Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha összeköltöznénk kié lenne a pluszbevétel?
Örököltem egy bpi lakást. A barátom is egyet, az övé egy kicsit kisebb. Hasonlóan keresünk. Ha összeköltöznénk az én lakásomba, elkérném tőle a rezsi felét. Viszont így ő nyerne 100ezret a lakása kiadásából, ami ugye a saját bevétele, mivel a lakás az övé. Nekem is jól jönne az a plusz pénz, ha én adnám ki az enyémet, ezért szívesebben laknék az 5 négyzetméterrel kisebb lakásban, de akkor ugye meg én leszek jobb anyagi helyzetben.
Ti hogy oldottátok meg? Nekünk hogy lenne igazságos?
Ha felesben fizetitek a lakásodat, akkor felesbe mennek az a százas is. Már ha normális kapcsolatban élnétek, mert jogilag nyilván az övé.
De ez a legalja, lehúznátok a saját párotokat.
Mi ezt úgy lldotuk meg hogy a "plusz pènzt" feleztük :-)
Èn azèrt költöztem össze a baràtommal mert vele akarok èlni, nem èrdekel ki keres jobban...egy pàr vagyunk, mindent megosztunk örömöt, bànatot, pènzt, szegènysèget stb..,
A 3. megoldása vagy a pluszpénz felezése a jogos.
Hiszen ha nem a te lakásodban élnétek, albérleti díjat kellene fizetni, ami szintén közös lenne - így ezt megspóroljátok és bevételetek is keletkezik. Jogos lenne, ha ebből finanszíroznátok a rezsit és az ételt pl.
Én nem feleznék...vagyis nem így ilyen garasoskodásban. Elképzelni nem tudom, hogy kiadjátok a lakást, megjön a számlára a havi díj, majda felét tovább utaljátok a másiknak? És akkor a banki költségeket is felezitek? :D
Ha valakivel összeköltözök, akkor alapvetően külön kassza van, de nem mindent forintra pontosan feleznénk.
Pl. Van 5 számla, akkor valaki fizet 2-t a másik 3-at. Vagy egy ember fizeti az összes rezsit, a másik az összes kaját.
A plusz bevételt hagynám külön kasszán, de cserébe abból mennének a nyaralások, eszközök stb.
Remélem segítettem. :)
8-as, kicsit ellentmondasz magadnak:
"barátodnak szül egy gyereket és az a gyerek nem közös lesz, hanem vagy az övé, vagy a tied."
Ha barátjának szül egy gyereket, akkor az a baráté, nem?
De én is azt gondolom, ha még csak itt tartotok, akkor tán nem kéne ezt erőltetni.
Igazságos úgy volna, ha a lakások pénzügyeit feleznétek:
bevétel az ő általa szedett albérleti díj, kiadás meg a te lakásod rezsije, a többi meg fele-fele.
De hát akkor ég mindig marad egy csomó problémátok, hogy te cukorral iszod a kávét, ő meg kettővel...
Egy számológép mindig legyen kézbél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!