Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jó ötlet, hogy a párom csak így akár lakás venni?
Párommal lakást akarunk vásárolni, valamennyi kezdőtőkénk van, de elég sok hitelt kell hozzá felvenni. Páromnak van egy pici lakása, de azt mondja az ne adjuk el, mert jó lesz biztonsági tartaléknak, ha valami történik. Inkább adjuk ki albérletbe, és az legalább besegít a hitelünk törlesztésébe is, amit a közös lakásra fogunk felvenni. Viszont így a hitelünk is jóval nagyobb lesz, és sokkal tovább fizethetjük. Szerintetek jó ötlet ez így? Tényleg logikusabb?
Egy kicsit olyan érzésem van, mintha egy kilépési lehetőséget hagyni szeretne magának. Vagy csak én gondolom túl?
Ez attól is függ, hogy melyik környéken akartok vásárolni lakást, kisvárosban, vagy Budapesten. Mert nem mindegy, hogy 3-4 milliót kell visszatörleszteni, vagy 13-14 milliót.
Amúgy az albérletből befolyó pénzt valóban fellehet használnia hitelhez, és akkor nem terheli meg a pénztárcátokat.
Ha pedig valamiért szakítás lenne a vége, akkor valóban könnyebb neki, hisz akkor visszamehet a sajátjába, csak akkor meg te szívod meg valószínűleg.
Logikus amit mond, de hát az is, amitől te tartasz.A közös tulajdon, meg a közös hitel eléggé kellemetlen kényszerekhez tud vezetni.
Ideje van ennek, biztosan?
6 eve vagyok egyutt a ferjemmel, imadom, szeretem, szep hazunk van de eladnam a sajat hazam? Kizart:-)))
Soha nem lehet tudni h mi tortenik nekem mindig lesz valahova hazamenni, es barmennyire szep es jo es vele kepzelem el az eletem, soha nem adnam fel a biztonsagomat, szoval a parod heoyeben en sem tennem, inkabb fizet magasabb hitelt ami tok oke.
Itt csak neked lesz gaz ha szakitotok.
Ha bírjátok fizetni a hitelt, akkor ne adjátok el. A kiadás jó ötlet, az nagyrészt fedezi a törlesztőt. És a végén lesz 2 lakásotok.
Ha lesz gyereketek, neki is jó lesz elindulásnak.
Meg persze a lakás befektetés is és félő, hogy még nincsenek csúcson az árak.
Én tuti nem adnám el.
MATEMATIKA
Ki lehet számolni hogy konkrétan melyikkel jártok jobban. Ha ti bénák vagytok a számoláshoz, akkor keressetek fel egy pénzügyi tanácsadót
#9-es, pont az vagyok. Csak a számoláshoz kell pár adat.
Mennyi lesz a m2 ár azon a helyen 15 év múlva?
(és milyen pénzegységben lesz mérve, Ft, euró, jüan?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!