Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak még olyan nők akik el bírnák viselni, hogy magas az alvásigénye a barátjuknak? Ráadásul "klasszikus" alvás, sötétben és csendben?
Az én alvásigényem például 9 óra. Ha semmi nem zavar, kereken 9 órát szoktam aludni, ezután érzem a legjobban magam, ekkor érzem azt, hogy kipihent vagyok. 7-8 óra közepes hangulat, 6-7 óra közt fáradtság, nyűgősség este, 6 óra alatt elalszom napközben.
De itt jön a gond! Azok a csajok akiket eddig megismertme mind alig aludt 5-6 órát (se) azt is napközben, fényben, zajban... Ami nekem nem jó. Elalszom ugyan úgy is, de - hogy fogalmazzam meg (úgysem érti aki nem akarja) - az nem ugyanolyan. Ha napközben elalszom utána inkább leszek zavart, a bőröm kiszárad, utána már olyan "nem tudom hol vagyok" érzésem van és nem szeretem ezt.
Klasszikus alvó vagyok: Lefekvés valamikor éjjel (ha másnap dolgom van akkor korán, ha nincs akkor éjfél után valamikor) - és aztán alvás reggel 6-7 (ha dolgom van) vagy 11-12 környékiéig, ha nem. És mindezt leeresztett redőnnyel (ez is baj már pár csajnál), csendben (hogy lehet zajban pihentetőt aludni?), rendesen párnák közt (imádok álmodni is amúgy).
El-e tudják ezt viselni a mai "rohanjunk!!!" világban? Ahogy elnézem az emberek egyre kevesebbett alszanak (merhá' TÉVÉÉÉÉÉÉÉÉ, vagy bulizás random, vagy extasy vagy bármi ilyesmi...
Tudom most jönnek a fikák meg a sértegetések, meg az én hülyének beállításom, de ez tényleg gond. El-e tudná viselni adott esetben hogy korábban fekszem és később kelek, mint ő és akkor amíg alszom addig lehetőleg ne legyen házimoziás/prolidiszkó slágerek hallgatása 1 szobával arrább. (2-vel már okés, ha klasszikus téglaházról beszélünk)
Egy itt-felejtett bútor vagyok egy régi világból, tudom :( Pedig nem vagyok még 25 se.
Azért a 9 óra az nem az egész nap...
Amúgy meg a legtöbb házimunka fele időre csökkenthető, ha nem vesszük annyira komolyan, mint a sipító öregasszonyok meg az ilyen tisztaságmániás prolifeleségek. Kaja után rögtön be a mosogatóba, az a pár cucc (vagy instant mosogatógépet kell venni), mosatni 1 héten egyszer elég 2 embernek, felmosni is elég heti 1, budit is elég heti egyszer kitisztítani (kiv ha hasmenésed volt) a többi házimunka alkalmi jellegű (fűnyírás meg társai)
Azért had védjem meg már a kérdezőt!
Napi 7-9 óra a teljesen normális és ajánlott alvási idő.
Az, hogy hétvégén délig alszik valaki nem jelenti, hogy 15 órát alszik, lehet, hogy hajnali 3-kor feküdt le. És a pároddal akkor is lehet minőségi időt együtt tölteni.
Nekem volt egy párom, aki bagoly vlt, mint én. Simán felkerekedtünk hajnali egykor, elmentünk motorozni egy lelátóhoz... ja a többit képzeljétek hozzá ;) Másnap nem keltünk 7-kor...
Nem azért lesz fél nap, mert 9 órát alszol, hanem mert későn fekszel le.
Utolsó, persze nincs ezzel semmi baj, de akkor azt is fogadja már el, hogy mások nem ilyenek és nem fognak/tudnak folyton hozzá alkalmazkodni.
Jah, értem. Szóval inkább ne aludjak. Inkább egyek extasyt vagy ilyenek, hogy én is belépjek a "modern világba" ahol az meghatározott alvásidő 5 óra... Vagy max 6.
Ezt a kérdést akár a párom is feltehette volna. :DD Ő a kapcsolatunk kb. második hónapjában közölte, hogy mi hosszú távon is nagyon jól fogunk kijönni, általában egy időben ébredünk, hagyom aludni 11-ig, úgyhogy már csak jó lehet... :D
Valóban annyi a kulcs, hogy meg kell találni a hasonló igényű embereket, engem cseppet sem zavarna, amit leírtál. Nekem speciel a normális alvásigényem 10-11 óra... :D Sajnos olyan a munkám, hogy most már évek óta nem tehetem meg, de mivel 11 előtt képtelen vagyok elaludni (ha 8-9kor villanyt oltok, akkor sem), ezért aztán 5-6 óránál nem jut több alvás egy éjszakára. Ezt megszoktam, de viszont ez azzal jár, hogy hétvégén délig-egyig alszom, mert egyszerre akarja bepótolni a szervezetem a hiányt. :(
Ehhez képest a te 9 órád semmi, plusz amit leírtál, hogy pl. ha dolgod van, 6-7 körül kelsz, ha nincs, akkor éjféltől átalszod a délelőttöt, számomra ez egy teljesen normális napirend. Elképzelni sem bírom, hogy tényleg léteznek ilyen emberek, mint amit te írtál. O.o
'Jah, értem. Szóval inkább ne aludjak. Inkább egyek extasyt vagy ilyenek, hogy én is belépjek a "modern világba" ahol az meghatározott alvásidő 5 óra... Vagy max 6.'
Ez honnan vetted te nagyokos?? Én azt mondtam, hogy feküdj el előbb, ha nem tűnt volna fel!
És akkor a másik félnek legyen inkább rossz? Ő ne tudja élni azért az életét mert melletted csöndben kell lenni? Ezt hogy gondoltad? Amúgy meg unalmas ez a fene nagy siránkozás a régi időkről. Megsúgom: mindigis különböztek az emberek alvási szokásai. Ez nem döntés kérdése. Ha valaki nem tud sokat aludni, akkor nem tud. Nem tehet róla.
Baromállat!
"ugyanúgy" a szövegemben nem az az "ugyanúgy" mit amit Te írsz...
"ugyanúgy elalszom mint máskor" - ez lenne amit te írsz pl.
"ugyan úgy is elalszom" - tényleg hibáztam de nem azért. Ezt kellett volna: "ugyan, elalszom úgy is..." Tényleg elszúrtam, de nem a Te hozzábüffentésed volt a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!