Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közületek akik a párjuk lakásában élnek éreztette valaha a párotok, hogy az az ő lakása, mennyire tudtok alkalmazkodni ehhez a körülményhez, van negatív élményetek erről az életmódról?
Azért kérdezem,mert a barátom lakásába fogok majd költözni. Már együtt vagyunk egy ideje,de külön városban és már itt az ideje összeköltözni. Habár már együtt vagyunk 1 éve még azt a részét nem ismerem a barátomnak,hogy hogyan viszonyul majd ahhoz,hogy én nála élek és tartok attól,hogy esetleg érezteti velem,hogy ott minden az övé. Ugye lakva ismeri meg egymást az ember.
Természetesen a rezsinek és minden másnak én fogom állni a felét, tehát nem élősködésről van szó. Kíváncsi vagyok hogy másoknál ez hogy működik.
Nem "fizetem mindennek a felét", soha sem csináltuk így, akkor sem, amikor még nem volt munkám/saját pénzem, akkor sem amikor már volt.
Az ő nevén van, de inkább az én lakásom, én tartom rendben a dolgokat.
Nem éreztet "semmit", nyilván mindketten tisztában vagyunk vele, hogy ha netán egyszer szétválnak útjaink, akkor ki megy és ki marad.
Szia!
Èn a "másik oldalon" vagyok ugyan, de hátha tudok segìteni. Nekem a barátom költözött hozzám. Igazából hozzáállás kérdèse, èn soha nem éreztettem vele, hogy ez az èn házam. Ha festeni akartam a falat megkérdeztem, hogy mit szólna a bordóhoz, együtt találjuk ki milyen bútort vegyünk stb. Mi közös kasszán vagyunk, nálunk ez vált be. De amikor meghalt a kutyám akkor is együtt döntöttük el, hogy milyet ès honnan hozzunk, azt is megkèrdeztem, hogy nem idegesítenè-e halálra ha megtartanám a második talált macskát is.
Szóval igazából a párodtól függ, hogy hogy èrzed ott magad. Bár nekem minden igyekezetem ellenère is mondta párszor, hogy kellemetlen volt neki ideköltözni...
Én éltem egy darabig a párom lakásában (kb. 1,5 év), aztán vettünk egy házat.
Akkor sem éreztette velem, amikor állatira összevesztünk valamin.
Ehhez szükségeltetik némi intelligencia...
Én nemrég költöztem a barátomhoz, soha nem éreztette velem, pedig eleinte én is tartottam tőle egy kicsit. Mondjuk ha egyszer is úgy érezném, hogy visszaél a helyzetével, már nem lenne a párom. :)
Tegyük hozzá, hogy azzal kezdtem, hogy alaposan kitakarítottam neki mindent, közösen vettünk bele pár új bútort, szóval ebből a szempontból még hálás is nekem (az exe semmit nem csinált nála, meg semmibe nem fizetett bele).
ehhez intelligencia kell.MINDKÉT fél részéről,hogy ne legyen probléma.
nyilván akié a lakás, ne fenyegetőzzön ilyenekkel,hogyha nem tetszik menj el stb.. de a másik fél se hisztizzen mindig azon,hogy ez nem az én lakásom. el kell fogadni mindkét félnek és nem visszaélni a helyzettel.
de hosszabb kapcsolatban,esetleg házasságnál szerintem logikus lépés lenne,hogy a másik fél megvásárolja a lakás felét. mármint ügyvéd előtt odaadja a lakás értékének a felét..és akkor a tulajdonlapon 50-50% lesz. de hangsúlyozom,hogy hosszabb kapcsolat esetén. így azért csak van egy kis biztosíték a másik félnek is,hogy egy válás/szakítás esetén nem megy az utcára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!