Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogyan szoktatok vásárolni (párotokkal)?
Milyen nàlatok a vásàrlás? Ki szokott bevásárolni? Van havi nagy bevásárlás, vagy csak éppen ami kell? Ha csak a nő főz, akkor csak ő vásárol?
Mi fél éve élünk együtt, nekem (L) eddig nem volt keresetem (tanulmànyok miatt) igy mindig pàrom fizetett. Havonta egyszer mentünk nagy bevàsàrlàsra, de ha kellett valami apróbbat venni pl kenyér, felvágott, tej, azokat mindig én vettem meg. Pàrommal még annó azt beszéltük meg, ha lesz keresetem, én is beleadok a költségekbe 20-30 ezer forintot. De amióta dolgozok (1 hónap), ràszoktam hogy csak èn vàsárolok, kb hetente 5-6 ezer forint értékben. Pàrom azt mondta,akkor hagyjuk azt amit annó megbeszéltünk, nem kell pénzt adnom neki, intézzem èn a bevàsàrlàst.
Szerintetek ez így megfelelő? Nálatok ez működne?
Külön kasszán vagyunk a férjemmel, ami azt jelenti, hogy a közös dolgokat egy közös számlára befizetjük felesben(autó,rezsi,étel,stb.), a maradék pedig csak a sajátunk.
Így ha bevásárolni megyünk erről a számláról fizetünk és kész. Bevásárolni én szoktam, mert a munkahelyemhez nagyon közel van az üzlet, ahova járok. Azt a hülyeséget meg nem értem, miért csak a nő főzne? A férjemnek is van két keze...
Hetente szoktam bevásárolni. Nem is tudom hogy lehet hónapra, több hetekre. Hogy veszel akkor minden hétre friss gyümölcsöt, zöldséget, ami a legfontosabb?
Egyébként a ti felállásokat nem értem. 5-6.000 ft/hét egy embernek sem elég, még éhezésszintűen szar étrendre sem. Akkor 2-nek hogyan??
Másrészt milyen egyéb költségeitek vannak, és azok mennyit visznek el havonta? Ha így nagyjából arányosan fizettek a rezsibe, ételbe, akkor rendben van. Ha eltolódik valamelyikőtök irányába, az nem helyénvaló.
Nálunk van 1 nagy bevásárlás havonta. Erre együtt megyünk. Ilyenkor vesszük meg 1 hónapra a zöldséget, húst, krumplit, fűszereket, ízesítőket(kechup, majonéz), és tisztálkodó szerekből, tisztítószerekből ami fogyóban van, és némi nasit, innivalót.
Ezenfelül a következő hétre tésztát, rizst, salátát, sajtot. A nagy bevásárlás 30 ezerből van meg.
Aztán van heti 1 kisebb bevásárlás minden héten amit a férjem intéz egyedül. A következő fizetésig, ez hetente 5000 ft. Ilyenkor 1 heti adag kenyeret, tésztát, rizst, salátát, sajtot vesszük meg.
A férjem elég sok kenyeret eszik, neki hét közben is vennie kell egyszer pluszban, ilyenkor hazafelé jövet beugrik boltba.
Kb egyszerre kapjuk meg a pénzünket. Az enyém megy megtakarításba ami közös, és ha van valami gáz, akkor abból veszünk ki. A férjem fizetéséből pedig élünk. Általában ebből is tudunk félretenni. És ezt használjuk extra kiadásokra: évfordulók, szórakozás, ha a férjem kártyát akar venni, vagy én könyveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!