Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Költözés vagy ne? Mit tegyek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Költözés vagy ne? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A barátnőm minden áron elakar költözni otthonról és össze akar velem költőzni még szeptemberig, de én viszont még nem most terveztem a költözésem, pláne nem az összeköltözésemet valakivel, az anyagiakkal az én részemről nincs probléma, az ő részéről inkább, viszont én inkább az egyetememet fizetném(csak fizetősre tudtam bejutni, túl magas volt a pontszám a szakom 500/467...)ha már képes vagyok havi majdnem 90-est kiadni albérletre. Szeretem őt, csak egyszerűen ez hosszútávon kifizetődőbb lenne(neki is mert ő is fizetősre megy) mint az, hogy most összeköltözzünk, mert aztán fizethetem a diákhitelt... Viszont ezen ő megfog sértődni és valószínű hiszti is lesz, talán szakítás is, viszont nem akarom őt elveszíteni.

előre is köszi a válaszokat és kérlek mindenkit, normális véleményeket írjon.

19/F

2016. júl. 18. 11:04
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
az utolsónak, ez egy nagyon szép monológ Disney mesébe, csak a való világban nagyon nincs helye az ilyen képzelgéseknek, egyszerűen anyagilag sem érné meg és most igen, van fél évre megspórolt pénzem, aztán mivan? egyetem alatt részmunkás állásokból még ketten sem fogunk tudni fenntartani egy normális albérletet szülői támogatás nélkül, ha vállaltál diákmunkát akkor tudod... és a szülők ezt nem fogják támogatni semelyik részről sem egyenlőre és igazuk van, mert ebből anyagi csőd lehet és nem akarok ott lenni 3 milla diákhitellel és egy albérlettel amit nem tudok fizetni, úgy h haza nem biztos h mehetek újra
2016. júl. 19. 21:30
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne. Nem mennék bele. Egy együttéléshez mindkét fél kell, ha belekényszerítenek annak következménye lesz, lesz egy állandó vita ászod: te akartál összeköltözni!

Ő otthonról akar szabadulni, tehát nem veled akar élni és azért hanem gondolom azt akarja csinálni amit ő akar... el akar otthonról jönni, tegye meg, de ne rád akaszkodjon. Főleg pénz nélkül. Nem várható el hogy eltartsd és az sem hogy a szülők tegyék ezt, főleg hogy a tieid tegyék ezt, miközben gondolom ők úgy vannak vele: jobb otthon neked mert nem tudnak fenntartani azért egy albit hogy ti összeköltözzetek. Érthető módon!

Értesd meg vele hogy az együttélés, összeköltözés nagy anyagi áldozat, ráadásul a tanulásra is hatással lehet, hisz új a suli (itt adódik a lehetőség másik kapcsolatra, meg fogtok változni) és mellé még egy teljesen új szitu hogy megszokd a másikat, megismerd az igazi oldalát, ha nem megy akkor jönnek a viták, kihat a sulira... Tartalék kell, fix bevétel, különben repülés van az albiból! Hitelt meg ha nem muszáj nem szabad felvenni. Felesben tudjátok ezt úgy állni hogy a hónap végén nem csak zsíroskenyér lesz? Gondolom nem akarja azt hogy csak létszükséglet, olcsó dolgokat kelljen venni mert másra nem telik. Gyerek még ezek alapján ahhoz hogy belássa hogy két minimálbérből is nehéz kijönni, nem hogy két egyetemistának. Nem nagyon láthat bele az otthoni kasszába hogy mire mennyi megy el. HA emiatt szakít, akkor jobban jártál! Nőként mondom!

2016. júl. 19. 22:14
 13/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ, sokat segítettél! én úgy vagyok vele hogy akkor menjünk el otthonról amikor már tuti nem lesz baj, és az akkor jön el, ha már az egyetemen túl vagyunk és van egy fix állásunk,mert a szülőktől én sem várom el ezt, de semmiféle külön pénzt azon kívül ami a tényleg a dolguk, tehát h segítsenek nekem tanulni, a kasszának az aránya úgy néz ki, hogy 6:1-hez arányba nekem tehát épp hogy ellennénk fél évig az én pénzemből úgy hogy a minimum alatt vagyunk és utána kb 2,5 hónap alatt tudnék megkeresni 1 hónap albérletet mert nem tudok heti 40 hanem csak mondjuk heti 15 órában dolgozni és igen, nem beszélve arról, hogy ebből már az egyetemre is futná rendesen, nem kéne hitel
2016. júl. 20. 13:28
 14/16 anonim ***** válasza:

Nőként mondhatom, hogy sajnos a legtöbbekben igazuk van.

Ha annyira el akar költözni, tegye, de neked nem kötelességed összeköltöznöd vele, attól, mert együtt vagytok. Ettől függetlenül ti két ember vagytok, nem vagytok összenőve. Tanulj, tanulj, tanulj, ennyit tudok tanácsolni. Ha ő nem érti meg, hogy most még nem megy, az anyagiak miatt sem, meg amúgy sem szeretnéd, akkor csapja csak ki a hisztit. Ez is egy dologra jó: hogy hasson rád, semmi másra, meg azért csinálja valószínűleg mert nem kapja meg, amit akar. Ha nem képes racionálisan végiggondolni a helyzetet, legalább anyagi szempontból, és nem is szeret téged annyira, hogy megértse, te még nem állsz rá készen (19 évesen, normális) akkor hadd menjen.

2016. aug. 13. 20:51
 15/16 anonim ***** válasza:
46%

"az utolsónak, ez egy nagyon szép monológ Disney mesébe, csak a való világban nagyon nincs helye az ilyen képzelgéseknek,"

Erről beszéltem, nyuszó-muszó! A szerelem nem képzelgés. Nem holdfényes lányregény, hanem létező szenvedély. Túl közel 50 felejthető kapcsolaton és egy elrontott házasságon, 40 évesen találtam rá másodszor. Közben is sokszor hittem azt, hogy szerelmes vagyok, hiszen a dolog természetéből adódóan mindig az éppen aktuális szerelmet hisszük a legnagyobb, legszentebb, legidőtállóbb köteléknek, és csak amikor vége, amikor elmúlt, akkor jövünk rá, hogy múló momentum volt csupán az életünkben.

57F

2016. aug. 14. 07:44
 16/16 anonim ***** válasza:
53%
Most nem a szerelemről van szó elsősorban, hanem az összeköltözésről.
2016. aug. 14. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!