálhatnak a gyerekek, meg feküdhetnek a fűben, cserébe pénzügyileg sokkal jobb és nem kell minden napodat 2-3 óra ingázással tölteni.

2017. jan. 20. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!