Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mihez kezdtetek a párotok rossz vagy idegesítő szokásaival?
Sziasztok! :)
Nem egy eget rengető helyzetről van szó, de érdekelne a Ti véleményetek is. Párommal 3 éve vagyunk együtt, ebből fél éve lakunk együtt albérletben. A financiális és fő dolgokon sose volt problémás kérdés, mindenben egyezünk. Másról van itt szó, amik részben akkor is előjöttek, mikor még mindketten a családunknál laktunk, de most főleg. :D Nagyon szeretem őt, de néha nem értem ezeket a dolgokat:
-pl. mindig feltekeri úgy a zuhanycsövet, hogy elég azt kitekerni, néha tiszta kereszthímzést csinál... tört is meg emiatt csövünk,
-a poharat elfelejti hova rakta le, mindig újat vesz elő
-fel nem foghatom miért hagyja a wc papír gurigát a wc-ben a tartón, ha ott a kuka... o.O
-a mikró ajtaját mindig bezárja, pedig mi mindig nyitva hagytuk otthon
-sose találja a kulcsát/bérletét/óráját/telefonját... :D ott van a kis szekrény teteje, vagy asztal, de nem mindig máshova teszi... és követni nem tudja hol van
-telefont elfelejti feltölteni
-visszafogottan szürcsöli a levest most már, ez haladás
-képtelen megjegyezni dátumokat, eseményeket...
-kétfogásos ebédnél olyan gyorsan eszik, hogy én érzem magam lassú csigának... :D
stb.
Egyébként nagyon szeretem, de ezeket fel nem foghatom.
Nektek milyen tapasztalataitok vannak? :D
24/N
Ezek nem olyan nagy jelentőségű dolgok, ha amúgy jól kijöttök és szeretitek egymást. Szerintem ő is össze tudna állítani legalább egy ekkor listát, ami őt idegesíti benned.
Hagyd rá ezeket a dolgokat. Én pl. zewa wc-papírt veszek, a gurigát egyszerűen belevágom a wc-be. Nem érdekel, hogy összetekeri-e zuhanycsövet, fél perc kitekerni. Lényegtelen, hogy becsukja-e a mikro ajtaját. Ha elfelejti a kulcsait, vagy a telefonját feltölteni, az ő baja.
Gyorsan eszik? Na persze, ő meg panaszkodhatna, hogy egy élet kivárni, amíg végzel a kajával. Szóval lehetne sorolni. Ne idegeskedj ezeken, vond meg a vállad és fogadd el.
Ajánlom figyelmedbe a következőket:
https://www.youtube.com/watch?v=K9yXyy5FNRM
Allan és Barbara Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?
szintén tőlük: Miért nem képesek többfelé figyelni a férfiak, és miért nem tudnak eligazodni a térképeken a nők?
Amiket felsoroltál a legtöbben megtapasztalják párjuk apró cseprő h..lyeségét és ebből csinálnak problémát feleslegesen egyesek.
Beszéld meg vele és figyeljetek ezekre! :)
Első, köszönöm a választ, igen, biztosan össze tudna állítani. Pl: képes vagyok nagyon felhúzni az orromat, és puffogni a dolgokon. :D Ő egy nagy szeretetgombóc, jönne, hogy ne puffogjak, erre ő is elkezd puffogni, aminek az a vége általában, hogy ott nevetgélünk. Szóval nem életbevágó dolgok, de igen, igazad van, csak most pont olyan napom volt, hogy ezek így eszembe jutottak.
Második, köszönöm a videót, ismerem, néztem már hasonlókat is, de igyekszem majd figyelni ezekre. :D
Ilyen dolgokat észre sem veszek, hogy hogyan áll a mikróajtó és hogyan van feltekerve a zuhanycső. A saját gondjai, hogy nem tudja hol van a telefonja, kulcsa, nem töltötte fel, stb, ezeket meg nem tudom, miért kéne nekem kezelni bárhogy, ezek maximum őt bosszantják.
Semmi olyat nem írtál, amivel azonosulni tudnék, de a saját életünkből se tudok hasonló apróságokat kiemelni, amiken fennakadnék egy másodpercig is.
Lassan egy éve együtt élünk a párommal, nincsen semmi idegesítő dolga. Mondjuk lehet ő nem ezt mondaná rólam. :D :)
Ez mind olyan, hogy át lehet siklani felettük. :D
Mondjuk, a személyi - kulcs stb.. fontosabb dolgoknak én is szeretem, ha megvan a helyük. Bármi történet, ne kelljen már keresgélni! + ha az öltözékében, táskájában felejti, és netán ő indítja el a mosást... hát tuti ki lesz mosva. 👌
A napi 8 db pohárnak sem örülök, de ezekre az apró dolgokra finoman rá lehet szoktatni. Nem erőszakosan!
Na és azt ugye tegyük hozzá, hogy a nőknek is van ugyanennyi apró vagy nem apró dolog, ami a férfiak számára érthetetlen / bosszantó! :D
Nálunk is voltak ilyesmik. Én úgy voltam vele, hogy kompromisszumkész vagyok egy fokig, és vannak olyan dolgok, amikben hajlandó vagyok engedni, ha nálam is csak a megszokás miatt van másképp, vagy ha nem ő tehet róla. A te esetedben ilyen pl. a mikró... nem mindegy, be van-e nyitva vagy zárva? (sőt, ha őszinte akarok lenni, talán még a bezárás praktikusabb, úgy kevesebb por megy be). Vagy hogy ő gyorsabban eszik...
Aztán a többiből megnézem, mi tolerálható, mi nem elfogadható és mi az, amin lehet változtatni.
Pl. ami ezek közül számomra a legdurvább, az a zuhanycsöves sztori, mert az tényleg tönkreteszi a csövet. Erről le kell szoknia.
Ami nekem tolerálható, az pl. az, hogy jaj, akkor én belerakom a gurigát a szemetesbe, vagy elmosom azt a 3 poharat, kicsit bosszantó, de nem a világ vége.
És akkor pl.: igenis szoktatni arra, hogy hova tegye a dolgait, venni neki zsebnaptárat és rászoktatni arra, kompromisszum a levessel: otthon úgy eszed, drágám, ahogy szeretnéd, de étteremben nem.
Szóval kb. így, csak nálunk más ilyen apróságok vannak... hol tároljuk a megbontott uborkát/ketchupot stb. (ők otthon a kamrában, mi a hűtőben, én paranoiás vagyok ilyen téren, hogy nem romlik-e meg, ha csak a kamrában van), hogy zárjuk be az ajtót (na azt pl. nem tudom tolerálni, hogy éjszakára nem zárja be két kulcslyukra kétszeresen, csak egy kallantyút zár el, mert az baromira nem biztonságos betörők ellen)...
Kedves Utolsó!
Köszönöm, sokat segítettél a hozzászólásoddal. Azért a humor mellett valóban sok mindenre rávilágított. Ez igaz, más-más környezetből érkeztünk, és ez olyan dolgokban is megmutatkozott, mint nálatok az uborka/ketchup esete. Nálunk ilyen volt a tejszínhab, citromlé esete. :)
Ez akkor működik jól, ha mindkét félben megvan a kompromisszumkészség. Szerencsére azért már sok mindenben alkalmazkodtunk egymáshoz, illetve alakítottunk ki saját szokásokat. Az eltérések mellett mindkettőnk családja „művelt” olyanokat, hogy azokat hátrahagytunk.
A zuhanycsöves eset erősebb volt, mert 3 hét alatt 4 zuhanycső fogyott el. o.O
Igyekszünk. Köszönöm még egyszer a tapasztalatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!