Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyire normális ezt gondolno...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire normális ezt gondolnom? Mennyire vagyok önző?

Figyelt kérdés

Kb. 4 éve szakítottam egy 7 éves kapcsolattal (már volt közös lakás, közös jövőtervezgetés, de a jövőképünk nem volt közös, sok alap dologgal nem értettünk egyet).

A szakítás óta igyekeztem a saját lábamon megállni, albérletbe költöztem egyedül, de én vágyom a családi nyüzsgésre, hogy legyen valaki a környezetemben. (Meg valljuk be, egy kb. 150 ezres fizetés Budapesten egy albérletre nem futja úgy, hogy lakásra is szeretnék félre tenni, élni is szeretne az ember... azóta elköltöztem apámhoz (fél évig bírtam ott, sajnos napi 4 óra ingázás volt a munkahelyemig, ami kikészített), majd sajnos az anyagiak miatt már megint a mamahotelben lakom. Szép és jó ez a nagy családi összetartás, de már egy saját családra vágyom - nem feltétlenül gyerekek miatt, de a napi szintű szeretet és törődés minden embernek létszüksége.

Bő két éve vagyok együtt mostani párommal. Ő független, jó egzisztenciával rendelkező férfi. Szeretnék vele együtt élni, de szerinte a 36 négyzetméteres lakása nem ideális ahhoz, hogy plusz egy fő kényelmesen elférjen.

Nem szeretném ráerőltetni magam, de szerintem valahol természetes, hogy két felnőtt ember vágyik egy közös otthonra, amit kicsit körbeleng a szeretet, jó hazatérni, hisz a másik vár rád, támogat egy nehéz nap után.

Igazából úgy érzem, hogy önző vagyok, mert azt szeretném, hogy napi szinten töltődjön fel ez által a kis szeretetraktáram. Jogos az elvárásom, miszerint neki is törekednie kellene a közös jövő alapjainak megteremtésére? Nem igazán látok efféle törekvést. Néha felmerül, hogy jó lenne együtt lakni, de a cselekedeteiből nem nagyon tudok ilyen következtetéseket leszűrni. Elvan a munkájával, hazatérve a munka fáradalmainak kipihenésével, élvezi, hogy heti 3-4× ott vagyok mellette, de úgy érzem, többre nincs igénye.

Azért ehhez az is hozzátartozik - jogosan felvetve - hogy anyám is folyamatosan nyomás alatt tart a háttérben (Mikor költözöl már el, Mikor lesz már unokám...), és egyszerűen kényszer alatt érzem a helyzetet.

Sőt, két hónap múlva már 30 leszek, kezd kicsit a pánik is eluralkodni rajtam... Mi a véleményetek? 29/N

2016. júl. 22. 10:35
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Jogos. Ez a pasi semmit sem tervez veled, ha két év után még külön éltek.
2016. júl. 22. 10:39
 2/10 anonim ***** válasza:
73%

#1 Vagy csak ilyen típus, és gazdaságosan nézi a dolgot. Így jobban megéri.

Ámde, a kérdzővel nem egyformák, ebből szakítás lesz, ha így megy tovább.

2016. júl. 22. 10:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Gazdaságosan az éri meg jobban, ha kétfelé oszlik a rezsi.
2016. júl. 22. 10:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Igazából nem volt túl sok komoly kapcsolata előttem (3-4 hónaposak), későn érő típus. Nem nagyon fejezi ki az érzelmeit (inkább mutatja, mint mondja).
2016. júl. 22. 10:49
 5/10 anonim ***** válasza:

De ha szakítás van a férfi fél "kúr rá", szóval számára ez a gazdaságosabb... Picit több rezsi, de legalább ami van az a sajátja és nem az lesz, hogy szakítás/válás idején mindent elvisz a nő a fa**a magyar jogrend szerint.

2016. júl. 22. 10:52
 6/10 A kérdező kommentje:
Azért az előző kapcsolatomban sem én vittem mindent, csak a lakásba befizetett önrészt kértem el (kvázi felvásárolta a részem). Meg hozzá tartozik, hogy vagyonosodni szeretnék ezáltal, hanem normális emberi életet élni :D
2016. júl. 22. 10:58
 7/10 A kérdező kommentje:
*NEM vagyonosodni!
2016. júl. 22. 10:58
 8/10 anonim ***** válasza:
35%

Az elején így szoktak indulni, de később mikor megutálják a másikat akkor már nem ilyen kedves a hozzáállás... :(

2016. júl. 22. 11:00
 9/10 anonim ***** válasza:
erről beszèltél már vele? 36nm kicsi, de átmenetileg oké lehwt, amíg kiderül tudtok e együtt lakni. De minden a kommunikációval kezdődik. 29 évesen 2 éves kapcsolatban teljesen normális igeny. mi is ennyi idő után költöztünk össze, en 24 voltam akkor.
2016. júl. 22. 11:14
 10/10 omba ***** válasza:

Értem (dehogy értem, de felfogom) az anyai nyomárt, meg a te pánikodat, de ez nem elég ok arra, hogy belemagyarázd ebbe az emberbe, hogy ő az "Ő".

"de úgy érzem, többre nincs igénye. " - szerintem pontosan érzed

2016. júl. 23. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!