Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy illik, hogy a férfi rendelkezik lakással vagy albérlettel, és a nő költözik hozzá?
Egyedi helyzettől függ szerintem, ebben nincs olyan, hogy mi illik. Anyai nagyszüleimmel például úgy volt, hogy nagyapám megörökölte a szülei házát egyetlen fiúgyerekként (a lánytestvérei férjhez mentek, és nagyapámra maradtak a szülei, akik fiatalon meghaltak), és nagymamám költözött oda. A szüleimmel úgy volt, hogy apám munkásszállón lakott, anyám kollégista volt, mikor összeházasodtak, egy évig még távházasságban éltek, mert anyámnak nappalin fejezte be a főiskolát, majd miután lediplomázott, kaptak egy szolgálati lakást apám révén, és oda költöztek össze, majd közösen gyűjtöttek (mindkettőjüknek volt munkája), és mikor én pár éves lettem, akkor vették azt a lakást közösen (kölcsönnel és állami támogatással), ahol most is élnek.
Én 31 éves nő vagyok, jelenleg szingli, tavaly vettem egy lakást, amire egész húszas éveimben tettem félre pénzt. Mivel nem volt kivel közösen, így egyedül. Nem fogom csak úgy feladni, ha összejövök valakivel, de a tulajdonos én maradok, bármi történjen. Öcsém honvéd, szolgálati szálláson él, oda nem költözhet barátnő, esetleg ha igényelhet később albérlettámogatást, úgy össze tudnak majd költözni, ha akarnak.
Szóval ahány eset, annyi lehetőség. :-) Egy biztos, én szülőkkel nem költözöm össze, sem az enyémekhez vissza, sem máséhoz. 30 év bőven elég volt, még sok is.
Semmi esetre sem! (ha megromlik a kapcsolat - pláne ha már gyerek is van) úgy fog kivágni a saját lakásodból, mint a fostosmacskát!
Vagy közösen béreltek vagy te költözz hozzá!
Ipkisz Láb!
"Két éve albérletben lakok. Miről maradtam le? :o"
Nem ezt írtad az előző hozzászólásodban :)!
Gondolom sejted/érted, hogy mit is akartam írni.
Itt Magyarországon nem nagyon érdemes foglalkozni azzal, hogy mit és hogy illik. Mindenki úgy oldja meg, ahogy tudja. Ha ennyit nem lehet megbeszélni, az már rég rossz. Adott esetben lehet, hogy csak annyiról van szó, hogy a lány örökölt, a fiú meg nem. Akkor a fiú rosszabb ember?
Egyéb esetben gondolom az költözik, akinel vmilyen szempontból rosszabb az albérlete/lakhatása.
Javaslom, hogy ilyen kérdésekben a gyakorlatiasság vezéreljen titeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!