Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy ilyen szituációt hogy oldanátok meg? Karácsonyt együtt és a családdal is ünnepelni. Nálatok hogy működik?
Adott egy pár, akik nagy boldogságban, egyetértésben, szerelemben élnek együtt. Csakhogy, az egyik fél külföldről érkezett a másik szülővárosába, így karácsonykor nem tudják megoldani, hogy hipp-hopp elugranak egymás szüleihez. És mivel jó gyerekek, a családdal, szülőkkel is együtt szeretnének lenni karácsonykor.
Az alap konstrukció az egyik családnál, az az, hogy 25én össznépi kajálás van, minden rokont meghívnak valamelyikükhöz, és ott nagy vidám karácsonyozást csapnak.
A másik családnál viszont (akik külföldön élnek) 24én van egy nagyobbacska vacsora, majd másnap vagy harmadnap, ahogy esik, mennek egy másik városba, meglátogatni a mozgássérült rokont, aki egyedül él, és nem tud magától elmenni hozzájuk.
Mindkét család ragaszkodik a maga hagyományaihoz, hiszen korábban is volt esküvő, mégis megoldották az új emberek is, hogy az adott napokon eljussanak a családi ünneplésre. Nekik viszont nem volt olyan problémájuk, hogy ha mennek az egyik rokonsághoz, akkor a másikat mindenképpen mellőzni kell. És a pár szeretné együtt tölteni a karácsonyt- még ha most rögtön nem is olyan lényeges, hamarosan szülők lesznek, akkor meg már biztos, hogy saját kis családként éldegélve nem akarnak kettészakadni ezekben a napokban.
Ti hogyan oldanátok meg ezt a helyzetet? Nálatok hogy néz ki a karácsonyozás?
Mennyire távoli az a külföld?
Nem vagyok konkrétan ilyen helyzetben, de vannak külföldön élő ismerőseim, rokonaim, közelebb-távolabb. Nem mindegy, hogy egy bécsi vagy egy amerikai kiruccanást kell megoldani.
Most komolyan ez akkora probléma?
800 km-re élünk Magyarországtól, a férjem nem magyar. Egyik évben itt karácsonyozunk és Szilveszterkor utazunk haza, a másik évben Magyarországon karácsonyozunk, és Szilveszterkor megyünk vissza.
Ti is meg tudnátok oldani, csak akarat kérdése. Nyilván nem megoldható, hogy 2 helyen legyetek 25-én úgyhogy évente váltogatni kell, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!