Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha párom és gyerekem érdeke...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha párom és gyerekem érdeke különböző de mindkettőt szeretem melyikük érdekét vegyem figyelembe?

Figyelt kérdés

Elváltam,lányom nagyon apás.Szeretnék normális életet,amire nagyjából megtaláltam a párom akit szeretek.

A probléma,mióta odaköltözött hozzánk egyre feszültebb a helyzet.A gyerekem bár látszólag elfogadta,mégis egyre rossz kedvűbb,egyre boldogtalanabb,az iskolából sincs kedve haza jönni.Megszokta hogy ketten élünk,és most mindig ott van a lakásban egy neki idegen.Sokszor nem is jön ki a konyhába emiatt ha ő is ott van.

Párom nem érti mi a baj,azt mondja ha ott lakik,fogadja el a gyerekem ugyanolyan családtagnak.

Úgy érzem valamelyiküket elveszítem,csak őrlődöm ebben a feszült állapotban.Mit kellene tennem?

2016. szept. 21. 20:10
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
100%
"Nehogymár annyi áldozatot ne tudjon meghozni a lány az anyjáért" - Nehogymár ennyi áldozatot ne tudjon meghozni egy felnőtt férfi a szeretett nőért, hogy toleránsabb a szeretett nő gyerekével, aki problémás időszakát éli, és mindig a nő gyereke marad, ő viszont nem biztos, hogy mindig a nő párja marad.
2016. szept. 22. 12:52
 22/57 anonim ***** válasza:
100%
Egy dolog jutott eszembe a kérdés kapcsán, hogy sokszor olvasok itt olyan válaszokat, hogy a gyerek barátnője/barátja odaköltözne a szülőkhöz vagy teszem azt épp csak a hétvégét töltené ott, mire jön a hőzöngés, hogy senki nem akar kerülgetni egy idegent. Namármost a lányodnak ez a pasi is csak egy idegen.
2016. szept. 22. 20:44
 23/57 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Viszont ilyen alapon, akkor a gyerek se várja majd el, hogy (azonna) családtagként kezeljék a barátját/barátnőjét ha lesz neki.
2016. szept. 22. 20:48
 24/57 anonim ***** válasza:

#23 Normális helyen ez nincs is így. Vendégként kezelik, akit jó esetben szeretettel fogadnak.

(Én legalábbis sosem vártam el párom szüleinél, hogy hozzám idomuljanak, ő se nálunk... Ismerősi körben sem láttam ilyet.)

2016. szept. 22. 22:04
 25/57 anonim ***** válasza:

Még valami: más lenne a leányzó fekvése, ha a párod pici kora óta veletek lenne, kvázi ő nevelte volna fel.

Úgy vszeg tudná apjaként szeretni a párodat, és máshogy viszonyulnának egymáshoz, sokkal fesztelenebb lenne a hangulat, és a lányodat sem érintené ennyire... zavaróan.

Plusz: másik nem. 17 évesen a saját apám előtt is szégyenlős voltam, nem egy kvázi vadidegen pasas előtt, aki anyum aktuális barátja (ha anyáék "csak" elváltak volna).

2016. szept. 23. 09:42
 26/57 anonim ***** válasza:
56%

Azt azért ne felejtsük el szerintem, hogy ha egy 17-18 éves lánynak barátja lesz, az nem valószínű, hogy oda fog költözni, max. ott tölti a hétvégét. És azt sem úgy, hogy használja az egész lakást, hanem zömmel csak a lány szobájában.

Nem basáskodik, hogy úgy mondjam, csak vendég.

A kettő nem ugyanaz.

2016. szept. 23. 15:43
 27/57 anonim ***** válasza:
100%

"Párommal hiába beszélgettem ezredszer is arról hogy próbáljon igazodni a gyerekemhez még egy kicsit legalább amíg kamasz,nem érti miért kellene.Csak azt hajtogatja hogy ő is ugyanolyan családtag,neki is jól kell érezni magát az otthonában."

Ez elég gázt viselkedés... főleg, hogy nem nem IS kell jól éreznie magát. de pillanatnyilag ő az egyetlen akit nem zavar a helyzet, és nem azért de ez nem az ő otthona... csak ott lakik.

2016. szept. 23. 16:26
 28/57 Titusztitusz ***** válasza:
A gyerekedét...Ez nemis kérdés...Az új párodat akkor hagyd ki az életetekböl,legfeljebb annyit tehetel,hogy időnként titokban találkozgatol vele rendszeresen,de az életeteknek ez esetben NE LEGYEN RÉSZE...
2016. szept. 23. 16:30
 29/57 anonim ***** válasza:
36%
Nyilván a gyereked érdekét kell figyelembe venni. Ezeket az éveket, amiket otthon tölt, nem kapod vissza soha. Eleve nem értem, hogy miért volt olyan fontos összeköltözni a barátoddal? Meg az a szöveg, hogy ő is családtag...nem, nem családtag, a családtag a lányod apja kizárólag. Ha még a férjed lenne, úgy még talán mondhatná ezt, de így...na meg hogy ő ugyan nem alkalmazkodik. Ne haragudj, de ez egyáltalán nem szimpatikus hozzáállás a részéről. Ha én lennék a lányod helyében, hát marhára nekem sem tetszene, hogy egy idegen embert kell kerülgetnem az OTTHONOMBAN, kényelmetlen lenne mindig félrehívni téged, ha mondjuk valami lelki fájdalmam van, és baromira nem akarnám ezt feltárni egy idegen pasi előtt, aki nekem senkim. Miért nem volt elég, hogy találkozzatok mondjuk nála, vagy nálatok, de csak akkor, ha a lányod nincs otthon? Miért kell őt belekényszeríteni egy ilyen helyzetbe?
2016. szept. 23. 16:59
 30/57 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Beszélgess minél többet a lányoddal, ha bízik benned (és miért ne bízna), akkor bátran el fogja mondani, hogy mi az ami zavarja, esetleg bántja.

Aki írta ezt a menstruációs dolgot, ezzel nem teljesen értek egyet, hisz egy felnőtt férfi tudja, ez természetes egy nőnél/lánynál, a lányod is tisztában van azzal, hogy bizony a menstruációról már a férfiak is hallottak.A fürdőszoba és WC ajtót kulcsra lehet zárni, 17 évesen már nem kisgyerek.

Mond el neki, hogy szeretnél boldog lenni, de ha ő boldogtalan, feszült, akkor ez nem fog menni.

Én olyan szituban vagyok, hogy van egy kislányom, aki most kezdte a sulit, apjával különköltöztünk, akit rajongásig imád.Eleinte nagyon ellenséges volt velem, meg hogy neki apa is kell, és lakjunk újra együtt.Elmondtam neki, hogy számomra mindig ő lesz a legfontosabb, de szeretem X-et, és adjon egy esélyt neki.

Úgyhogy most az van, hogy hol itt nálunk van a gyerek, hol az apjánál.Nagyon szereti a párom, de ez nem jött csak úgy magától, össze kellett hoznom.

Tudom, merőben más a két eset, csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy ha beszélgettek minél többet, nem reménytelen.

De a pároddal is beszélned kell, hogy neked sem jó ez így, nem jó két tűz között őrlödni.

Sok sikert kívánok!:)

2016. szept. 23. 17:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!