Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok arról, ha egy nő nem hajlandó főzni a párjára? Nálatok kizáró ok, ha a barátnőtök nem házias?
Ha mondjuk nem arról van szó, hogy nem tud, hanem ha egyszerűen nem akar, mert mondjuk "nem szeret". Nektek ez mennyire kiábrándító?
Vagy ha mondjuk tegyük fel, hogy arról van szó, hogy nem tud főzni, de nem is akar megtanulni. Szóval az nektek kizáró ok, ha egy nő ennyire sem házias?
66-os, 65 os vagyok
Ertem az allaspontodat es a kerdesed is logikus de nalam ez sosem volt kitetel, fuggetlenul attol, hogy gyerek vagy nem gyerek. Az embereknek altalaban van egy elkepzelesuk arrol, hogy szamukra ki/mi az idealis, osszevetik, hogy mi az aminek meg kell lennie valakiben, hogy egyaltalan tarskent szoba keruljon.
Nalam a fozni tudas nincs a listan. A fozes egy tanulhato dolog, szerintem megfelelo odafigyelessel, erdeklodessel barki kepes ra ez nem valami kuriozum. Ha valaki ugy dont, hogy o nem akar megtanulni fozni de helyette mondjuk mas konstruktiv dologgal tolti az idejet, az szamomra rendben van.
Nem akarok rakenyszeriteni valamit, ami nem erdekli, nem csinalja szivesen leven tudunk rendelni, etterem es amikor szeretnek valami fott kajat enni akkor atmegyunk a szulokhoz hetvegen. Hulyen hangzik de nalam a jellem es a szemelyiseg all az elso helyen, pl fontos, hogy oszinte legyen, amit a fozessel ellentetben nem lehet tanulni.
Nem fogok egy not azert elszalasztani mert az tortenetesen nem tud fozni.Ismerned kene az elozo noimet...orakat, ismetlem orakat tudtak beszelni tapetakrol, butorokrol, fozesrol es persze az osszes gyereket akart.Ez a tipikus hazajovok melo utan, megfozi a kajat, eszunk es elkezdi magyarazni, hogy milyen butorokat szeretne venni (azaz velem vetetni) stb es kb az osszes ilyen volt.
Egy ido utan a hazam olyan volt mint valami bemutato terem,idegenul ereztem magam benne. A jelenlegi felesegem viszont pl lenyirja a fuvet (szeret fuvet nyirni, ot ez relaxalja), lemossa a kocsit mert szeret kocsit mosni es eleinte mondtam, hogy en inkabb elviszem automosoba, de tenyleg szereti csinalni ugyhogy rahagyom, tokjol elpepecsel vele.
Szoval alapvetoen megcsinal o dolgokat, csak nem a szokvanyos noi sztenderdeket.
Szia 71, it's been a long time :)
Én értem, hogy hogyan vélekedsz erről és persze már megállapítottuk, hogy ebben jelentősen különbözünk és ezzel nincs is baj, de lenne itt egy fura kérdés, reagálva egy részre a szövegedből: "Nem akarok rakenyszeriteni valamit, ami nem erdekli, nem csinalja szivesen"
Természetesen igazad van, a kényszerítés nem jó dolog, de ne legyünk már álszentek és tekintsük ugyanilyen rossznak az elvárásokat, legyen az akármi akármelyik oldalról. A nők sem elvárásoktól mentesen és tiszta lélekkel vannak irántunk.
Véleményem szerint a nőknek nem is az elvárásokkal van a bajuk, hanem hogy ezek a default női értékek jellemzően mára alantassá degradált, ócska értékek lettek, amelyeknek rohadtul nem divat megfelelni.
Sokkal jobban szeretnek férfias értékeknek megfelelni, mint a keressen sokat, legyen erős, sportos, legyen jó a munkahelyén,stb.
A problémám ezzel az, hogy a nők nem "általában a férfi értékeket" kapták fel ennyire, hanem szemezgetnek közülük. Pl nem dívik a nők részéről a férfiak leszólítása, se nem ugranak randikon, hogy fizethessék a cehet, nem akarnak katonaként megdögleni egy szögesdrótban fennakadva és továbbra is a férfi kötelességének érzik, hogy meg legyenek védve.
Szóval ahol a kapott jutalom ellenében túl nagy a kockázat, azt már nem vállalják be.
Az én szememben ez pusztán könyörtelen pragmatizmus, nem pedig új női erény.
#72 Olvasgass(főleg amerikai) katonanőkről szóló riportokat/statisztikákat, ahol azt ecsetelgetik, hogy ezeket a katonanőket legtöbbször pont a saját társaik erőszakolják meg, a feletteseik pedig sok esetben próbálják eltusolni a dolgot, hogy az erőszak tevőnek ne kelljen emiatt aggódnia.
Szép is a hazafias összetartás a katonák között, mi?
http://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__randiz..
A kérdésre válaszolva pedig két eset létezik:
1- A pasi derekasan kiveszi a részét a közös háztartás vezetésében amely esetben abszolút a nő a hibás.
2- A pasi visszasírja az 50es éveket, és olyan elszólásokkal takarózik, mint "Cicuka, ugye tudod, hogy a te dolgod a főzés, mert te vagy a nő, igaz?". Ilyenkor viszont jogos a felháborodás, és a "szarok a főzésbe" hozzáállás.
Ez a "férfi munka" "női munka" baromság olyan fölösleges... Munka van, amit meg kell csinálni, hogy kényelmesen élhessünk azzal, akit szeretünk. Az nem kényelmes, hogy az egyik fél naponta főz-mos-takarít-mosogat, mert ezt mondják ki a nemi sztereotípiák, míg a másiknak van havi 1-2 "férfias" teendője. Persze ez érvényes oda-vissza, szóval én is raktam már össze ikea szekrényt, hogy ne kelljen a páromnak megcsinálni munka után, meg voltak még ilyen apróságok, aminek szerintem szintén alap dolognak kéne lennie.
Na mindegy, talán majd egyszer...
Szia 72-es elfelejtettem a szamomat de en vagyok fozni nem tudo no ferje:-)
Szoval igen, egyetertek es teny, hogy ezeket a klasszikus dolgokat manapsag a nok nagy resze mar nem ertekkent kezeli, hanem valamifele lazadassal probalnak kitorni a klasszik noi sztereotipiakbol lasd fozes, haz koruli munkak ilyesmi. A legtobb feministanak ez kvazi derogal, de ezt nem tudom felroni nekik, mindannyian masok vagyunk.
A felesegemen kivul meg nem talalkoztam olyan novel aki egyaltalan felajanlotta volna azt, hogy fizessen de ezt egyiktol sem vartam el. Szamomra evidens, hogy fizetek persze jolesik, ha valaki felajanlja hogy felezzunk de akkor sem fogadom el, viszont ertekelem a gesztust.
A nok tele vannak felenk elvarasokkal, de sztem ezt te is tapasztaltad (kiveve ha szerencses vagy). Tulkepp nem azzal van bajom, hogy mennyi mindent varnak el, inkabb azzal, hogy "cserebe" vegulis a loszarhoz konvergalo szintet tolnak vissza az un kozosbe.
Pl a volt csajaim zome elvarta, hogy en fizessem az O tankolasukat, magyarul nem megker ra, hanem elvarja. Kis haz koruli dolgokban ugyanez. Alapdolgokat megcsinalok, de nem birom, ha elvarjak, vagy megmondjak hogy mit csinaljak. Kiviszem a szemetet- a sajat tempomban, megjavitom ha valami elromlik-ismet sajat tempoban.
Egyebkent amit irtal, hogy a nok nem kezdemenyeznek (asszem ezt irtad, nem biztos) en konkretan akkor valami hienakkal dolgozom egyutt, mert az osztakyomon a nok tulkepp mast sem csinalnak, csak pasikat hajkurasznak de valami olyan szinten, hogy kivancsian varom, h ki kit fog felnyomni szexualis zaklatasert.
Egyszer volt egy olyan csajom aki mindent magatol megcsinalt. Ha elromlott a bicikli o megszerelte, a motor nem indult, o berugja, ledoglott a kocsi, semmi gond o megtalalta h mitol rossz, harom es fel perc alatt rak ossze mindenfele technikai kutyut, siman kodol, kepes feltorni gepeket, olajcsere, foz mint egy sef...de szamara mindez verseny volt. Tulkepp onmaganak akart sztem mindig bizonyitani, de mellette abszolut nem ereztem ferfinak magam, egyszeruen nem lattam azt, hogy neki barmilyen szinten is szuksege lenne ram. Siman kinyirja a pokot, sztem egy kb egy gorilla nyakat is eltorne, ugyhogy tulelo turara nelkule nem mennek, de nem lattam benne a not.
Szoval lehet h a felesegem a benasag nimbusza viszont mellette ferfinek erzem magam. Erted, kinyitom neki a konzervet es ugy nez ram mint egy nemzeti hosre. szoval nem tudom te hogy vagy vele, de nekem fontos hogy megeljem a ferfiassagom, de nem minden no hozza ki belolem a ferfit.
Adni ezerfelekeppen lehet, szeretet kimutatni is a fozes is egy modja, de jobban orulok, ha valami szemelyesebbel rukkol elo. Karacsonykor pl sutott cupcake-t vagy mit a csaladnak, de ilyen uzemi mennyiseg en, sztem legyartott vagy negyvenet. Mar elore rettegtem, hogy jezus, most majd valami ritka nagy szornyuseget fogunk enni es mar lattam magam elott, hogy az egesz csalad titokban hany, es dobalja ki a sutijeit.
Ehhez kepest tokjol megcsainlat, eredmeny: senki nem hitte el, hogy o sutotte, mindenki azt hitte, hogy vette a boltban mert senki nem tudja elkepzelni azt sem, hogy kagatol ki tud nyitni egy esernyot (mert a multkor valami orias esernyovel beragadt valami ajto koze mert nem tudta becsukni).
Te nos vagy, ugy egyebkent?
Szia 74-es
Nem vagyok nős és sztem nem is leszek az. Herótom van a házasság gondolatától is.
7 éve vagyok kapcsolatban, sztem együtt is maradunk, de megbeszéltük, hogy ez nem lesz téma.
Amúgy ő mindamellett, hogy nagyon házias, nagyon okos, képzett nő is. A legjobb elegy!
75-ös
Van logika a gondolkodásodban, csak épp ez elég távol van a nők működésétől. Utópia az egyenlőségen alapuló kapcsolat, mindenki csak elviekben kívánja.
74-es asszonya a konzerv kinyitásától érzi azt, amit Vajna Timike egy gyémántgyűrű megkapásakor,de minden nő vágyik erre. Nem tudsz valakire felnézni, miközben egyenrangúak vagytok. Próbáld meg ábrázolni egy papíron, a geometria nem hazudik...
Amit te mondasz, hogy szerelem így meg úgy, az a szabvány férfi szemében rohadtul nem egy életbiztosítás.
Nem lehet anyagiakat alapozni a nők érzelmeire, azokat praktikus, pragmatikus alapokra lehet csak.
Te ma engem szeretsz, holnap a Gézát és ezért elköszönsz olyan bájos eufemizmusok és lózungok közepette, hogy "Ilyen az élet" vagy "Nem tehetek az érzelmeimről", esetleg "A szerelem forgandó".
Én ma duglak téged, holnap a Lucát, de ettől még nem dobom el az agyam és barmolom szét a közös lakáshitelt, üzletet, családot,stb. Nekem nem fontosabb az új szerelem bárminél.
Talán ez a szemléletbeli különbség azt is segít megérteni, hogy miért olvastok ti ki valami egészen mást(elvárást, követelést) a kérdésből, mint mi(hajlandóságot, képességet, potenciált).
#78 Ábrázoltam papíron amit mondtál, és az elméleted igazolta azt, amit sokan próbáltak itt tagadni, mégpedig, hogy azok a férfiak, akik kiszolgálást, és nem egyenlőséget akarnak a kapcsolatba, konkrétan lenézik a nőket.
10 nőből 9 szerint hülyeség ez a "férfi az Isten a nő pedig az alázatos szolga" kultusz, de te azzal a maradék 1el akarod bizonyítani ennek a létjogosultságát.
Tisztelet annak jár, aki ad is, viszont ez nem működik azzal, aki papíron lenéz.
78-as azert ne nézd mar ennyire ostobanak a nőket...amennyiben nincs közös gyerek, meg közös vagyon, valoban siman elhagynalak a Géza miatt ha őt jobbnak gondolom. De csalad eseten azert mar 10x is meggondolja az ember. Egyik baratnőm 2 gyerek mellett csalja a ferjet, de eszeben sincs boritani a csaladot.
Bocs az offert, kicsit eltertünk az eredeti tematol :)
79-es
Reductio ad absurdum
Mondjuk jobban zavar az önhatalmúlag megállapított 1 a kilenchez arányod, de sebaj.
Nem fogunk összeveszni, mert nem lenne sok értelme egyetértenünk sem. De ugye nincs harag? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!